Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 11:44

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 45 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Test pod Windows
PříspěvekZaslal v: po 12. leden 2004, 18:45 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 29. květen 2003
Bydliště: Orlová-Lutyně
Nahoru
cert napsal:
Kvoli zakaznikom potrebujem test RAM ale pod Windows 98 az XP. Viete o nejakom spolahlivom programe?


Muzes pouzit http://www.hcidesign.com/memtest/
ale doporucit ti to nemuzu (myslim vseobecne testovani pod uplne nabehnutym operacnim systemem). Jeden z mnoha duvodu - nemuze otestovat celou pamet.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 16. březen 2004, 19:08 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. září 2003
Nahoru
Nyní ve verzi 2.5 info zde

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=74905#74905

_________________
..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 23. březen 2004, 20:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. listopad 2003
Bydliště: Frenštát p.R.
Nahoru
Jeste podobny test jak golden memory nebo memtest je windows memory diagnostic. Microsoft prece nemuze zaostavat :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 20. duben 2004, 16:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. listopad 2003
Bydliště: blizko NR - Slovensko
Nahoru
pavel.minarik napsal:
Tango Bravo napsal:
Jája napsal:
pokud memtest 86 hlásí chyby znamenáto že je něco v nepořádku, možná že jsou nějaký softwary lepší ale pokud mem již jednou odhalí chybu nemá cenu zkoušet něco jinýho - ten test nelže - spíš by tse mohlo stát že by tu chybu nenašel.
Špatná může být deska paměť nebo i CPU(nepravděpodobné).


Pokud už najde chybu tak tam je, s tím souhlasím. Mě při reklamaci řekli že Memtest je nanic (používám ho pořád) ale modul který vykazoval chyby v Mem. a oni ho pak testovali byl samozřejmě vadný. Ještě jedna zkušenos, 333 OCZ přetaktované na 400 prošly Memtestem OK ale Prime fatal eror.


Ten kdo tvrdí, že memtest je na nic, tak je podle mě debil a místo počítače mu do ruky patří lopata a krumpáč a jestli je to nedej bože prodejce výpočetní techniky, tak přeju jeho zákazníkům hodně štěstí, budou ho potřebovat.


Uplny suhlas... Vid moj podpis.. uz cca. 5 mesiacov na 400 mhz :wink:

_________________
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47


 Profil  
 Předmět: memtest
PříspěvekZaslal v: čt 14. říjen 2004, 01:24 
Nováček
Nováček

Založen: 10. červen 2003
Bydliště: Brno/kolej
Nahoru
zkousel jsem memtest na stabilitu ram pri oc a vse probihalo bez chyb az do fsb 197, ale win byl stabilni do 193...

_________________
Athlon XP 1800+@2222MHz,Soltek SL-75FRN2-L, 512MB DDR400 KINGSTON(dual),ATI Radeon 9100 128MB 250@306/400@522(10613 3D marks), SAMSUNG SP0802N 80GB


 Profil  
 Předmět: re
PříspěvekZaslal v: čt 14. říjen 2004, 17:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. březen 2004
Nahoru
Goldemory a pak Windows memory test v rozsirenym modu. to by snad melo najit vadnou ramku nebo nekompatibilitu pokazdy.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 14. říjen 2004, 21:30 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Memtest v.1.27 floppy nebo Memtest v.1.27 ISO :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 9. únor 2005, 00:02 
Nováček
Nováček

Založen: 08. únor 2005
Nahoru
Nepoužívej memtest86. Memtest se stále vyvýjí a na netu najdeš novější verze bez označení roku ale s označením verze. A znaj snad všechny nové paměti.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. duben 2005, 18:16 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Která z polozek v Primu je nejlepší na testování stability paměti :stupid:
Ja to testuji tak ze necham projet 10x memtest a pak dam v Primu "Blend" 10 hodin
Az na to ze sem to tak vzdycky delal v me KT3, kde uz nekolik let znam strop, ted prave doladuji A64 + TCCD :D a rad bych setril casem a ztahl to tak na 2 dny, nemam na to celej tyden

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. duben 2005, 18:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. duben 2005
Bydliště: 0.0.0.0
Nahoru
MemTest a GoldMemory


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 6. květen 2005, 22:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. září 2003
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Co znaci kdyz mi memtest86 najde ve 12 passech 10 errors?Mam MB DFI lanPartynF4 + OCZ 2x512MB 400Mhz PE a proste ty ramky nemuzu rozjet v dualu a ted jsem jednu z nich vyzkousel testnout(Memtest86 je primo v biosu) a ted nevim jestli ty chyby maji nejaky vliv na funkcnost at vim co mam reklamovat.Jeste v ty MB vyzkousim jiny ramky.

