Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je st 21. listopad 2018, 16:49

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Systém využívá jen 2 ze 3Gb
PříspěvekZaslal v: so 25. červen 2016, 10:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. květen 2016
Nahoru
Dobrý den,
nedávno jsem upgradnul svůj systém na 64bitový, protože si budu pořizovat nové ramky a chtěl jsem, aby byl systém připravený až to udělám. Nainstaloval jsem si tedy 64bitový Windows 10, ale mám problém s velikostí použitelné ram. Na desce mám 3x1024mb, což tvoří 3gb, ale z nějakého důvodu mohu využívat jen 2gb. Co s tím mohu dělat a čím to je? Zajímá mě to , protože nechci po koupi 8gb ram využívat méně.

Deska:Gigabyte ga-m55s-s3|revize 2.0
RAM:3gb ddr2
ROM:Windows 10 64bit
Zdroj:Fortron 350 nebo 400W


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Systém využívá jen 2 ze 3Gb
PříspěvekZaslal v: so 25. červen 2016, 15:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Používáš integrovanou grafiku?

_________________
Core i7 7700, Asus B150 Pro Gaming , 32GB DDR4, GTX 750Ti 2GB, Intel 535 120GB M2 SSD, SSD Samsung 750 EVO 250GB, LCD Dell 29"


 Profil  
 Předmět: Re: Systém využívá jen 2 ze 3Gb
PříspěvekZaslal v: so 25. červen 2016, 15:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. květen 2016
Nahoru
Ne, používám Nvidia GeForce 8400gs. Zkous jsem už i msconfig, ale je to furt stejné


 Profil  
 Předmět: Re: Systém využívá jen 2 ze 3Gb
PříspěvekZaslal v: so 25. červen 2016, 16:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
BIOS paměť detekuje? Screenshot msconfig > Spuštění počítače > Upřesnit možnosti?

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: Systém využívá jen 2 ze 3Gb
PříspěvekZaslal v: so 25. červen 2016, 16:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
čekni bios na niečo ako memory remap
https://www.google.sk/search?q=memory+r ... 9LmaerM%3A

_________________
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200 DDR4, RTX2080Ti 2050/15000, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Dell 7577 + Audinst Hud-Mx2 + SoundMagic E50 , Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: Systém využívá jen 2 ze 3Gb
PříspěvekZaslal v: ne 26. červen 2016, 08:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. květen 2016
Nahoru
Tady přikládám screen z msconfigu a teď se jdu juknout do BIOSU.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Systém využívá jen 2 ze 3Gb
PříspěvekZaslal v: pá 1. červenec 2016, 16:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. květen 2016
Nahoru
Tak jak?


 Profil  
 Předmět: Re: Systém využívá jen 2 ze 3Gb
PříspěvekZaslal v: pá 15. červenec 2016, 15:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. květen 2016
Nahoru
Vyřešeno. Můžete téma uzavřít :)


 Profil  
 Předmět: Re: Systém využívá jen 2 ze 3Gb
PříspěvekZaslal v: pá 15. červenec 2016, 15:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
A čím to bylo?

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: Systém využívá jen 2 ze 3Gb
PříspěvekZaslal v: pá 15. červenec 2016, 20:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. květen 2016
Nahoru
Jedna z pamětí byla vadná


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.