Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 9. prosinec 2019, 02:46

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: út 24. únor 2015, 18:39 
Nováček
Nováček

Založen: 24. únor 2015
Nahoru
Zdravim,

poridil jsem si novou RAM (spec nize), ale po jeji HW instalaci proste PC jen chvilicku jakonabiha (monitor se nerozsviti) a pak restart a porad dokola.

Deska: G41MT-D3V http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... /overview/
CPU: Q6600, taktovano na 3,06 GHz
RAM (puvodni): 4GB Corsair (cca 4-5 let stara) http://www.corsair.com/en-us/cmv4gx3m1a1333c9
RAM (nova): totozna s puvodni (stejny partnumber), jen nove koupena (na alze).

Zkousel jsem novou samotnou, i spolecne s tou starou, ale proste nejede. Stara jede normalne, ale opet, jen sama, nikoliv s tou druhou dohromady. Zkousel jsem oba sloty, bez vysledku.

Nove koupena ramka testovana v jinym PC (o dost novejsim s CPU i7) a jede normalne, takze HW problem s RAM nebude.

Nejaka rada? Pripadne doplneni informaci rad dodam. Muzu poskytnout i report z CPUz.

Nejsem zrovna borec v overclockingu, takze prosim jak pro amatery, pokud mozno.

Diky.


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 11:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
To je normální, vsadim boty že stará ram bude typu dual-ranked a nová single ranked (ala stará bude mít na sobě 2x tolik paměťovejch čipů). Staré chipsety (jako ten tvůj) uměj maximálně 2GB single ranked a 4GB dual ranked moduly, pro 4GB single ranked a 8GB dual-rank je standard alespoň Sandy Bridge.

Musíš si sehnat dual-rank modul nebo použít 2GB moduly, bohužel. Dnes je 99% 4GB modulů vyráběno tím že se vezme 8GB a z poloviny se neosadí, což tyto staré chipsety neuměj. Myslím že od Crucialu se ještě občas dá sehnat dual-rank, ale musí to tam bejt vysloveně uvedeno.


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 11:47 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
A může mít taková paměť stejné označení?
Tedy, u Corsairu to označení negarantuje architekturu toho modulu?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 12:30 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Však se podívej pod chladič... uvidíš jestli tam má čipy navíc..

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 12:31 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano může, Corsair, Kingston, atd, ti všichni tohle dělaj, pod stejnym označenim koupíš total jinou paměť než před lety. Proto mam rád crucial protože ten své single ranked moduly značí.


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 13:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Tak to je dobré vědět.
Ono asi ne nadarmo nemá Corsair k téhle paměti na stránkách datasheet.

U Kingstonu jsem se už setkal u jednoho typu se stejným označením, ale jinými čipy a trošku menším modulem, každopádně to jelo v pohodě v Dual Channel.

Proto bych sám, při dokupování paměti, takovouto zradu nečekal.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 13:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Vyráběj to vždy nejlevněji jak to jde, takové je realita, tohle jsou konzumní, ne serverové paměti. Zpětnou kompatibilitu nikdo neřeší bohužel, na moderních systémech by fungovaly i tyhle... na starších jak Sandy bridge (Nehalem/lynfield) je to otázka biosů a supportu, u hodně starejch Core2 a pod to fungovat nebude ever.


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 14:08 
Nováček
Nováček

Založen: 24. únor 2015
Nahoru
Diky za reakce. Nicmene ta nova pamet fyzicky vypada uplne stejne jako ta stara. O dual/single vim, ale tohle me proste nejde do hlavy...

Zeptam se tedy jeste jinak - jaky postup bych mel zvolit na 8gb pameti? Jakou znacku a tak?

Diky.


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 14:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Vyhodit zastaralou a pomalou Core2 a pořídit něco současného. To by byl nejlepší postup.

Jinak dual-ranked by měly bejt snad ještě tyto....

http://www.czc.cz/crucial-8gb-2x4gb-ddr ... 07/produkt


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 14:24 
Nováček
Nováček

Založen: 24. únor 2015
Nahoru
Nojono, kdyz reknu, ze problemem jsou penize, tak to asi nebude takovy prekvapeni. Diky, podivam se na ne.


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 14:42 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Njn ale víš co, ona Q6600 s funkční deskou se dá i OK prodat a člověku už pak do ňáké 1150+I3 moc nechybí a výkon + praktická použitelnost tam bude úplně jinde. Prostě tohle držet se nevyplácí.


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 15:27 
Nováček
Nováček

Založen: 24. únor 2015
Nahoru
Ja vim ze ne. Ale nechci i3. Radeji si pockam, az zbyde alespon 15k a pujdu ruvnou do lepsiho. Nema pro me smysl koupit ted neco za kazdou cenu. Radeji si pockam. Slo mi o to, ze ramky jsem planoval pouzit i tam (nad ddr4 jsem nepremejslel, prave vzhledem k financim).


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 15:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
Podľa produktového listu je dual-rank ešte táto Patriot RAMka. Len si treba dávať pozor na presné produktové čísla, oni v praxi vyrábajú (a predajcovia tu ponúkajú) všetky typy pamätí.

http://www.czc.cz/patriot-signature-lin ... 87/produkt
http://www.patriotmemory.com/product/de ... 944&type=1
PSD34G13332H


Takže pozor, táto napríklad už nie je http://www.czc.cz/patriot-signature-lin ... 95/produkt

///edit: Každopádne, ak Evil uvádza, že naozaj kúpil úplne totožný typ i na part number, tak je to od Corsairu naozaj totálna pakárňa a nehoráznosť, lebo svojvoľne zmenili špecifikáciu.