_________________
Asus Commando,Bio 1703,C2D E6600(400x8),1x2048 Corsair,HITACHI SATA 250G,DVD-RW LG,DVD-ROM ASUS, Saphire ATI X1950XTX 6.12,ENERMAX Noisetaker 485W,AUDIGY II,windows XP Pro SP2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 7. květen 2005, 06:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Fousek napsal:
Co znaci kdyz mi memtest86 najde ve 12 passech 10 errors?Mam MB DFI lanPartynF4 + OCZ 2x512MB 400Mhz PE a proste ty ramky nemuzu rozjet v dualu a ted jsem jednu z nich vyzkousel testnout(Memtest86 je primo v biosu) a ted nevim jestli ty chyby maji nejaky vliv na funkcnost at vim co mam reklamovat.Jeste v ty MB vyzkousim jiny ramky.

Vliv mají, jelikož Ti může padat PC kdykoliv se mu zachce.A co voltáž OCZ si žádájí víc šťávy.Jinak zkus nahrát novej bios.

_________________
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka


 Profil  
 Předmět: Fungovani MemTestu
PříspěvekZaslal v: so 25. červen 2005, 22:28 
Nováček
Nováček

Založen: 25. červen 2005
Nahoru
Kdyz mi Memtest nahlasi chybu u 106.5 a 122.5MB tak to znamena ze ta ramka je spatna nebo ze neco spatne nastaveny ?


 Profil  
 Předmět: Re: Fungovani MemTestu
PříspěvekZaslal v: út 11. říjen 2005, 16:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Pepa15 napsal:
Kdyz mi Memtest nahlasi chybu u 106.5 a 122.5MB tak to znamena ze ta ramka je spatna nebo ze neco spatne nastaveny ?

Spatne nebo nekompabilita s deskou.. :wink:

_________________
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'


 Profil  
 Předmět: chyby pri teste č.5
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 13:50 
Nováček
Nováček

Založen: 22. listopad 2005
Nahoru
Pri piatom teste mi Memtest tiež vyhodí množstvo chýb. Kamoš ma ukludňoval s odkazom na "pokec" k tomuto pgm:

"There have been numerous reports of errors in only tests 5 and 8 on Athlon systems. Often the memory works in a different system or the vendor insists that it is good. In these cases the memory is not necessarily bad but is not able to operate reliably at Athlon speeds. Sometimes more conservative memory timings on the motherboard will correct these errors. In other cases the only option is to replace the memory with better quality, higher speed memory. Don't buy cheap memory and expect it to work with an Athlon!"

Tak neviem-má pravdu? :shock:
Pamäte sú Kigston HyperX Ultra Low Latency - kit 2x 512


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2005, 10:32 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 03. říjen 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Ja s uspechom pouzivam software s&m (snm) pre windows, dokaze naozaj poriadne zatazit ako CPU, tak pamate, PC preslo memtestom a v s&m po pol hodine chyba, a funguje z win, co je pre mna vyhoda.

_________________
PC1: Q6600@3100MHz+Xigmatek HDT-S1283, Asus P5E, 4x2GB Corsair Dominator@1066MHz, Radeon 6950@6970, SSD Intel X25 G2, 4xHDD WD, NEC 4550A, LCD Acer AL-732, Razer DB Plasma mouse, Seasonic X-560
PC2: A64 X2@2400MHz + AC Freezer64, DFI LP Ultra-D, 4x1GB Samsung UCCC@240MHz, Radeon 4870, NEC EA244WMi, Hitachi SATAII 250GB + SATA 160GB, DVD Toshiba 1712, NEC 4550A, MS Explorer 3.0, Enermax EG365-VA


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 18. srpen 2006, 12:35 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Promazán OT..

Tenhle thread neslouží k řešení problemů, je to pouze diskuze o testovacím SW.

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. duben 2007, 09:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. březen 2004
Bydliště: Opava
Nahoru
zdravím

mohli byste mi prosím poradit nějaký soft, kterým bych pořádně otestoval paměti?

potřeboval bych otestovat následující:

- stabilitu
- kompatibilitu s MB
- rychlost zápisu i čtení


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. leden 2008, 00:07 
Nováček
Nováček

Založen: 26. leden 2008
Nahoru
*Smazáno*


Naposledy upravil Leon5216 dne pá 2. září 2011, 09:02, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 14. duben 2008, 18:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. březen 2004
Bydliště: Opava
Nahoru
jakým programem doporučujete kvalitně a hlavně plnohodnotně zkontrolovat plných 4GB paměti?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 45 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.