Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je út 20. listopad 2018, 21:16

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Umisteni RAM pro Dual-Channel
PříspěvekZaslal v: ne 15. říjen 2017, 17:12 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2007
Nahoru
Zdravim,

na desce mam 4 RAM sloty ocislovane poporade 1-2-3-4, bez barevneho rozliseni.

Doted jsem pouzival 1x RAM a mel ji ve slotu 1.

Nyni jsem upgradoval na 2x RAM a podle desky i manualu bych je mel mit ve slotech 2 a 4, nicmene kdyz jsem to tak zapojil, tak mi PC delalo reboot loop.

Strcil jsem to tedy do slotu 1 a 2 a PC jede v poradku. Predpokladam ale, ze to nepojede v Dual-Channelu?

Diky za radu... :)

https://s26.postimg.org/5r8nw6iiv/dualchannel.jpg


 Profil  
 Předmět: Re: Umisteni RAM pro Dual-Channel
PříspěvekZaslal v: ne 15. říjen 2017, 17:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. říjen 2008
Nahoru
Zkus manuálně nastavit frekvenci a časování dle pomalejšího modulu, pak modul přehoď do druhého kanálu.

_________________
P8Z68-V - i5-2500K @ 4,2 - 16 GB DDR3 2133 CL9 - GTX 970 4 GB - SSD SAMSUNG 850 EVO - EIZO FG2421 - Xonar DX


 Profil  
 Předmět: Re: Umisteni RAM pro Dual-Channel
PříspěvekZaslal v: ne 15. říjen 2017, 17:48 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2007
Nahoru
Ty RAMky jsou zcela identicke, v tom by nemel byt problem.


 Profil  
 Předmět: Re: Umisteni RAM pro Dual-Channel
PříspěvekZaslal v: po 16. říjen 2017, 12:31 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Zační tim, že zkus solo sloty 3,4, jestli vůbec fyzicky funguje druhej kanál.


 Profil  
 Předmět: Re: Umisteni RAM pro Dual-Channel
PříspěvekZaslal v: so 21. říjen 2017, 20:55 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2007
Nahoru
Tak jsem provedl update a restart BIOSu a prohodil ty moduly mezi sebou, ve slotech 2 a 4 jak je to uvedeno v manualu a uz to jede normalne, v Dual-Channelu.

BTW predtim (kdyz jsem to mel ve slotech 1 a 2) mi ukazoval windows 15.9 GB, nyni ukazuje 16 GB.

Taky mi to po instalaci toho druheho modulu zacalo hazet BSOD s ruznymi hlaskami - to predtim nikdy nedelalo, tak tam byl asi nejaky problem.

Uvidim jak se to bude chovat nadale, snad uz to ty BSOD delat nebude...


 Profil  
 Předmět: Re: Umisteni RAM pro Dual-Channel
PříspěvekZaslal v: čt 23. listopad 2017, 20:46 
Nováček
Nováček

Založen: 26. únor 2016
Nahoru
K tomu druhemu modulu bych mozna nemel duveru, zkusil jsi nejaky memtest? Jestlize to nefungovalo predtim nez si je prohodil a te to je "asi ok" mohlo mit hend nekolik pricin. Bylo by dobre mit pameti provereny kazdou zvlast, tim nic neskazis.
Zajimalo by me co konkretne je to za moduly. Rikas identicke? Byly koupeny jako kit?

_________________
Asus Z87-Pro, i7-4790K @ 4.8GHz, Noctua NH-D14, Ballistix VLP 2x8GB @ 1600 9-9-9-24-1, Asus GTX 770 2GB @1200/8000, 840 Pro 256GB, FURY 120GB, Synapse 128GB, Black 2TB, 2x Red 3TB, Platimax 500W, IPS 2560x1440, Naga MMOG, Apple Wireless Keyboard; Windows 10 / OSX High Sierra 10.13.1
Retro: Mini G4 PPC 1.25@1.5; MorphOS 3.9 / Tiger 10.4.11 / Lion 10.5.8


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.