Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 2. prosinec 2020, 23:28

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Toto téma je zamknuté, nemůžete editovat nebo odpovídat na příspěvky.  [ 335 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  další

Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
Kancl - 1GB a méně 1%  1%  [ 27 ]
Kancl - 1-2GB 12%  12%  [ 224 ]
Kancl - 2GB a více 13%  13%  [ 232 ]
Herní PC - 2 GB a méně 0%  0%  [ 5 ]
Herní PC - 2-4GB 9%  9%  [ 167 ]
Herní PC - 4-8GB 22%  22%  [ 397 ]
Herní PC - 8GB a více 15%  15%  [ 278 ]
Pracovní stanice - 4GB a méně 2%  2%  [ 37 ]
Pracovní stanice - 4-8GB 8%  8%  [ 148 ]
Pracovní stanice - 8GB a více 18%  18%  [ 324 ]
Celkem hlasů : 1839
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: ne 6. březen 2011, 21:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
To že to osobně pociťuješ znamená že používáš virtualizaci, nebo že by hráčům 4GB stačit měly, ale tobě ne? Já nevim co si myslet, ještě sem nezazžil že bych měl plnou paměť a to hraju hry s běžně puštěnym firefoxem klidně o 10ti oknech + IM klient atd...

Ale i tak tedy stále platí fakt, že SSD mi chod PC zrychlí více, než přidání dalších 4GB paměti?

_________________
Intel Core i7 9700K@4.5Ghz (Z170 cflmod)Noctua NH-D14 // ASUS Z170 PROGAMING // 2x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3200MHz CL14 // MSI GTX 1080 Ti Gaming X // 27" Asus PG279Q //
LITE-ON EP1KB480 (480GB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: ne 6. březen 2011, 21:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
osobne to pocituji protoze mam zpravidla pusteny ve VMwaru 2 dalsi OS (ubuntu + FreeBSD). a viz druha cas. pokud mas 4-6GB ram a jsi uzivatel ktery pouziva to co ty pises, je podle mne lepsi investovat do SSD nez mit napr. 12/16GB ram :)

ale ono je to dneska docela scestny, napr, kdyz ma clovek sestavu s DDR3 tak dat 850,- za 4GB modul je fakt zadarmo :)


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: ne 6. březen 2011, 22:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
A swap máš zaplej?.. ;) Zkus si ho vypnout a sleduj, jak se ti bude plnit paměť.. Pokud ti to nechcípne na nedostatek paměti, bez obav můžeš přejít na SSD a vypnout swap. (anebo případně swapovat na jiném disku..)

Přechod na SSD ti určitě zrychlí chod PC více než přidání dalších 4GB RAM, pokud nemáš problémy s nedostatkem volné paměti (pak by bylo samozřejmě na místě přidání dalších modulů).. Já si SSD pořídil nedávno a už bych se nechtěl vracet k HDD jako systémovému disku.. :)

_________________
CPU AMD Ryzen 5 3600 + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || MB ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 || RAM G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
VGA ASRock Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D2 6G OC || SSD Transcend MTE220S 512GB + SSD HP EX900 1TB
PSU Corsair RMx Series RM650x 650W || CASE Fractal Design Meshify C TG || LCD iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 00:03 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
to ninjin proc bych mel vypinat swap kdyz linux a uz i win7 maji dobrou spravu pameti. navic kdyz mas u win7 aplnenou pamet az po okraj, neznamena to, ze ji mas nedostatek. stahni si program Rammap.exe . mozna ti to pak dojde :) (napr kdyz sem za poslednich par hodin shlidnul 8 dilu MASHe, nevypnul prehravac, porad je mam CELE v pameti.pokud zapnu aplikaci ktera bude pamet potrebovat, win. ji behem par milisekund uvolni :)


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 08:34 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2005
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Nahoru
Flegy napsal:
ale ono je to dneska docela scestny, napr, kdyz ma clovek sestavu s DDR3 tak dat 850,- za 4GB modul je fakt zadarmo


Tiez mam ten djem, ze sa ludia rozhoduju, akoby kupovali pamete v casoch 386-tiek, ked 1MB stal 1000,- korun, tj 8GB by stalo 8.000.000,- korun.
Doba je ina, ceny su smiesne. Kupim, kolko sa zmesti, alebo kolko mi staci a neriesim to porad dokola.

_________________
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 10:30 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Wuuduu napsal:
Doba je ina, ceny su smiesne. Kupim, kolko sa zmesti, alebo kolko mi staci a neriesim to porad dokola.

přesně tak.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 11:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. srpen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Flegy: Já jsem to myslel v kombinaci s tím SSD.. Něco s tím swapem udělat musíš, když je defaultně nastavenej na systémovej disk :)

_________________
CPU AMD Ryzen 5 3600 + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || MB ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 || RAM G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
VGA ASRock Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D2 6G OC || SSD Transcend MTE220S 512GB + SSD HP EX900 1TB
PSU Corsair RMx Series RM650x 650W || CASE Fractal Design Meshify C TG || LCD iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 12:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
tak kdyz je swap na ssd tak je to porad lepsi nez na klasickym hdd. k tomu ruznymu vypinani swapu. vetsine aplikacim to nedela problem, ale uz jsem narazil na programy, ktery si proste vynucujou pri startu zapisovat do swapu i kdyz je dost ram.


