Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 2. prosinec 2020, 06:46

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Toto téma je zamknuté, nemůžete editovat nebo odpovídat na příspěvky.  [ 335 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  další

Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
Kancl - 1GB a méně 1%  1%  [ 27 ]
Kancl - 1-2GB 12%  12%  [ 224 ]
Kancl - 2GB a více 13%  13%  [ 232 ]
Herní PC - 2 GB a méně 0%  0%  [ 5 ]
Herní PC - 2-4GB 9%  9%  [ 167 ]
Herní PC - 4-8GB 22%  22%  [ 397 ]
Herní PC - 8GB a více 15%  15%  [ 278 ]
Pracovní stanice - 4GB a méně 2%  2%  [ 37 ]
Pracovní stanice - 4-8GB 8%  8%  [ 148 ]
Pracovní stanice - 8GB a více 18%  18%  [ 324 ]
Celkem hlasů : 1839
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 09:31 
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím

Založen: 03. říjen 2008
Bydliště: Třinec
Nahoru
Photoshop znám sám jsem v něm dělal a 4GB mi bohatě stačily :wink:
ale tak to asi záleží podle druhu práce :wink:

_________________
Gigabyte GA-M56S-S3, AMD Athlon X2 6000+ 3.35GHz Box, 2x1GB Extreme Edition 839Mhz, ATI RADEON ASUS 3870x2 1GB, HDD 500GB, zdroj 500W.
Monitor: LCD 22'' Acer V223HQb Full HD, Windows 7 Ultimate 32-bit CZ
Alergie: zombux


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 11:45 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Carbonek napsal:
Photoshop znám sám jsem v něm dělal a 4GB mi bohatě stačily :wink:
ale tak to asi záleží podle druhu práce :wink:

když v něm ořezáváš pidiobrázek z webu tak 4GB bohatě stačí, to ano. ale photoshop je trošku na jiné věci. 2GB paměti v systému na prohlížení mailů a porno stačí, ale ne všichni si vystačí s tímhle, někdo počítač taky používá.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 12:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Kdysi stálo za to, nad podobnýma věcma uvažovat, šetřit a vybírat (když stálo několik MB RAM spousty tisíc kč).

Dnes jsou paměti tak levné, že je vždycky lepší jich koupit "o něco víc než je smysluplné", protože je furt lepší mít stále 2GB ze 4 volných než když stále 2GB fyzické paměti chybí.

Proto bych volil kolem 2GB do low-endu (kancl), 4GB mid-end a 32b systémy a kolem 8GB workstationy.
Při cenách 500, 1000 a 2000kč jde o nicotný položky v rozpočtu.


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 13:19 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
2GB kancl (browser si veme 100MB a víc, k tomu Word, Excel, OCR soft atd a končíme)
4 - 8GB hry (hlavně v dnešní době, 4GB je tak akorát na hry, 8GB pokud potřebujeme mít možnost po minimalizaci hned pracovat a ne čekat až se odswapuje)
8GB+ workstation (dokážu si představit i dvouprocesorovou desku s 32GB RAM na práci).

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 13:47 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
Carbonek napsal:
Photoshop znám sám jsem v něm dělal a 4GB mi bohatě stačily :wink:
ale tak to asi záleží podle druhu práce :wink:


Viz zombux a Smith. Taky stačí když začneš renderovat třeba v Cinemě kvalitnější obrázky/videa kde má větší množství stínů, vyhlazování... GB RAM jenom naskakují... Už se mě stalo že u 24GB zahlásilo nedostatek paměti. ;-)

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 15:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Mr. Dirk napsal:
Už se mě stalo že u 24GB zahlásilo nedostatek paměti. ;-)
Tak to je někde leak jak sviňa, protože i tohle: http://www.pixel.cz/galerie/10/worth.jpg , což je extrémně složitá scéna, se renderovalo na 4GB RAM. Pochybuju, že jsi mohl dělat něco složitějšího.


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 15:49 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
Tam běželo souběžně několik renderů + nějaké výpočty.

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 16:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
Tak to teda nevim, ktery hry jdou dneska do vic jak 1GB vyuziti RAM, kdyz hraju Crysis, tak maximalne zere 1300MB, kdyz ho minimalizuju, tak zere pameti jeste min, a muzu si dovolit spustit CoD4 a crysis najednou.