_________________
PC: Intel Core 2 Extreme QX6700@2,66Ghz ES Noctua NH-U12P + NF-F12 (500-800rpm) 1,1V - Asus P5B + (Noctua NC-U6) - A-Data DDR2 2x 2048MB 800Mhz CL6 + Kingston DDR2 2x 2048MB 800MHz CL6 - MSI R7750-PMD1GD5/OC V2 - Dell P2414H 24" (16:9) - SanDisk Extreme Pro SSD 240GB + 2x Toshiba DT01ACA300 3TB + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba DT01ACA200 2TB) + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba E300 2TB) - Fractal Design Define XL R2 - Super Flower SF-550P14PE Golden King
Foto: Sony α850 + Minolta 7000 AF


Naposledy upravil BubakB dne st 25. únor 2015, 15:31, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 25. únor 2015, 15:30 
Nováček
Nováček

Založen: 24. únor 2015
Nahoru
Diky, taky na ne mrknu.


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: pá 26. únor 2016, 17:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. září 2004
Nahoru
Chcel som na starom pc rozsirit ram z 2gb na 4gb.Lenze po osadeni novej ramky pc nenabehne (s povodnym 2gb modulom system ide).Chcem nechat len 4gb modul ( http://www.kingston.com/dataSheets/HX313C9FB_4.pdf ).Doska je asus p5g41t-m lx2 (posledny bios).Nemam teraz moznost tu ramku otestovat v inom pc, ci je vobec funkcna.Tak sa len opytam je to ten isty pripad ako riesil kolega?


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: so 27. únor 2016, 01:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
Je to viac než 99% pravdepodobné, že si na tom podobne van Bellen. Jedná sa o nový kúsok, má 8 čipov na jednej strane čo je najskôr určite single rank modul. 775 doska to práve nezoberie. Z dostupných pamätí by mal vyhovovať www.alza.sk/patriot-4gb-ddr3-1333mhz-cl ... 56#recenze resp. www.alza.sk/crucial-4gb-ddr3-1866mhz-cl ... d=18850356 (čo je však 1866Mhz a ECC modul, tak to najskôr nebude čítať. Kto vie, čo to má písané v SPD).
Najlepšie zaobstarať nejakú identickú 2GB k tej stávajúcej.
Alebo to riskovať, vymieňať...

775 socket (až na niektoré výnimky, čo asi boli nejaké high-endy s X48) si myslím, že nikdy nebolo ono. Ja som rád, že mám všade DDR2 a nakoniec som aj do jedného comba od ASRocku radšej zohnal DDR2 ako DDR3. :)

_________________
PC: Intel Core 2 Extreme QX6700@2,66Ghz ES Noctua NH-U12P + NF-F12 (500-800rpm) 1,1V - Asus P5B + (Noctua NC-U6) - A-Data DDR2 2x 2048MB 800Mhz CL6 + Kingston DDR2 2x 2048MB 800MHz CL6 - MSI R7750-PMD1GD5/OC V2 - Dell P2414H 24" (16:9) - SanDisk Extreme Pro SSD 240GB + 2x Toshiba DT01ACA300 3TB + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba DT01ACA200 2TB) + PCES-30 RAID1 (2x Toshiba E300 2TB) - Fractal Design Define XL R2 - Super Flower SF-550P14PE Golden King
Foto: Sony α850 + Minolta 7000 AF


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: po 26. prosinec 2016, 17:50 
Nováček
Nováček

Založen: 26. prosinec 2016
Nahoru
Zdravím
Mám podobný problém. Mám na základní desce Asrock H55M-LE osazené paměti ZEPPELIN 4GB KIT DDR3 1333MHz CL9 GOLD dual channel https://www.alza.cz/zeppelin-4gb-kit-ddr3-1333mhz-gold-d480707.htm?catid=18849829
Zakoupil jsem Corsair 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Vengeance Low profile dual channel https://www.alza.cz/corsair-8gb-kit-ddr3-1600mhz-cl9-vengeance-xmp-low-profile-d244505.htm?catid=18850357
A jak píše Evilbrinfer: PC jen chvilicku jakonabiha (monitor se nerozsviti) a pak restart a porad dokola.
Bios mám aktualizovaný na nejnovější verzy.
Prosím o radu


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: po 26. prosinec 2016, 20:13 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Je to stará deska (ještě né zrovna dobrá), 1156 jsou na paměti extrémně vybíravé, bylo by celkově jednodušší tu desku i s cpu a starými pamětmi prodat a přejít alespoň na 1155...

a takový upgrade tě dost možná ani nebude nic stát, 1156 jsou nedostatkové, takže i obyčejnou desku prodáš dráž než desku na 1155.. K tomu pořídíš nějakou základní i3 okolo 1500 a bude to aj použitelnější než nějaká starší i5 co tam máš teď.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: po 26. prosinec 2016, 20:59 
Nováček
Nováček

Založen: 26. prosinec 2016
Nahoru
Upgrade pc mám v plánu cca do pul roku. Jde o to že jsem ty paměti už koupil a zajímá mě proč je ta deska neschroupne když na oficiálníh stránkách Asrock kompatibilitu potvrzují.


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: út 27. prosinec 2016, 09:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. březen 2016
Bydliště: jižně od Brna
Nahoru
kvalita desek ASRock před 6-7 lety a v posledních 1-2 letech se nedá srovnat...

_________________
ignorelist: Stratos (již trvale)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.