Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 22:42

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Prosba o radu s ram
PříspěvekZaslal v: so 19. říjen 2019, 19:30 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 09. červenec 2014
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Nahoru
Zdravim chlel bych poprosit moudrejsi o radu.Koupil jsem zde na bazaru starsi zaklad pc xeon 3360 desku asus P5Q-E a 4x2gb ram adata 800mhz problem je ze v memtestu pameti hazi chyby ale pameti jsou v poradku pokud osadim jen sloty 1,2 nebo 3,4 vse je v poradku pokud je ale dam do dual channellu slot 1,3 2,4 okamzite hazi chybu za chybou je jedno jestli nastavim casovani a napajeni v biosu rucne nebo automat proste jak je to v dualu chyby pritom ale test ve win 7 (otestovat pameti) probehne v poradku .Bios sem flesnul na nejnovejsi verzi a taky nepomohlo ma nekdo nejaky napad co s tim?dual bych ozelel ale jak tam nacpat 4 moduly:-) jen dva jsou 4gb a to me prijde malo Puvodni majitel tvrdi ze vse fungovalo v poradku a po namitkach z me strany souhlasil se stornem obchodu ale nechce se me to zas vse rusit nemusi to byt jeho chyba ale zas co ja s tim pokud to nerozchodim a tak vas chci poprosit o posledni pomoc abych to neposilal z5 pokud je sance to nejak vyresit.Moc dekuji za kazdy napad :idea:


 Profil  
 Předmět: Re: Prosba o radu s ram
PříspěvekZaslal v: ne 20. říjen 2019, 20:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Hmm, jestli nemáš věci na vyzkoušení (aspoň jinou ram), tak je těžký něco radit, možná zkusit je podtaktovat na 667, víc mě fakt nenapadá... Ještě zkusit přesadit i CPU a všechny konektory (vyndat/odpojit a složit znova), jestli náhodou, ale pochybuju že to bude mít nějaký efekt...

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Prosba o radu s ram
PříspěvekZaslal v: po 21. říjen 2019, 08:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Nepomohlo by pridat napeti pametovemu radici?
Pak je jeste reseni zkusit sehnat 4GB moduly. V DDR2 docela rarita ale kdyby byly za dobrou cenu...
Jinak asi nema vyznam resit socket 775.
I ten nejlevnejsi procesor bude vykonnejsi nez tohle.

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved
Crosshair VI Hero | R5 3600 + Dark Rock 4 | 16GB 3333MHz | GTX1060 6GB Gaming X
970 EVO 250GB | UV500 480GB | WD 500GB | Seasonic 550W FPG | FD Meshify C TG

Razer Basilisk, Cynosa, Electra | Dell 27"


 Profil  
 Předmět: Re: Prosba o radu s ram
PříspěvekZaslal v: po 21. říjen 2019, 21:58 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 09. červenec 2014
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Nahoru
Napajeni sem zvedl na 2.2v bez uspechu


 Profil  
 Předmět: Re: Prosba o radu s ram
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2019, 06:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Pro informaci...za kolik jsi to koupil?

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Prosba o radu s ram
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2019, 07:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Napajeni ceho jsi zvedl na 2.2V? Pameti nebo pametoveho radice?

//Hledal jsem za tebe a google je plny odpovedi.
Zkus zvysit napeti NB (Northbridge) na ~1.3V. Spouste lidem to pomohlo. P5Q desky byly pry zname problemy s osazenim vsech 4 slotu.

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved
Crosshair VI Hero | R5 3600 + Dark Rock 4 | 16GB 3333MHz | GTX1060 6GB Gaming X
970 EVO 250GB | UV500 480GB | WD 500GB | Seasonic 550W FPG | FD Meshify C TG

Razer Basilisk, Cynosa, Electra | Dell 27"


 Profil  
 Předmět: Re: Prosba o radu s ram
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2019, 16:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Mám Gigabyte EP45-UD3LR (P45 čipset) a napětí NB mám z default 1.1v na 1.4v při použití 4x2gb Corsair XMS2 1066mhz v dualchanellu (2.1v). Vše ostatní default. Provozováno od roku 2006. Takže 1.4v taky snese. Dokonce mám pocit, že to na menší napětí NB bylo nestabilní (příčinu už přesně neznám). CPU netaktováno.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: Prosba o radu s ram
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2019, 21:10 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 09. červenec 2014
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Nahoru
zivan 1600kc
mirek diky za snahu pomoct a za tvuj cas zvedal jsem jen napajeni pameti radic jsem nezkousel tedy severni mustek a ano je to moje druha deska p5q-e a obe zlobi se 4 moduly jdu se podivat na ten mustek muzes mi kdyztak do sz hodit nejaky odkaz co jsi nasel ohledne tohodle problemu?


 Profil  
 Předmět: Re: Prosba o radu s ram
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2019, 21:47 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 09. červenec 2014
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Nahoru
Mirku neci to zakriknout ale asi ses zachrance:-) 15min test a zadna chyba po prenastaveni na 1,3v na NB. Driv jsem mel za 5 min neco prez 800 chyb:-) jeste to behem tydne otestim a dam vedet ale vypada to konecne nadejne ja porad ladil pameti a bios atd :-) ale ten odkaz mi pisni jestli ho najdes bude se hodit diiiky


 Profil  
 Předmět: Re: Prosba o radu s ram
PříspěvekZaslal v: st 23. říjen 2019, 21:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Citace:
North Bridge Voltage (SPP) - Napětí severního můstku není možné obecně doporučit. Záleží totiž na mnoha faktorech, jak severní čip zatížíte a jak ho budete muset napájet. Pokud budete mít pouze dva paměťové moduly, jednu grafickou kartu a žádné další periferie k němu připojené, nemusíte zvyšovat napětí nikterak výrazně. V případě čtyř paměťových modelů, dvojice grafických karet, několika PCI karet budete muset ale můstku řádně zatopit. U severních můstků pro platformy s DDR3 také na napětí záleží stabilita a možnosti časování pamětí. Zde napětí zvyšujte dle libosti (většinou ale není potřeba nijak extrémních hodnot), záleží jen na vašem chlazení a následné stabilitě.


zdroj: https://pctuning.tyden.cz/hardware/44-u ... ru?start=4

Doporučuju pročíst celý článek, je v něm velmi relevantní info.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: Prosba o radu s ram
PříspěvekZaslal v: čt 24. říjen 2019, 06:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
portex napsal:
Mirku neci to zakriknout ale asi ses zachrance:-) 15min test a zadna chyba po prenastaveni na 1,3v na NB. Driv jsem mel za 5 min neco prez 800 chyb:-) jeste to behem tydne otestim a dam vedet ale vypada to konecne nadejne ja porad ladil pameti a bios atd :-) ale ten odkaz mi pisni jestli ho najdes bude se hodit diiiky

Vlastne jsem klikl na prvni odkaz, ktery vyplivnul google po zadani "asus p5q-e 8gb ram".
O zvyseni napeti NB jsem se docetl zde. https://forums.tomshardware.com/threads/asus-p5q-se-775-socket-anyone-with-8gb-ram.1844339/

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved
Crosshair VI Hero | R5 3600 + Dark Rock 4 | 16GB 3333MHz | GTX1060 6GB Gaming X
970 EVO 250GB | UV500 480GB | WD 500GB | Seasonic 550W FPG | FD Meshify C TG

Razer Basilisk, Cynosa, Electra | Dell 27"


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.