Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 11:16

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Nadměrné využití RAM
PříspěvekZaslal v: čt 28. září 2017, 19:00 
Nováček
Nováček

Založen: 15. srpen 2016
Nahoru
Ahoj lidi,

Poslední dobou z ničeho nic mám problém. Ramky se nadměrně využívaj, task manager ukazuje
Příloha:
Task1.PNG
využití 42% po sečtení toho co tam vidim to nedává ani 2 GB
Příloha:
Task2.PNG
Tady to už ale ukazuje 13,5 GB. 11,5 GB z ničeho nic zatížení na víc..

https://imgur.com/a/hdVYe

(obrázek je větší takže mi na forum nešel nahrát, proto ho dávám na imgur)

Resource monitor ukazuje taky 13,5 GB, ale z toho co je vidět to nejsou ani 3 GB.

Zatížení RAM neni vždy stejně někdy je to 80% někdy 99%..

Čim by to podle vás mohlo být? Děkuji za rady..


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Nadměrné využití RAM
PříspěvekZaslal v: čt 28. září 2017, 19:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
nejaky sw cashuje, nebo si alokuje ramku. Cached 12,8GB neni normalni.

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Nadměrné využití RAM
PříspěvekZaslal v: čt 28. září 2017, 19:14 
Nováček
Nováček

Založen: 15. srpen 2016
Nahoru
Dá se někde vyčíst jaký SW ?

+z toho co jsem aktuálně vypozoroval tak že +- každou sec se do standby přičte cca 10mb


 Profil  
 Předmět: Re: Nadměrné využití RAM
PříspěvekZaslal v: čt 28. září 2017, 21:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Shaquille napsal:
nejaky sw cashuje, nebo si alokuje ramku. Cached 12,8GB neni normalni.

Normál to je, nemá to nic společného s tím, kolik je aktuálně zabrané paměti, problém je jinde.

Asi nejlepší by bylo udělat reinstal, po zapnutí PC máš zabrané kolik?

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Nadměrné využití RAM
PříspěvekZaslal v: čt 28. září 2017, 21:50 
Nováček
Nováček

Založen: 15. srpen 2016
Nahoru
Po zapnutí je to v normálu


 Profil  
 Předmět: Re: Nadměrné využití RAM
PříspěvekZaslal v: pá 29. září 2017, 15:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
zkus RAMMap
popis
https://www.cnews.cz/rammap-od-microsoftu-jak-je-vyuzivana-operacni-pamet/
download
https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/rammap

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Nadměrné využití RAM
PříspěvekZaslal v: pá 29. září 2017, 16:53 
Nováček
Nováček

Založen: 15. srpen 2016
Nahoru
Příloha:
task4.PNG

Příloha:
Task5.PNG


Nonpaged pool 5GB co to může být aktuálně ?


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Nadměrné využití RAM
PříspěvekZaslal v: pá 29. září 2017, 17:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
nemas Killer sitovku na desce?

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Nadměrné využití RAM
PříspěvekZaslal v: pá 29. září 2017, 17:26 
Nováček
Nováček

Založen: 15. srpen 2016
Nahoru
Mno to mam


 Profil  
 Předmět: Re: Nadměrné využití RAM
PříspěvekZaslal v: pá 29. září 2017, 17:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Mel by to byt bug Windows Network Data Usage Monitor

Kód:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Ndu
Change the Start value to 4 (for disable).
Restart

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Nadměrné využití RAM
PříspěvekZaslal v: pá 29. září 2017, 19:34 
Nováček
Nováček

Založen: 15. srpen 2016
Nahoru
Perfektní děkuju, teď se mi sice začal sekat celej chrome a bere z 8% CPU až 60% CPU ale to určitě vyřeší reinstalace...


 Profil  
 Předmět: Re: Nadměrné využití RAM
PříspěvekZaslal v: so 21. říjen 2017, 21:02 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2007
Nahoru
Zdravim,

je mozne, ze se ten bug Killer sitovky projevoval i u me? Mam desku MSI (H97 Gaming 3 - MS-7918).

Mel jsem v PC 8 GB RAM a nekdy se stavalo ze pri otevrenem Chrome a hrach HOTS nebo WOW jsem mel vytizenou kapacitu skoro na 100% (hry se sekaly), ikdyz dle spravce uloh ty spustene aplikace zdaleka tolik nezraly.

Vyresil jsem to upgradem na 16 GB RAM a ted jsem tu narazil na tohle tema... :?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.