Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 9. prosinec 2019, 21:31

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Kvalitní benchmarky na pameti - názory
PříspěvekZaslal v: út 12. srpen 2003, 19:54 
Nováček
Nováček

Založen: 11. srpen 2003
Bydliště: Liberec
Nahoru
Nevíte někdo o nějakym benchmarkovym programu na RAM ? Zkoušel sem sandru 2002 a na desce K7S5A s duronem 1200 mi podle toho běží pamět rychleji na 100 MHz než na 133Mhz .. je to možný ? V pamětích nejsem moc zběhlej tak mě plz nebijte :)



/// Edit by Sentenced - Udelal jsem z toho novy tema, pac je to trochu neco jinyho nez testovani pameti a hodne lidi budou benchmarky taky urcite zajimat......

_________________
AMD Duron 1200@1333 MHz, ECS K7S5A, 256 DDR 266, Inno3D GeForce FX 5200 128MB 128-bit ,DVD-ROM Toshiba 16x/48x,CD-RW 4x/2x/8x, 40 GB Seagate, Pak nějakej modem, sitovka a firewire no ... WinXP
Herni obor : RPG vseho druhu :)


 Profil  
 Předmět: Re: Kvalitní benchmarky na pameti - názory
PříspěvekZaslal v: st 13. srpen 2003, 21:03 
Nováček
Nováček

Založen: 11. srpen 2003
Bydliště: Liberec
Nahoru
Wolf_CZ napsal:
Nevíte někdo o nějakym benchmarkovym programu na RAM ? Zkoušel sem sandru 2002 a na desce K7S5A s duronem 1200 mi podle toho běží pamět rychleji na 100 MHz než na 133Mhz .. je to možný ? V pamětích nejsem moc zběhlej tak mě plz nebijte :)



Zkoušel sem novej bios a furt stejný .. musí se to asi zvedat zároveň s procesorem ale to je na duronu problem .. taktovat ho nechci ...
Zkusil sem to s Cheep biosem na 110/110 a udělal si tim durona 1333 a paměť běhala rychleji takže to benchmarkem asi nebude ...

_________________
AMD Duron 1200@1333 MHz, ECS K7S5A, 256 DDR 266, Inno3D GeForce FX 5200 128MB 128-bit ,DVD-ROM Toshiba 16x/48x,CD-RW 4x/2x/8x, 40 GB Seagate, Pak nějakej modem, sitovka a firewire no ... WinXP
Herni obor : RPG vseho druhu :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 14. srpen 2003, 13:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Ostrava
Nahoru
no bohuzel nemam v benchmarcich vubec prehled :( , ale myslim si ze smysluplny bench na RAMky snad ani neexistuje, chce to spis pouzit herni bench napr. Quake nebo UT a otestovat celkovy vykon

kdyz sem ladil svy RAMky tak sem pouzival jak Sandru (ty vysledky byly trochu divne, hold Sandra :sad: ) a Aidu 32, je tam takovy jednoduchy bench (zase bych to bral s rezervou) , ale myslim ze lepsi nez Sandra

jinak k tomu vykonu, ty mas SIS (a soude podle tvych vysledku asi dovede vyuzit synchronni provoz), k tomu by se museli vyjadrit jinni, kazdopadne napr. VIA nedovede vyuzit synchronni provoz (se zvysovanim frv. RAM nepatrne roste i vykon) naproti tomu NForce2 je znam tim ze nejrychleji pracuje pri synchronnim behu, koukni se >> SEM<< (testovano na NForce2)

_________________
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 14. srpen 2003, 19:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Nahoru
No jako dobrej benchmark se mi jevil memtest

http://www.memtest86.com/

_________________
Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 6GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB + WD500BEKT 500GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
Tablet : Asus Transformer Prime TF201


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 15. srpen 2003, 07:16 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Memtest je TEST :-) ... ne benchmark.....

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 15. srpen 2003, 15:58 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Pokud chcete benchmarky pameti, tak je to napr. Cachemem, PC Wizard 2003, atp. - podivejte se zejmena do recenzi desek na PCt - tam je najdete...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 15. srpen 2003, 20:53 
Nováček
Nováček

Založen: 11. srpen 2003
Bydliště: Liberec
Nahoru
Sentenced napsal:
Memtest je TEST :-) ... ne benchmark.....


Taky se mi zdá :)

_________________
AMD Duron 1200@1333 MHz, ECS K7S5A, 256 DDR 266, Inno3D GeForce FX 5200 128MB 128-bit ,DVD-ROM Toshiba 16x/48x,CD-RW 4x/2x/8x, 40 GB Seagate, Pak nějakej modem, sitovka a firewire no ... WinXP
Herni obor : RPG vseho druhu :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 16. srpen 2003, 15:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Nahoru
žiši...Tak sem se spletl no...

_________________
Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 6GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB + WD500BEKT 500GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
Tablet : Asus Transformer Prime TF201


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 16. březen 2004, 00:22 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
Nejlepší je určitě Aida máš tam propustnost jak Read tak Write a dokonce srovnání s ostatníma a jejich sestavy.Jak už tu bylo řečeno hlavně ne Sandru!!!