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 14:26 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
chtělo by to tady konečně vytvořit thread a v něm aplikace, které bez standardního povoleného pagefile prokazatelně nefungují, ať se definitivně zbavíme urban legends ve smyslu "no, nějaká taková aplikace určitě existuje, ale já si nepamatuju která přesně to je".

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 14:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
tak napr. catia mi obcas spadla kvuli vypnutemu swapu :)


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 15:14 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
ono sa naskytá otázka prečo ho vypínať?
už sa viac krát ukázalo že všelijaké tweaky a pdobné veci majú takmer vždy 0 efekt
btw používal som PC aj zo zapnutým aj vypnutým swapom ... zrýchlenie priniesol až SSD 8)

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733 DDR4, Gainward Phoenix 3090 1,9/20GHz, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC, ITX 8700k + 2060s + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 15:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
Flegy napsal:
tak kdyz je swap na ssd tak je to porad lepsi nez na klasickym hdd. k tomu ruznymu vypinani swapu. vetsine aplikacim to nedela problem, ale uz jsem narazil na programy, ktery si proste vynucujou pri startu zapisovat do swapu i kdyz je dost ram.

ninjin spíš myslel, že swap SSD diskům nedělá moc dobře kvůli životnosti SSD, tak je dobré ho nasměrovat na jiný disk a nebo vypnout :)

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 16:15 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
dexterav napsal:
ono sa naskytá otázka prečo ho vypínať?

A já se ptám proč swapovat když je dostatek RAM?

Jinak já sem narazil akorát na jednu "aplikaci" která potřebovala swap zapnutý, byla to hra Titanquest nebo Sacred 2 už si nepamatuju přesně.

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 16:57 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
no swapuje to ked treba , brzdiť to nebrzí , defaultne je to on, čo ťa nepáli nehas :mrgreen:

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733 DDR4, Gainward Phoenix 3090 1,9/20GHz, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC, ITX 8700k + 2060s + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 17:36 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
dexterav napsal:
no swapuje to ked treba , brzdiť to nebrzí , defaultne je to on, čo ťa nepáli nehas :mrgreen:

myslím že tohle je do jisté míry hluboká pravda, ale v praxi bude mít smysl to opravdu neřešit, až ceny a kapacity SSD klesnou do té míry, že jakékoli swapování nebude brzdit. aplikace která je zaswapovaná po nějaké době nepoužívání a musím čekat než se natáhne z pomalého harddisku - to mě dovede rozzuřit :angry2:

//edit by Flegy: nepral bych ti abys nekdy presedlal na 486ku s win95 :lol:

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 18:50 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
Tak vážení dámy a pánové, vypnul jsem swapování aka stránkovací soubor, a při hraní CoD4 se zapnutým firefoxem s 8mi okny + pár klientů na pozadí mi to napsalo, že byl zjitěn nedostatek paměti a že iw3mp.exe ukončit, no nic sem neukončil hrál sem dál, ale asi už jen to, že to varovalo znamená, že bych měl do dalších 4GB paměti jít?

_________________
Intel Core i7 9700K@4.5Ghz (Z170 cflmod)Noctua NH-D14 // ASUS Z170 PROGAMING // 2x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3200MHz CL14 // MSI GTX 1080 Ti Gaming X // 27" Asus PG279Q //
LITE-ON EP1KB480 (480GB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 18:55 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
jojo, FF je super benchmark paměti :mrgreen: "pár klientů na pozadí" znamená konkrétně co?

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 18:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
no na to práve ten swap je :mrgreen:
ako náhle niečo nepotrebuješ win to hodia do swapu ale kedže si ho vypol nebolo čo kam hodiť a ramka došla
ako som už písal išiel som na 2GB ram a potrebu ramky nemal ani crysis2 , ale zo zapnutým swapom, bolo vidieť ako sa win úplne všetko nepotrebné snažili dávať na HDD a stále bolo napr. vo win zaprataných iba 1,3GB momentálne pri tom istom 2.4gb

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733 DDR4, Gainward Phoenix 3090 1,9/20GHz, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC, ITX 8700k + 2060s + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2011, 20:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
no pár klientů 2 im klienti + 2x aplikace která mě připojuje k serverům + skype, v liště shozené hamachi.

_________________
Intel Core i7 9700K@4.5Ghz (Z170 cflmod)Noctua NH-D14 // ASUS Z170 PROGAMING // 2x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3200MHz CL14 // MSI GTX 1080 Ti Gaming X // 27" Asus PG279Q //
LITE-ON EP1KB480 (480GB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX


 Profil  
 Předmět: Re: Kolik je potřeba RAM do dnešních PC?
PříspěvekZaslal v: út 8. březen 2011, 16:03 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
Pořád bych měl jednu otázku, a to "proč vlastně swap vypínat"? Win 7 už mají pokročilou správu pamětí, už není potřeba se o to starat tak, jako za dob XP... Navíc pokud nemáš SSD disk, tak ti swap nijak neublíží a i když máš SSD, tak stejně určitě máš v PC jiný klasický HDD, na který ten swap můžeš nasměrovat, vyhneš se tím možným problémům a nic nemusíš zbytečně řešit.. :)

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Toto téma je zamknuté, nemůžete editovat nebo odpovídat na příspěvky.  [ 335 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.