Jediny co mi vadi, a myslism si ze je to problem hry je, ze kdyz minimalizuju nejnovejsi CoD5 do listy (engine stejny jak COD4) tak po nejaky dobe kdyz ho hodim zpatky, tak uz se nenacte, proste cerna obratovka a proces se nenacita, dela to skoro kazdymu koho sem se ptal, a nemyslim si, ze by to 4Gb vyresili, snad ani 4jadrovej CPU ne, ikdyz mi hodne typku na nejakejch serverech tvrdej, ze prej nvidia karty lisp slapou se 4jadrovym procesorem a tak ma se 4adrovym procesorem a tou samou kartou o 20+FPS vic, ale i presto pochybuju, ze by mu to tu hru nacitalo kdyz to hodi z listy z5....

_________________
Intel Core i7 9700K@4.5Ghz (Z170 cflmod)Noctua NH-D14 // ASUS Z170 PROGAMING // 2x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3200MHz CL14 // MSI GTX 1080 Ti Gaming X // 27" Asus PG279Q //
LITE-ON EP1KB480 (480GB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 16:37 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
sam_217 napsal:
Tak to teda nevim, ktery hry jdou dneska do vic jak 1GB vyuziti RAM, kdyz hraju Crysis, tak maximalne zere 1300MB, kdyz ho minimalizuju, tak zere pameti jeste min, a muzu si dovolit spustit CoD4 a crysis najednou.

Jediny co mi vadi, a myslism si ze je to problem hry je, ze kdyz minimalizuju nejnovejsi CoD5 do listy (engine stejny jak COD4) tak po nejaky dobe kdyz ho hodim zpatky, tak uz se nenacte, proste cerna obratovka a proces se nenacita, dela to skoro kazdymu koho sem se ptal, a nemyslim si, ze by to 4Gb vyresili, snad ani 4jadrovej CPU ne, ikdyz mi hodne typku na nejakejch serverech tvrdej, ze prej nvidia karty lisp slapou se 4jadrovym procesorem a tak ma se 4adrovym procesorem a tou samou kartou o 20+FPS vic, ale i presto pochybuju, ze by mu to tu hru nacitalo kdyz to hodi z listy z5....

podstatný je to že kromě tý hry ještě v systému může běžet další plejáda programů a ty taky potřebujou místo v paměti. pokud té paměti mám dost, tak proč bych všechno neměl pořád spuštěné? snad kromě photoshopu nevypínám nikdy nic... přijde mi že místní "gejmři" mají občas docela klapky na očích a zajímají je jen FPS v CS :mrgreen:

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 17:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
sam_217> Nejsem programátor, ale dělal sem na nějakých hrách a vím, že když takhle tabneš hru zpátky, tak si musíš znova focusnout okno, incializovat si vykreslování (tzn. třeba znova nastavit scénu, kameru, světla), promazat frame buffer a načíst si znova textury do paměti grafárny (jinak hrozí artefakty při vykreslování). To všechno pár sekund zabere a bambilion GB RAM ti stejně moc nepomůže, protože pořád jsou u toho nějaký výpočty.
Pokud se někdě něco zasekne a nepovede se to, tak je ta hra buglá a obrať se na vývojáře.


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 11. květen 2009, 07:44 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2003
Bydliště: Satan City
Nahoru
sam_217 napsal:
Tak to teda nevim, ktery hry jdou dneska do vic jak 1GB vyuziti RAM, kdyz hraju Crysis, tak maximalne zere 1300MB, kdyz ho minimalizuju, tak zere pameti jeste min, a muzu si dovolit spustit CoD4 a crysis najednou


Mě si JEN samotnej proces stalker.exe kdysi vzal skoro 2GB Ram, možná takže her, které vemou víc jak 1GB určitě bude dost a navíc jak už tu padlo, paměť v tu chvíli nepotřebujou jen hry.

Já jsem hlasoval takhle ...

Kancl -> 1-2GB na kancl musí stačit
Herní -> 2-4GB spíš bych se klonil k těm 3+ pro jistotu
Pracovní -> Asi hodně záleží na práci, která se na tom dělá. S vyloženě pracovním PC do styku moc nepřicházím, stejně tak s prací, která by žrala tolik, ale dal jsem 8GB+

_________________
Goldnoob team proud member!


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 11. květen 2009, 18:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2008
Nahoru
Já hlasoval:

Kancl - 1-2 GB (v reálu je ale spíše méně, ale i to jim stačí)
Herní - 2-4 GB (při dnešních cenách nemá cenu kupovat míň než 4GB, ale i ty 2GB u starších sestav stačí)
Práce - o tom nemám přehled, ale dal jsem 4-8GB


