Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 21:36

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: út 27. prosinec 2016, 15:35 
Nováček
Nováček

Založen: 26. prosinec 2016
Nahoru
Tak že nakonec jsem se rozhodl vyměnit základní desku a procesor.
Měl jsem to stejně v plánu tak to bude trochu dřív.
Moje sestava je nyní : Procesor-Intel Core i3-550 3.2GHz Socket H1 (LGA1156),
Zákl.deska-ASRock H55M-LE, Graf.karta-GIGABYTE GeForce GTX 550 Ti, RAM-ZEPPELIN 4GB KIT DDR3 1333MHz CL9 GOLD,
Zdroj-Corsair 600w
Project Cars se dá bez problémů hrát na střední kvalitu.

Nové paměti Corsair 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 příjdou na novou desku místo Zeppelin 4GB. Když už jsem je koupil:-)

Hodí se každá dobrá rada jaký procesor(socket) a desku k hraní Project Cars když ne na ultra,
tak alespon ve vysoké kvalitě za rozumný peníz.
Předem dík


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 28. prosinec 2016, 14:03 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ty paměti co jsi koupil jsou na 99% single-ranked. Tzn maj čipy jen z jedný strany PCB. Stará LGA 1156 a 1366 podporuje by default jen 4GB dual-ranked moduly. Nepodporuje 8GB nebo 4GB single-ranked moduly. Některé desky dostaly bios upgrade co to rozjel, takže tam flashni poslední bios pokud tam neni a zkus to ještě jednou, ale garantováno nic neni. To je důvodu proč ti to ihmo nejede.


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 28. prosinec 2016, 15:43 
Nováček
Nováček

Založen: 26. prosinec 2016
Nahoru
Bios bylo první co jsem udělal :D


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: st 28. prosinec 2016, 15:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak nic no. Buďto vyměnit vše, nebo sehnat dual-ranked paměti.


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: so 22. duben 2017, 23:21 
Nováček
Nováček

Založen: 22. duben 2017
Nahoru
NAZDAREK. Chcel bx som to tu ozi it tuto temu lebo mne sa stava daco podobne. Upgradoval som si cpu aj zakladnu dosku a aj ramky tim padom. Cpu: i7 7700k zakladna doska: asus prime z270-A a ramky : CORSAIR vengeance lpx 2x8Gb ddr4 3200Mhz CL16. Problem je nasledujuci. Po poskladani som mal ramky v A1 B1 a nenabehlo mi pc na zakladnej doske mi ukazovalo chybu ram. Tak som ich zacal hore dole prehadzovat A2 B2 neslo ked som daval len jeden kus do A1 tak nabehlo pltom B2nenabehlo nakoniec som ich dal do A1 A2 a tam mi obydve nabehli. Ztochto mi vypliva ze Bcka mam asi odpalene ci ma niekto neake ine vysvetlenie? Plus chcel by som vediet ci to ma neaki negativny dopad na vykon ked su obydve b A1 A2?


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: so 22. duben 2017, 23:50 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Máš mrtvej jeden paměťovej kanál. Příčiny můžou bejt 3, seřadim je dle pravděpodobnosti.

1. Ohnul jsi piny v patici blbou montáží CPU.
2. Deska je vadná a je tam studeňák někde mezi CPU a RAM.
3. Řadič v CPU je vadnej (velice nepravděpodobné).


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: ne 23. duben 2017, 08:19 
Nováček
Nováček

Založen: 22. duben 2017
Nahoru
No jo takze reklamacka. Asi to bude ten 2.pripad lebo pri montazi cpu som nemal ziadne tazkosti. Ach jaj. A zas to mozem rozoberat a skladat


 Profil  
 Předmět: Re: PC nechce bootovat s nove koupenou RAM
PříspěvekZaslal v: ne 23. duben 2017, 15:47 
Nováček
Nováček

Založen: 22. duben 2017
Nahoru
Mam dalsi problem neviem ako to suvisi stima ramkama ale takze opisem tak vcera jak sem potom rozbehal pc uz s novimi dielmi tak vsetko islo nainstaloval som pre odskusanie mafia 3 bez problemov somodhral hodinu. Neska somsa stim zacal skusat testovat najprv som chcel nainstalovat ivladace z pribaleneho dvd ale potom som to si stiahol aktualne z asus stranky. Vsetko sa nainstalovalo bez problemov atd. Ale co som si vsimol ze kurzor mi laguje na pracovnej ploche tak som si myslel ze to bude stimi starima ovladacmi tak som prekopal cele pc naformatoval nahodil nove win 10 a ponahadzoval som ovladace zas aj na grafiku (graficku mam asus strix-r7370). Vsetko chviku fungovqlo ale onedlho sa mi zas objavilo to lagovanie myski tak som nainstaloval ovladace nane ale problem to neodstranilo. Plus po nainsatlovani vsrtkich zakladnych ovladacov tak mi neako nespoznava graficky ovladac pritom som ho instaloval


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.