PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

48 GB RAM??
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=20&t=279467
Stránka 1 z 1

Autor:  k-e-n-j-y [ po 6. leden 2020, 13:02 ]
Předmět:  48 GB RAM??

Mám v pc Kingston HyperX Predator 2x8 GB 3600 MHz (16 GB)

Môžem kupiť 2x16 GB 3600 MHz (32 GB)??

Alebo musím kupiť zase 2x8 (16 GB) ako tam mam teraz?


Doska mi podporuje 64 GB RAM takže to je jedno len 48 GB som ešte nevidel (to čislo) Vačšinou násobky 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048 atď...

Aspon rovných 50 GB keby bolo :-D

Autor:  Zivan [ po 6. leden 2020, 13:06 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

Muze byt i mix ruznych velikosti. Ale samozrejme kazdy doporuci pro jistotu stejne moduly. Jestli koupis online, tak mas 14 dni na vyzkouseni a pripadne vraceni.

Nekdy spolu nefunguji i pameti skoro stejnych parametru a naopak funguji moduly, ktere krome typu (DDR3/4) nemaji spolecneho skoro nic dalsiho :)

Autor:  k-e-n-j-y [ po 6. leden 2020, 13:14 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

Podľa mňa by to malo isť (su to rovnake RAM) značka typ model časovanie všetko len veľkosť väčšia nič viac.

Pozeral som 2x16 GB kit ma vyjde drahšie ako keď kupim 2x16 GB (ale nie kit okreme jedna 16 GB a druha 16 GB v dvoch baleniach) o 30 eur teda 900 SK na české tiež tak nejak asi...

Autor:  Shaquille [ po 6. leden 2020, 13:25 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

zapoj akorat 8+16 na kanal, abys mel dual channel...

Autor:  k-e-n-j-y [ po 6. leden 2020, 13:34 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

Ja mam teraz dual channel 2x8 GB

Ked kupim dalšie ramky 2ks tak bude quad channel tak to bude jedno ako zapojim lebo všetky sloty využijem.

Autor:  spajdr [ po 6. leden 2020, 13:40 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

No spis budes z toho mit asynchronous dual channel :)

Autor:  k-e-n-j-y [ po 6. leden 2020, 13:42 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

takže??

Autor:  DOC_ZENITH [ po 6. leden 2020, 14:08 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

LOL, na 8700K nikdy quad mít nebudeš, kup tam co chceš, akorát se pak ujisti aby každej kanál měl stejně paměti ve stejném pořadí, tzn třeba 8+16x8+16, aby to nebylo 8+8 a 16+16. Prostě aby to bylo symetrický a fungoval ti ideálně dual.

Autor:  k-e-n-j-y [ po 6. leden 2020, 14:19 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

Aha čiže striedať to?

DIMM A1 - 8GB
DIMM A2 - 16 GB
DIMM B1 - 8 GB
DIMM B2 - 16 GB
Tak?

Autor:  Atapi [ po 6. leden 2020, 14:33 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

Jestli už máš dual channel (jakože asi jo), tak je prostě jen strčíš tam co jsou dírky...

Autor:  k-e-n-j-y [ po 6. leden 2020, 14:35 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

No veď to ano číže na striedačku..

Autor:  Shaquille [ po 6. leden 2020, 14:49 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

ano...

Autor:  k-e-n-j-y [ po 6. leden 2020, 14:51 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

Lenže su to vysoke ramky a s mojim chladičom noo

Autor:  Jey [ po 6. leden 2020, 18:27 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

Jestli to jeste funguje, tak v programu CPU-Z (a zrejme i v mnoha jinych), je v sekci Memory, pod polozkou Channel # uvedeno, v jakem rezimu pameti aktualne pracuji (single, dual, quad).

Autor:  DOC_ZENITH [ po 6. leden 2020, 21:58 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

Ne tím se řídit nedá, protože ti to neřekne jestli je dual symetrickej a na x99 to třeba detekuje jen podle počtu modulů, ala zapojiím je do dualu a pořád to hlásí quad.

Autor:  Murun [ st 8. leden 2020, 08:22 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

K tomu zapojení různých velikostí - tohle jsem našel na Intel stránkách: https://www.intel.com/content/www/us/en ... %20channel

U dual-channelu s třemi moduly je ten obrázek špatně, nebo se mi to jen zdá? Nemá to být shora 4GB-nic-2GB-2GB ?

Autor:  Zivan [ st 8. leden 2020, 08:30 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

No nesedi mi to s tim obrazkem nad tim s dualem a dvema moduly.

Autor:  Atapi [ st 8. leden 2020, 19:38 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

Bůhví v jaké době to vzniklo, když to ukazuje 2/4 GB moduly, každopádně je to jedno, člověk by se v tomhle měl řídit tím co doporučí výrobce desky.

Autor:  DOC_ZENITH [ čt 9. leden 2020, 17:51 ]
Předmět:  Re: 48 GB RAM??

Murun napsal:
K tomu zapojení různých velikostí - tohle jsem našel na Intel stránkách: https://www.intel.com/content/www/us/en ... %20channel

U dual-channelu s třemi moduly je ten obrázek špatně, nebo se mi to jen zdá? Nemá to být shora 4GB-nic-2GB-2GB ?


Ano ten obrázek je špatně. :)

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/