Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 9. prosinec 2019, 22:25

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Označení rychlosti pamětí SAMSUNG a Hynix u grafických karet
PříspěvekZaslal v: st 29. říjen 2003, 21:51 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Brno,Přerov,Podhoří
Nahoru
u Samsungu jde o poslední dvojčíslí.
K4XXXXXXX-XXXX

12 ... 1.25ns (800MHz)
14 ... 1.429ns (700MHz)
16 ... 1.667ns (600MHz)
18 ... 1.818ns (550MHz)
20 ... 2.0 ns (500MHz)
22 ... 2.2 ns (450MHz)
25 ... 2.5 ns (400MHz)
2C ... 2.67 ns (375MHz)
2A ... 2.86 ns (350MHz)
33 ... 3.3 ns (300MHZ)
36 ... 3.6 ns (275MHz)
40 ... 4.0 ns (250MHz)
45 ... 4.5 ns (222MHz)
50 ... 5.0 ns (200MHz)
55 ... 5.5 ns (183MHz)
60 ... 6.0 ns (166MHz)

Paměti Hynix jsou oznacovány podobne:

HYXXXXXXXXX
AF-XX XXXX

_________________
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61


Naposledy upravil Jafido dne pá 20. duben 2007, 08:04, celkem upraveno 3x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 23. březen 2004, 20:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2004
Bydliště: SLOVENSKO
Nahoru
len dodám, že sú to garantované frekvencie - to znamená, že napr. 4.0ns by mala íst na 250MHZ /500MHZ DDR/ ale v skutocnosti z nej mozno dostat aj 570MHZ, dokonca aj 610HZ s dobrým chladením.

a ešte to zvykáva byť takto :

XXXXXXXXX
XXXXXXXXX TC40

TC40 znamená, že má 4.0ns

_________________
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 5. prosinec 2004, 13:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. březen 2004
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Kolik myslíte že mám ns? Když mam napsáno na pamětech 2b????? :old11: :old7:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 5. prosinec 2004, 19:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2004
Bydliště: SLOVENSKO
Nahoru
podľa tvojích OC výsledkov to vidím na niečo ako 2A...

_________________
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 6. prosinec 2004, 15:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. březen 2004
Bydliště: Chrudim
Nahoru
No na tom gájoj jsou asi 2c ale přesně nevim. No na chatě mám ještě jednu ge 4 přesně je to Sparkle. A jsou tam ty výš zmiňované 2b. No kdy by to u samsuňáku dělaly matematicky tam průměr 2a a 2b je 2,7 ns a toby bylo cool. Na tom sparklu šli paměti přetočim dost a to i bez v-modu asi na 320/745mhz.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 6. prosinec 2004, 20:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2004
Bydliště: SLOVENSKO
Nahoru
ako vravím, môže to byť 2A...

_________________
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 22. prosinec 2004, 22:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2004
Bydliště: Považská Bystrica (Slovakia)
Nahoru
Len tak pre priklad. Moja grafika MSI GeForce FX 5600 256MB ma pameti iba 5.0 ns, cize podla hore uvedenej tabulky by mali pameti pracovat iba na 200MHz, zatial co ja mam nastavene 225MHz a v pohodicke, keby ze dam chladenie na pamete, islo by aj na 250MHz.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 23. prosinec 2004, 17:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2004
Bydliště: SLOVENSKO
Nahoru
kebyze, kebyze....
ja som mal 5ns samsungy na mx440 a isli na 450mhz (225) bez pasivkov a s nimi max. 466mhz (233) takze si daco over skor nez to povies

_________________
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. listopad 2005, 21:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. září 2004
Bydliště: Velké Opatovice
Nahoru
Jeden malej LAMA dotaz. jak poznam ze jsou pameti na me graf. karte DDR, DDRII (i kdyz ty se skoro nepouzivaji) nebo DDRIII?

_________________
NEW PC Athlon X2 5400+ Black Edition, MB Gigabyte MA78G-DS3H, CoolerMaster Hyper 212, 2x DDR2 2048MB 800MHZ Kingmax, HD SAMSUNG F1 640GB SATAII/300, VGA ASUS EAH4850 512MB OC 625/2000->700/2200 (edit BIOS), zdroj Enermax 82+ 385W

OLD PC[size=75]Barton 2600+ 1909@2530 = 3860+ (220x11,5) Vcore 1,63V, MoBo: Asus A7V600, 2x 512 MB DDR A-DATA 400@440Mhz 2,85V, VGA: ASUS V9999LE 16/6 gpu 420, mem 920 3dMark03 11600 :twisted: 3dMark05 4700 , CASE: ML5412 + 500W alu zdroj, sound: eXtreme Fidelity (X-Fi) Extreme Music + GEMBIRD WCS-YF-1A, HDD: 160GB HITACHI

Obrázek I like ITObrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 15. únor 2007, 12:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2006
Bydliště: Písek, Jižní Čechy
Nahoru
koukni se na krabici :-D rivatuner to ma nekde v detailech (akorat me rivatuner stve ze numi rozpoznat jednu funkci 7600gst...)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.