Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 17. září 2021, 21:17

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: st 17. březen 2021, 19:28 
Nováček
Nováček

Založen: 17. březen 2021
Nahoru
Zdravím všechny, mám tento stroj: [url]https://www.czc.cz/hal3000-pc-mega-gamer-by-msi-cerna/209907/produkt[/url]
A pořídil jsem si nové DRAM a nejdou. V základu jsou 2x4GB 2133 Mhz DDR4
za to ty nové jsou 2x8GB 2400Mhz DDR4, ale co je dam do Zakl.desky tak se ani nezapne Pc, když
vložím jednu novou a jednu starou hned to jde, ale když dam jen jednu novou čí obě tak nic se neděje
tak nevím co mám dělat už jsem zkoušel něco v biosu, ale nevím si rady. prosím pomoc
Pro upřesnění zde davem odkaz i na zakl.desku a RAM co jsem pořídil.:
[url]https://www.alza.cz/msi-b250m-pro-vd-d4652317.htm?kampan=adw1_komponenty_bee_pro_obecna-dead_komponenty-x-msi-b250m-provd-aa392d5c&ppcbee-adtext-variant=responzivni-reklamni-text-rsa-1&gclid=CjwKCAiA4rGCBhAQEiwAelVtiy20QY5Yq7RT6Y-VLsgo77fgsxVfmHJmwaaw-bg6LyiwPVxMuM8g0RoC_1QQAvD_BwE&layoutAutoChange=1#parametry[/url]

[url]https://www.alza.cz//hyperx-16gb-kit-ddr4-2400mhz-cl15-fury-series-d5658307.htm?kampan=adw1_komponenty_pla_all_obecna-css_pameti-pc_c_1003794___DE100c2_414817402937_~92896242215~&gclid=CjwKCAiA4rGCBhAQEiwAelVtixWatjLR8GxCu9MzQ882KGmGWplyW8cHzmqDdSfdiOJkeNeYKn2yZhoCk5AQAvD_BwE&layoutAutoChange=1#parametry[/url]


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: st 17. březen 2021, 20:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
A procesor je v tom ten i5-7400?
Verze BIOSu je jaká?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: st 17. březen 2021, 20:51 
Nováček
Nováček

Založen: 17. březen 2021
Nahoru
ano, procesor to má stejný a Bios: 12/02/16 17:28:21 Ver: V1.20


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: st 17. březen 2021, 21:22 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Jak koukám, tak v QVL je HX424C15FB2K, nikoli HX424C15FB3K
Když tak hledám, v čem se liší (krom nějakých odlišností ve Features), tak ta první má profily:
JEDEC/XMP TIMING PARAMETERS
JEDEC/PnP:
DDR4-2400 CL15-15-15 @1.2V
DDR4-2133 CL14-14-14 @1.2V
XMP Profile #1:
DDR4-2400 CL15-15-15 @1.2V

Ta druhá v těch PnP jen 2400MHz.

Tak že by se tomu nelíbilo těch 2400MHz, když ty staré jsou 2133 MHz?
To by mohl být podle mě problém u Skylake procesoru, ale u Kabylake, který podporuje 2400MHz?
Nevím, no. Je to divný.

Edit: Po tom, co jsi napsal verzi BIOSu. Je moc starý, dej tam původní paměti a upgraduj ho.
Nevím, zda se může hned na nejnovější, nebo se musí přes nějaký nižší, snad někdo poradí. A jak to provést co nejbezpečněji.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: st 17. březen 2021, 22:11 
Nováček
Nováček

Založen: 17. březen 2021
Nahoru
Aha, něco chápu a něco ne, spíš jak by si na mem místě vyřešil ten problém ?
Momentálně jedu na jedné staré a na jedné nové. A zatím jsem jen zmateny takže jsem to neměl kupovat asi
bezva 2,6k v pytli. jinak je tam toto Kaby Lake - 7. generace


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: st 17. březen 2021, 22:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
No, možná ještě, třeba zkusit na této kombinaci v BIOSu nastavit DRAM Frequency 2133 MHz, lze-li.
Pak vyndat 4GB, jestli to nenajede jen s novou 8GB.
Pak dát druhou 8GB.
Pokud by to takto jelo, měl bys to sice poněkud degradované, ale nemusel bys podstupovat potenciálně riskantní kroky.

Eventuálně vzít nějakou paměť, co je na QVL.
https://cz.msi.com/Motherboard/support/ ... port-mem-5
Ale u toho taky není zaručeno, že bys nemusel ten BIOS upgradovat. Spíše jo.

Asi bych to řešil upgradováním toho BIOSu.

Podobný problém je popisován i zde:
https://www.czc.cz/msi-b250m-pro-vd-int ... de/diskuse
Bohužel tam není, jak to dopadlo.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: čt 18. březen 2021, 09:25 
Nováček
Nováček

Založen: 17. březen 2021
Nahoru
Zdravím, tady posílám screenshot, jestli je to tak správně.
Protože upgrade Biosu je pro mě terno ale pokuď je to jediná možnost tak jí budu muset postoupit.
Děkuji předem za pomoc a ochotu se mnou spolupracovat.

To CZC.cz jsem také už četl takže mi nezbývá nic jiného, pokuď toto nezabere jaký Bios to má být ?


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: čt 18. březen 2021, 10:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Jo. Asi bych zkusil dát XMP na Disabled.

Se správným (nejbezpečnějším) postupem upgradu Biosu na MSI deskách a na jakou verzi jít, nevím.
Snad poradí majitel stejného MB, pokud absolvoval.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: čt 18. březen 2021, 10:04 
Nováček
Nováček

Založen: 17. březen 2021
Nahoru
no XMP právě bylo na disable a nejde to , to druhé taky nic, takže musím se vrhnou na Bios no
Děkuji moc za pomoc kde ti mám dat doporučení ?
8-) :-D


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: čt 18. březen 2021, 11:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Tak hlavně ať se zadaří...

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: čt 18. březen 2021, 13:36 
Nováček
Nováček

Založen: 17. březen 2021
Nahoru
Tak po aktualizaci biosu, už to funguje jen frekvence je pořad 2133Mhz, ale tak to je to nejmenší mě jde jen o to aby to jelo což s tvou pomocí už jede. Ještě jednou Děkuji a měj se :D


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: čt 18. březen 2021, 13:47 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Tak hlavně když to nějak jde.

Když dáš ručně těch 2400, tak to po uložení a restartu vůbec nenajede?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: čt 18. březen 2021, 15:28 
Nováček
Nováček

Založen: 17. březen 2021
Nahoru
Dal jsem tam AUTO a jede Díky moc


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: po 16. srpen 2021, 08:33 
Nováček
Nováček

Založen: 17. březen 2021
Nahoru
Zdravím, je to nemilé, ale mam tu zas problém s pamětmi RAM.
Nevím proč, ale zobrazuje se jen jedna ze dvou karet RAM.
Co s tím ?
Dřív to šlo a teď zas ne, mohu poprosit o radu?
Stále se jedna o stejné pamětí jako v předchozím problému.
Děkuji předem za rady.


 Profil  
 Předmět: Re: Potřebuji pomoc (upgrade)
PříspěvekZaslal v: po 16. srpen 2021, 08:51 
Nováček
Nováček

Založen: 17. březen 2021
Nahoru
Omlouvám se, považujte to za omyl. Už jsem to vyřešil.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 12 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.