Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 18. leden 2020, 06:56

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: pá 31. červenec 2009, 10:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2005
Bydliště: Čejč
Nahoru
Zdravím PCTuningáře, potřeboval bych poradit...
Včera jsem si poskládal nový pc, konfigurace v podpisu. Po zapnutí PC se ozvalo dlouhé pípnutí speakeru 5x za sebou, vydělal jsem teda 1 modul pamětí a všechno jelo v pořádku. Po osazení druhé paměti do slotu 3 pc najel taky, ale když dám paměti do slotů 1,2 nebo 3,4 aby jeli v dual channel režimu,tak prostě nenajedou,ozve se to pípání :sad:
Updatoval sem i BIOS na nejnovější, ale žádná změna...
Nevíte někdo kde by mohl být problém? Nebo je to jasná reklamace?

_________________
MB:Gigabyte MA790X-UD3P, CPU:Phenom X3 720 BE 2.8 GHz, RAM:Kingston HyperX 4GB Black Edition 1066MHz, GK:Sapphire 4870 1GB Vapor-X 750/3600 MHz, HDD:Seagate 320GB AAKS, PSU:Seasonic Energy Knight 500W, FAN:2x NexusD12SL, LCD: 22" Philips 220CW9FB


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: so 1. srpen 2009, 13:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2005
Bydliště: Čejč
Nahoru
opravud nikdo netuší v čem by mohl být "zakopaný pes"?

_________________
MB:Gigabyte MA790X-UD3P, CPU:Phenom X3 720 BE 2.8 GHz, RAM:Kingston HyperX 4GB Black Edition 1066MHz, GK:Sapphire 4870 1GB Vapor-X 750/3600 MHz, HDD:Seagate 320GB AAKS, PSU:Seasonic Energy Knight 500W, FAN:2x NexusD12SL, LCD: 22" Philips 220CW9FB


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: so 1. srpen 2009, 13:45 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Pozri sa do manuál čo znamená to 5 pípnutí.


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: so 1. srpen 2009, 14:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2005
Bydliště: Čejč
Nahoru
na to jsem se díval, jediná varianta která odpovídala tomu pípání je:"Continuous long beeps: Graphic card not inserted properly."
Grafiku tam mám doraženou pořádně, nezdá se mi že by to bylo tím.
Jako v single režimu ty paměti jedou v pohodě,ale jak je zapojím do dual channelu,tak to dělá tu neplechu :sad:

_________________
MB:Gigabyte MA790X-UD3P, CPU:Phenom X3 720 BE 2.8 GHz, RAM:Kingston HyperX 4GB Black Edition 1066MHz, GK:Sapphire 4870 1GB Vapor-X 750/3600 MHz, HDD:Seagate 320GB AAKS, PSU:Seasonic Energy Knight 500W, FAN:2x NexusD12SL, LCD: 22" Philips 220CW9FB


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: ne 2. srpen 2009, 20:38 
Černá karta
Černá karta

Založen: 04. březen 2008
Bydliště: Praha
Nahoru
Nespadl ti cpu na zem?


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: ne 2. srpen 2009, 21:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Shorty napsal:
Nevíte někdo kde by mohl být problém? Nebo je to jasná reklamace?


Paměti HyperX obvykle nevystačí s napětím 1,8V, které jim nastaví deska.

Tak jim nastav napětí podle doporučení výrobce Kingston.


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: po 3. srpen 2009, 13:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2005
Bydliště: Čejč
Nahoru
Mastodont napsal:
Nespadl ti cpu na zem?

moment...ne :roll:

_________________
MB:Gigabyte MA790X-UD3P, CPU:Phenom X3 720 BE 2.8 GHz, RAM:Kingston HyperX 4GB Black Edition 1066MHz, GK:Sapphire 4870 1GB Vapor-X 750/3600 MHz, HDD:Seagate 320GB AAKS, PSU:Seasonic Energy Knight 500W, FAN:2x NexusD12SL, LCD: 22" Philips 220CW9FB


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: po 3. srpen 2009, 13:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2005
Bydliště: Čejč
Nahoru
Nastavil jsem pro paměti 2,2V ale změna žádná... :x
Nemusím třeba ještě něco povolit v biosu?

