Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 17:33

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 3 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Msi carbon b450 po zapnuti A-XMP se zvedne napeti ram i cpu?
PříspěvekZaslal v: ne 17. březen 2019, 16:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2012
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Zdravim,mam dotaz.Na sestave MB Msi carbon b450,cpu 1600X a ram Adata spectrix 2x8gb
https://www.czc.cz/adata-xpg-spectrix-d ... 66/produkt
Po zapnuti A-XMP a automatickem vyhledani frekvence mi ramky naskoci na 2933Mhz a automaticky i casovani a napeti na 1.41,chapu ze se zvednutim frekvence se zvedne i napeti...ale me se v okamziku jak to prekliknu roztoci i vetrak od cpu,ale cpu je na stejnych hodnotach...nechapu, kdyz nataktuju ram tak by se to cpu nemelo nijak tykat?
V biosu je jeste moznost jeste nastaveni expert takze vse muzu delat rucne,muzu zkusit nachat frekvenci co se v autu nahodila tach 2933 a ponizit napeti z 1.41 treba na 1.37? Je mozne,ze ten automat to napeti prilis prepali pritom neni potreba?
Jinak s tim kdyz prehodim tu frekvenci ram a roztoci se mi vetrak od cpu..to nechapu.
Diky za reakce.


 Profil  
 Předmět: Re: Msi carbon b450 po zapnuti A-XMP se zvedne napeti ram i
PříspěvekZaslal v: st 20. březen 2019, 07:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
Paměťový řadič přímo souvisí s CPU. Je možný, že ta deska detekuje XMP profil, tím se dostane více výkonu do paměťového řadiče, který pak tahá sám procesor. Takže vlastně když dáš OC (XMP) na ramky, jsi na vyšší frekvenci než je základ. Tím že máš 1600x, tak to samo o sobě boostuje do vyšších hodnot než klasická 1600. Takže si troufám tvrdit, že ten set celkově se chce stabilizovat, protože do procesoru pouštíš vyšší výkon z ram a tím pádem se tam raději dostane vyšší napětí, aby to celé procesor zvládl. Nicméně věřím, že by se dalo trochu ubrat napětí pro klid.

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: R7 3700X|X470 Taichi|16GFlareX@3600CL14|5700XT|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB/Bykski|SimRacing Seat///PC2: G4560|Z170Gaming7 EK|8G2133|20TB///NAS: Synology 1515+


 Profil  
 Předmět: Re: Msi carbon b450 po zapnuti A-XMP se zvedne napeti ram i
PříspěvekZaslal v: čt 21. březen 2019, 08:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2012
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Je po problemu!! Nevim,jestli je to mozne nebo jestli to byla jen nahoda,ale v menu oc nastaveni je pod polozkou Memory try it tabulka s frekvencemi a casovanim.
Nasel jsem hodnotu,kterou mi ukazoval v SPD cpu-z a tu jsem zaklik a nic se nedelo,takze jsem dal restart a vse ok,v biosu i ve win mi to ukazuje 2933mhz :-) Ta hodnota je ale stejna co mi nasel bios v autu hned poprve,nechapu proc to delalo ten problem s vetrakem cpu...jestli mozne,ze to chce nejdrive zkusit tu frekvenci ram...prave pod tou polozkou memory try it? Protoze na niv jineho jsem nesahal...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 3 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.