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět: Re: Kvalitní benchmarky na pameti - názory
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 14:35 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Wolf_CZ napsal:
Nevíte někdo o nějakym benchmarkovym programu na RAM ? Zkoušel sem sandru 2002 a na desce K7S5A s duronem 1200 mi podle toho běží pamět rychleji na 100 MHz než na 133Mhz .. je to možný ? V pamětích nejsem moc zběhlej tak mě plz nebijte :)


Pokud chces porovnávat výkon, musíš hlavně v BIOSu nastavit stejný parametry časování, zápisu, atd.
Např: 100MHz CL2; 1T command ENABLED bude skoro stejně rychlý jako 133MHz CL2.5; 1T command DISABLED

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. duben 2004, 09:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. listopad 2003
Bydliště: Přelouč
Nahoru
Sentenced napsal:
Memtest je TEST :-) ... ne benchmark.....
ale po spusteni zmeri propustnost L1&L2 cache a taky pameti. Pro nejaky rychly srovnani zmeny vykonu pri ruznych nastaveni v biosu se to muze celkem hodit. Aspon si nevymysli takovy 'blbosti' jako treba 6GB/s+ v sandre :D
jinak krome nej jeste treba pouzivam ctiaw, vyse zminenou aidu32, sciencemark2, a pro jakyztakyz srovnani i trebas pcmarky :)

_________________
Core i9-7920X + be quiet! dark rock pro 4 .:. ASRock Taichi .:. 32GB Corsair 4133MHz .:. 2x Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC .:. Samsung S27A850D 27" 1440p .:. Samsung 850 EVO .:. Fractal Design Define R3 w/ PC Silencer MK II 950W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 26. duben 2005, 20:02 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. březen 2005
Bydliště: Mladá Boleslav
Nahoru
skuste Everest, testuje propustnost pri cteni i zapisu a latenci, a nakonec poskytuje srovnani s ruznyma sestavama (ne na netu, ma to v sobe)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 11. září 2005, 13:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. listopad 2004
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
jo jo Everest je dobrej na benchmark pameti souhlasím :) :)

_________________
NOTEBOOK !!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 7. únor 2006, 19:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. prosinec 2005
Bydliště: Severní Morava
Nahoru
Čím zjistím na jaké skutečné frekvenci mi běží DDR ?

_________________
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 7. únor 2006, 20:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. prosinec 2004
Bydliště: pobliz HK
Nahoru
Peterer napsal:
Čím zjistím na jaké skutečné frekvenci mi běží DDR ?


CPU-Z,Everest,....atp

_________________
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 17. březen 2006, 15:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2005
Bydliště: HLUČÍN
Nahoru
Novy Everest :)

_________________
AMD Sempron 64 2500+@2320Mhz,DFI Infinity nF4X,VGA Leadtek Geforce 7600GT TDH 256MB 600/1700Mhz,RAM 1x1024MB A-Data 400@412Mhz,HDD WD 250GB 16MB SATA 2,Redstar 350W zdroj,DVD-RW LG 4167B,LG Flatron W2234S 22´,Logitech Z-2300,Wi-fi 1536kb/s/256kb/s - day 4000kb/s/1024kb/s - night =HL.NET


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 1. srpen 2007, 20:46 
Nováček
Nováček

Založen: 01. červen 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
Sorry ze pisu OT, ale ted sem se fakt musel desne zasmat, tenhle topic sem zakladal ja nekdy v roce 2003 jeste na modemu, od ty doby sem tu byl, ale nak sem zapomel, ze tu mam account a ted koukam tak po pametech, hmm benchmarky pameti, to bych mohl zkusit... a ted si vsimnu, autor Wolf_CZ - muj stary account, ta stara sestava a blby kecy :) ted nevim kterej mam pouzivat sakr. :)

At nejsem az tak uplne OT, tak momentalne pouzivam Everest :p


 Profil  
 Předmět: Re: Kvalitní benchmarky na pameti - názory
PříspěvekZaslal v: po 6. říjen 2008, 17:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. květen 2006
Nahoru
Dobrý den,nevíte někdo jaky programem či testem zjistit je-li schopen systém použít 8GB paměti/teda spíš dodá-li mu je deska????info z windows mi ukazuje 8gb nainstalovaných ,4gb celkem :-) :-)...everest mi ukazuje (většinou kolem 7gb volných 13% použitých.....

_________________
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB,2xHDD Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Kvalitní benchmarky na pameti - názory
PříspěvekZaslal v: so 11. říjen 2008, 14:31 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
64bit Widle+zaplý Memory Remap to jistí.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Kvalitní benchmarky na pameti - názory
PříspěvekZaslal v: ne 25. leden 2009, 15:42 
Nováček
Nováček

Založen: 31. říjen 2008
Nahoru
Dobry den, mam pameti A-data EE (2x2gb) 800mhz a proč mi to všude píše ze bezi pouze na 406mhz(napr everest)? Díky!


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.