_________________
MB:Gigabyte MA790X-UD3P, CPU:Phenom X3 720 BE 2.8 GHz, RAM:Kingston HyperX 4GB Black Edition 1066MHz, GK:Sapphire 4870 1GB Vapor-X 750/3600 MHz, HDD:Seagate 320GB AAKS, PSU:Seasonic Energy Knight 500W, FAN:2x NexusD12SL, LCD: 22" Philips 220CW9FB


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: po 3. srpen 2009, 15:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
zrovna sem koukal na tu desku, co mas uvedenou v podpisu a v memory support je tahle poznamka:

Citace:
Note: Due to AMD AM3/AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel.


takze v dualu channelu to zkus srazit na 800 a melo by ti to jit


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: út 4. srpen 2009, 12:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2005
Bydliště: Čejč
Nahoru
killerek napsal:
zrovna sem koukal na tu desku, co mas uvedenou v podpisu a v memory support je tahle poznamka:

Citace:
Note: Due to AMD AM3/AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel.


takze v dualu channelu to zkus srazit na 800 a melo by ti to jit


Tak díky moc, pomohlo to :up: Ale zajímalo by mě proč to nemůže fungovat na 1066, čím je to limitované? To procesor nezvládá dual chanel při takových frekvencích nebo je to omezení desky?

_________________
MB:Gigabyte MA790X-UD3P, CPU:Phenom X3 720 BE 2.8 GHz, RAM:Kingston HyperX 4GB Black Edition 1066MHz, GK:Sapphire 4870 1GB Vapor-X 750/3600 MHz, HDD:Seagate 320GB AAKS, PSU:Seasonic Energy Knight 500W, FAN:2x NexusD12SL, LCD: 22" Philips 220CW9FB


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: so 21. listopad 2009, 14:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
hele nemyslíš náhodou že ti to tam píše unganged mode? na mojí ud5p desce která je po změně biosu po smrti sem neměl možnost v biosu změnit nastavení..a ted na ty ud3p už je v biosu položka ganged a unganged - takže směle jedu ganged....

i když ted sem nahlíd do manualu k desce a tam píšou že unganged has better performance ...to mi teda po_er.... na jinych forech taky píšou že je lepší pro více jádra unganged... a ja mam za to že ganged je pro dual channel. Navíc to píšou i v tom manualu...tak ted co? :-D

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: Gigabyte Radeon 6950 @ 6970 @ 940/1350 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: ne 22. listopad 2009, 15:17 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2005
Bydliště: Slovakia Bussines
Nahoru
Ja bych se taky rad zapojil do diskuse: tez sem si zakoupil zminovane "Black" pameti nastavil nasobic,latenci i napeti a presto mi pameti na cipove sade IP45 nejedou na vyrobcem "maximalnich" 1066MHz jenom na zminovanych 800MHz CL5(2.0v) k procesoru mam Intel Core 2 Q9400 bios z poslednych verzi cim to muze byt? zeby doska vyslovene strikne vyzadovala presne EPP informace a teda na danych frekvencich bezeli jenom deklarovane pameti od urcitych vyrobcu? Poradi nekto? Jeste pripominam ze vsechny hodnoty ostali na puvodnych bez pretaktu tak nevim jestli je to striktni zadost vyrobce Gigabyte nebo nam Kingston o pametich proste lze... Dekuji za jakoukoliv odpoved k me zadosti.


