Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 09:30

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 45 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Nejspolehlivější SW na testování pamětí ???
PříspěvekZaslal v: so 2. srpen 2003, 20:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
Jelikož se mi totálně hroutěj vokna XP i po naprosto nové instalaci (načisto) a pokusech s ovladači, pravděpodobně bude problém v HW (i vokna mi to řikaj :) - konkrétně něco vo paměti bla bla bla... , rozhodl jsem se paměti otestovat (typ viz. níže) každou zvlášť (takže žádný dual) a to programem MemTest x86. Každý test běžel 50 minut a paměti byly celkem horký.
1. modul vykázal cca. 1.400 chyb
2. komp se "rafnul" (a chyb bylo do tý doby požehnaně)
3. cca. 45 chyb
4. cca. 1.200.000 chyb.
Jelikož se tento test spouští z bootovací diskety, padá tím možnost aby WIN nějak paměti ovlivnili.
Otázka je, jestli se dá na ten test spolehnout, páč je dost starej (možná ani s DDR400 nepočítali.
Nebo uvítam link na jinej osvědčenej soft.


 Profil  
 Předmět: Re: Nejspolehlivější SW na testování pamětí ???
PříspěvekZaslal v: so 2. srpen 2003, 20:52 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
HADiCE napsal:
Jelikož se mi totálně hroutěj vokna XP i po naprosto nové instalaci (načisto) a pokusech s ovladači, pravděpodobně bude problém v HW (i vokna mi to řikaj :) - konkrétně něco vo paměti bla bla bla... , rozhodl jsem se paměti otestovat (typ viz. níže) každou zvlášť (takže žádný dual) a to programem MemTest x86. Každý test běžel 50 minut a paměti byly celkem horký.
1. modul vykázal cca. 1.400 chyb
2. komp se "rafnul" (a chyb bylo do tý doby požehnaně)
3. cca. 45 chyb
4. cca. 1.200.000 chyb.
Jelikož se tento test spouští z bootovací diskety, padá tím možnost aby WIN nějak paměti ovlivnili.
Otázka je, jestli se dá na ten test spolehnout, páč je dost starej (možná ani s DDR400 nepočítali.
Nebo uvítam link na jinej osvědčenej soft.

Mel sem od ctvrtka podobny problemy. XPcka mi padaly na BSOD s ruznyma hlaskama (nejcasteji furt nejaky keci o pametech). Asi te nepotesim, ale byla to deska. Vcera vecer klekla totalne (ani jsem nestihl odstranit overclock bios :twisted: )

Kazdopadne by to chtelo vyzkouset nejakou jinou ramku.

A na ten test jsem malem zapomel, dobrej je taky GoldMemory

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 3. srpen 2003, 11:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Pakud máš ty paměti přetaktnuté dej je na default a testni to. Jinak ten samý problám jsem měl taky a byly to paměti. Memtest není sice nic moc ale v mém případě mi chyby odhalil. Já to vidím na ty ramky (reklamace).

_________________
CPU: AMD 3200+ MB: Abit NF7-S 2.0 MEMERY: 2x512 MB Kingston HyperX 400 Mhz GPU: Hercules 9800 Pro (425/370) HDD: WD Raptor 74 GB POWER: Thermaltake 480W Purepower COOLING: Titan CU5TB + 9 case fans


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 3. srpen 2003, 13:19 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
pokud memtest 86 hlásí chyby znamenáto že je něco v nepořádku, možná že jsou nějaký softwary lepší ale pokud mem již jednou odhalí chybu nemá cenu zkoušet něco jinýho - ten test nelže - spíš by tse mohlo stát že by tu chybu nenašel.
Špatná může být deska paměť nebo i CPU(nepravděpodobné).

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 3. srpen 2003, 13:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Jája napsal:
pokud memtest 86 hlásí chyby znamenáto že je něco v nepořádku, možná že jsou nějaký softwary lepší ale pokud mem již jednou odhalí chybu nemá cenu zkoušet něco jinýho - ten test nelže - spíš by tse mohlo stát že by tu chybu nenašel.
Špatná může být deska paměť nebo i CPU(nepravděpodobné).


Pokud už najde chybu tak tam je, s tím souhlasím. Mě při reklamaci řekli že Memtest je nanic (používám ho pořád) ale modul který vykazoval chyby v Mem. a oni ho pak testovali byl samozřejmě vadný. Ještě jedna zkušenos, 333 OCZ přetaktované na 400 prošly Memtestem OK ale Prime fatal eror.