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: st 7. říjen 2009, 20:54 
Nováček
Nováček

Založen: 07. říjen 2009
Nahoru
Kancl -> 2GB
Herní -> 4-6GB

_________________
CPU Intel Core i7-920 BOX Zdroj Corsair Power Supply VX550 550W GPU Sapphire ATI Radeon HD 5870 1GB DDR5 21161-00-50R RAM Zeppelin Gold 6GB (kit 3x 2GB) 1600MHz[/b] HDD Samsung SpinPoint F1 3.5" 640GB HD642JJ Monitor Samsung 23.6" SM 2494LW černý Zakladovka Gigabyte GA-EX58-UD3R (rev.1.6) Case 11240
Cooler Master Elite 334 černo-stříbrná


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 16. listopad 2009, 23:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. duben 2009
Nahoru
Kancl 2-4gb (když je kvalitní sekretářka,která pracuje s wice wordy excely a nějaké křížaky tak... :?
Na photoshop,3dmax,sony vegas... min 8gb ddr ??


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: út 17. listopad 2009, 20:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. červenec 2008
Bydliště: Krmelín (předměstí Ostravy)
Nahoru
Toto není thread o kecání kdo co zvolil. Každý píše jenom svůj názor. Otazníky měly znamenat otázku ne?
Já jsem zvolil
kancl 1-2GB. Při dnešních cená 2GB, méně nemá cenu
herní tak 2-4GB záleží co hraje
Pracovní stanice. Pokud se tím myslí komp na úpravu videí, fotek hudby apod... tak aspoň 4GB by tam být mohly.

_________________
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: st 18. listopad 2009, 19:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2009
Bydliště: Valašské Meziříčí, CZ
Nahoru
Maddogg napsal:
Na kancl za předpokladu že tam je win xp stačí v pohodě 1GB.
Na hry 4-8GB, spíše se přikláním k tomu že stačí ty 4GB, vlastně jsem nenarazil na se kterou by byl při 4GB problém.
Pracovní stanice předpokládám čím více tím lépe :)


asi tak :D

_________________
Time machine: Intel Core i5 750 - 4.01 GHz - 1,3V| ASUS P7P55D | Kingston HyperX T1 2x4GB 1600MHz CL9 | AMD Radeon HD6790 1GB | Seagate Barracuda 7200.11 ST3750330AS | Seasonic SS-500ET | Primecooler MeshCase
Notebook: Acer TravelMate 5330 + Intel Core 2 Duo T5250 1.5 GHz | 3 GB ram


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: pá 27. listopad 2009, 01:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. listopad 2008
Nahoru
Kancl>2GB
Herní>4GB
Stanice>8GB a více

Podle toho jak se chová ofice07 jsem dal u kanclu 2GB.

U herního bych vzhledem ke stalkerovi a gothic3 viděl minimum na těch 4GB. Stalkera jsem nezkoumal ale gothic3 mi zabírá 2,51GB ram(upravený spouštěcí soubor) což je u winXP maximum ale díky úpravám systému se po startu smrskly v ram na 300MB z 500MB.

Do pracovní stanice bych osobně dal těch 8-16GB. Sám mám teď 4GB a když dělám víc 6Mpix fotek raw\tiff tak je to holt málo, upravovat 14Mpix bylo už utrpení.

PS>32bit WINXP sice obslouží 3,14GB ram ale zbytek je jako virtuální paměť. Tahle fičura se mi zapla poté co jsem vypnul stránkovací soubor.


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: ne 3. leden 2010, 02:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
Chtěl bych se zeptat, co je výkonější? jeden 2GB modul nebo 2x1GB v dual channel 128bitů?

_________________
Intel Core i7 9700K@4.5Ghz (Z170 cflmod)Noctua NH-D14 // ASUS Z170 PROGAMING // 2x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3200MHz CL14 // MSI GTX 1080 Ti Gaming X // 27" Asus PG279Q //
LITE-ON EP1KB480 (480GB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: ne 3. leden 2010, 03:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
je to jedno. osobne bych bral 2gb modul + casem dokoupit dalsi. rozdil single/dual channel je v realu do 4%, coz je zanedbatelne.


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: ne 3. leden 2010, 12:15 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Áno je lepšie mať čo najmenší počet pamäťových modulov.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Toto téma je zamknuté, nemůžete editovat nebo odpovídat na příspěvky.  [ 335 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.