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: ne 22. listopad 2009, 16:57 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ono je skoro jedno jestli RAM bezi na 800 nebo 1066 (s FSB 1333), rozdil vykonu bude nulovy. Spis nastav agresivnejsi casovani a frekvenci nech 800.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: čt 17. prosinec 2009, 10:16 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: J.Hradec
Nahoru
No mám pocit že GIGABYTE má poslední dobou problém s pamětma. Stavěl jsem teď 2PC, jeden se zákl.deskou GIGABYTE MA770-US3, paměti KINGSTON HyperX 2GB (KIT 2x1GB) vhodné pro DualChannel, po sestavení PC nenajel a pískal speaker, různým čachrováním s pamětí se mi podařilo nakonec PC rozjet s jinou pamětí A-DATA 2Gb 800 a mem testem to prošlo bez chyb. Paměti KINGSTON jedou bez chyb v jiným PC. Něco podobnýho se mi týden před tím stalo na desce GIGABYTE M85M-US2H, kde byla původně A-DATA 2Gb 800, ale fungovala pouze ve druhém paměťovém slotu desky a ještě blbě-comp najel pouze občas. Vyřešila to výměna paměti.
Jak jsem kdysi GIGABYTE chválil, tak jsem teď docela zklamán. Příště se budu koukat spíš po desce od Asusu.

_________________
GA-M57 SLI-S4, AMD Phenom 8750, 8Gb DDR 2, HD 5670 1Gb


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: pá 18. prosinec 2009, 02:45 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
jimi00 napsal:
No mám pocit že GIGABYTE má poslední dobou problém s pamětma. Stavěl jsem teď 2PC...
No a já jsem za poslední týden postavil 10 počítačů, všechny s Gigabyte deskou a pamětmi Kingston, Kingmax i A-DATA a všechno běží v pořádku.
Po nějakých těch 100+ počítačích, co jsem postavil, jsem měl problém s pamětmi jen jednou a to deska Asus a paměti OCZ.
Takže kompatibilitu pamětí s deskami považuji za bezproblémovou.

_________________
Threadripper 1950X @4GHz, RTX2080 Ti, 64GB RAM, 512GB SATA SSD RAID 5, 1TB NVMe SSD RAID 0, 40TB RAID 6


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: pá 18. prosinec 2009, 07:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. září 2009
Bydliště: Slovakia - Bardejov
Nahoru
Reptile napsal:
hele nemyslíš náhodou že ti to tam píše unganged mode? na mojí ud5p desce která je po změně biosu po smrti sem neměl možnost v biosu změnit nastavení..a ted na ty ud3p už je v biosu položka ganged a unganged - takže směle jedu ganged....

i když ted sem nahlíd do manualu k desce a tam píšou že unganged has better performance ...to mi teda po_er.... na jinych forech taky píšou že je lepší pro více jádra unganged... a ja mam za to že ganged je pro dual channel. Navíc to píšou i v tom manualu...tak ted co? :-D


Ganged= 1x128bit kanal pro obe Ram. moduly
Un-Ganged= 2x64bit kanal pro obe Ram. moduly

Un-ganged je IMHO lepši a taky nekdy resi problemy s in-compatibilitou (rozne frekvencie dvoch rozlicnych modulov, casovanie atd. )

_________________
Môj profil
ArmA II My Pictures


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: ne 6. červen 2010, 08:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. červen 2009
Nahoru
Cus ja mam taky problem stouhle deskou s rammkama.Mam Kingstom 2x2Gb 1066mhz a kdyz je v biosu nastavim manualne na x5.33 a spustim test ramm tak je pc nestabilni.kdyz je dam na 800MHz tak je to ok.da se to nejak vyresit?diky


 Profil  
 Předmět: Re: nefunkční dual-chanel na Kingston HyperX 1066
PříspěvekZaslal v: ne 6. červen 2010, 10:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Pro frekvenci 1066Mhz potřebují zřejmě vyšší napětí a horší časování. Koukni do CPU-Z na záložku SPD jaké potřebují nastavení na 533Mhz (1066Mhz). Podle toho se řiď a nastav to tak v BIOSu.

(Pokud se ti v CPU-Z nezobrazí údaje o časování a napětí potřebné pro běh na 1066Mhz, budou tyto údaje na štítku, který je nalepen na pamětech.)

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.