_________________
CPU: AMD 3200+ MB: Abit NF7-S 2.0 MEMERY: 2x512 MB Kingston HyperX 400 Mhz GPU: Hercules 9800 Pro (425/370) HDD: WD Raptor 74 GB POWER: Thermaltake 480W Purepower COOLING: Titan CU5TB + 9 case fans


 Profil  
 Předmět: Paměti přetaktovaný nejsou, když nefungujou ani v defaultu
PříspěvekZaslal v: po 4. srpen 2003, 08:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
Tak jsem si s tim hrál, a zjistil jsem že jeden z modulů má po 30 minutách 0 errors.
Tak jsem tak nechal je ten. Sice to beželo jen v singlu a 256 neni taky nic moc, ale den a půl jsem kompu dával kouř a bylo všechno O.K.


 Profil  
 Předmět: Re: Paměti přetaktovaný nejsou, když nefungujou ani v defaul
PříspěvekZaslal v: po 4. srpen 2003, 11:36 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 29. květen 2003
Bydliště: Orlová-Lutyně
Nahoru
HADiCE napsal:
Tak jsem si s tim hrál, a zjistil jsem že jeden z modulů má po 30 minutách 0 errors.
Tak jsem tak nechal je ten. Sice to beželo jen v singlu a 256 neni taky nic moc, ale den a půl jsem kompu dával kouř a bylo všechno O.K.


Pokud to nejsou stejne moduly tak tam zkus hodit jeste ten druhy modul samostatne. Existuje jista pravdepodobnost, ze se ty moduly navzajem nesnaseji.


 Profil  
 Předmět: Re: Paměti přetaktovaný nejsou, když nefungujou ani v defaul
PříspěvekZaslal v: po 4. srpen 2003, 14:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
miho napsal:
Pokud to nejsou stejne moduly tak tam zkus hodit jeste ten druhy modul samostatne. Existuje jista pravdepodobnost, ze se ty moduly navzajem nesnaseji.


Jenže já testoval každej modul samostatně. Takže o nějakej vzájemnej nesnášenlivosti nemůže bejt ani řeč....


 Profil  
 Předmět: Je to f čoudu
PříspěvekZaslal v: út 5. srpen 2003, 07:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
Tak to nakonec vypadá následovně:
paměti beží bez chyb v režimu (DDR : FSB)
1,33 : 1 ---- 266 MHz
1.66 : 1 ---- 333 MHz

Ale v režimu 2:1 ---- 400 MHz se běsně objevují chyby.
Zkusim paměti reklamovat a doufat že to klapne. :sad:

P.S. Když ne, tak mam na prodej Kingston HyperX DDR3500 434 MHz :-D


 Profil  
 Předmět: Ještě něco
PříspěvekZaslal v: út 5. srpen 2003, 08:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
Zkoušel jsem Kingmax 400 MHz a ani jedna chybička. Bohužel nemam k dispozici 2, abych to votestoval i duálu.

Jinak jsem ještě zkoušel 1 modul Samsung 266 a 1 no name 266.
Běhalo to v pohodě. Ale na tejhle fekvenci běhali i ty HyperXy....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 5. srpen 2003, 09:43 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Toto téma má být o SW na testování pametí a ne o problemech s pametí Kingston, tak se toho prosím držte..... Děkuji. :)

Já osobne používám MemTest 86, pravda, mohl by být rychlejsí, ale zase se podle me "neplete".

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět: Ještě k tomu memtestu
PříspěvekZaslal v: st 6. srpen 2003, 08:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
když se zobrazujou chyby, musí to mít bezprostřední souvislost s pamětí?
Nebo komunikace vázne i v případě že je přestřelenej OC procesoru?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 6. srpen 2003, 08:51 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Memtest 86 pouzivam porad... je to dobrej test a jeste me nezklamal. Jestli se nepletu tak testuje i cache procaku...


 Profil  
 Předmět: Nejlepší SW? Tomu se u Kingstonů jen smějou...
PříspěvekZaslal v: st 6. srpen 2003, 15:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
Když jsem se zmínil o bídných výsledcích z uvedenejch programů (zejména MemTestu), tak se vyjádřili něco jako že jsem kretén, protože oni testujou paměti na "multimiliónovém zařízení" (ten mulťák doslova) HP 83000. .... :lol:
Už se tomu musim smát.....

Ještě linky na ty softy, pro příště :wink:

MemTest x86
http://www.memtest86.com/memt30.zip

GoldMemory
http://www.goldmemory.cz/gm507.zip

Memory Doctor
http://anddch.chat.ru/memdct10.exe

MemDoc (nutnost zadat emila kam přijde link, ale funguje to, a už to víc neprudí)
http://www.simmtester.com/page/products ... signin.asp


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 5. září 2003, 16:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Sentenced napsal:
Toto téma má být o SW na testování pametí a ne o problemech s pametí Kingston, tak se toho prosím držte..... Děkuji. :)

Já osobne používám MemTest 86, pravda, mohl by být rychlejsí, ale zase se podle me "neplete".
co to znamena ze se "neplete"?
to jako ze napr. Goldmemory je min spolehlive?
ktery z tech vyse uvedenych programu je podle vas teda nejkvalitnejsi?

btw.: osobne pouzivam Goldmemory, sem liny to jeste testovat podruhe Memtestem :-)

EDIT: kolik doporucujete pruchodu? osobne pouzivam 1 pri zkouseni zmeny nejakeho nastaveni, a az nakonec to nechavam tak 8hod
(1 pruchod u me trva cca 1-1.5h)

_________________
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A


 Profil  
 Předmět: Průchody
PříspěvekZaslal v: po 8. září 2003, 08:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
UFo napsal:
EDIT: kolik doporucujete pruchodu? osobne pouzivam 1 pri zkouseni zmeny nejakeho nastaveni, a az nakonec to nechavam tak 8hod
(1 pruchod u me trva cca 1-1.5h)


Nestalo se mi, že by 1 průchod byl v pohodě a další už ne. Buď to bylo O.K. furt, nebo nikdy. Jinak jsem to pro sichr nechal bežet 3x.

Jo a v MemTestu jde nastavit, aby se místo 6 (základních) testů provádělo 11. Potom je to ale o dost delší test :-D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 23. říjen 2003, 18:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Tango Bravo napsal:
Jája napsal:
pokud memtest 86 hlásí chyby znamenáto že je něco v nepořádku, možná že jsou nějaký softwary lepší ale pokud mem již jednou odhalí chybu nemá cenu zkoušet něco jinýho - ten test nelže - spíš by tse mohlo stát že by tu chybu nenašel.
Špatná může být deska paměť nebo i CPU(nepravděpodobné).


Pokud už najde chybu tak tam je, s tím souhlasím. Mě při reklamaci řekli že Memtest je nanic (používám ho pořád) ale modul který vykazoval chyby v Mem. a oni ho pak testovali byl samozřejmě vadný. Ještě jedna zkušenos, 333 OCZ přetaktované na 400 prošly Memtestem OK ale Prime fatal eror.


Ten kdo tvrdí, že memtest je na nic, tak je podle mě debil a místo počítače mu do ruky patří lopata a krumpáč a jestli je to nedej bože prodejce výpočetní techniky, tak přeju jeho zákazníkům hodně štěstí, budou ho potřebovat.

_________________
Pavel Minarik @ T420s


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 13. listopad 2003, 09:36 
Nováček
Nováček

Založen: 17. říjen 2003
Nahoru
tak akurat vcera sa mi to stalo s goldmemory, skusal som uz stvrty modul 512mb apacer cl3 (pc mi stale ide do restartu, vyskusal som uz 4 moduly pamäti-single a vzdy mi ako memtest tak aj GM hlasi chyby, to je neuveritelne ze uz stvrta 512 v rade za sebou je vadna- to uz snad nemoze byt ani v pamätiach)
ale tie programy stale hlasia chyby, vratim sa k tomu co som zacal, takze dal som do pc pamät spominanu hore v biose som nastavil mode slow a aby si zobral hodnoty casovania z SPD (chipset MSI 865PE Neo2-LS)
1. test OK, 2. test OK, 3.test JEB!!! FAILED (goldmemory)
ja uz som z toho zufaly, asi sa vratim k detskemu pocitadlu.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 11. prosinec 2003, 15:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. červen 2003
Nahoru
Ja mam na Memtest86 smiseny pocity.
Me najde Memtest86 vzdy pri patym testu chyby. GoldMemory, Memtest nebo Prime ani jednu, hmmmm. To mi teda vysvetlete jak je to s tou spolehlivosti Memtestu86...


 Profil  
 Předmět: Test pod Windows
PříspěvekZaslal v: po 12. leden 2004, 17:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. srpen 2003
Bydliště: peklo
Nahoru
Kvoli zakaznikom potrebujem test RAM ale pod Windows 98 az XP. Viete o nejakom spolahlivom programe?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 45 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.