Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 01:44

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 74 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: P: teoreticky problem s pameti - memtest86
PříspěvekZaslal v: po 28. únor 2005, 08:58 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
Zdar

mam takovy hypoteticky problem, predesilam ze prime95 jede bez problemu nekolik hodin, a pocitac je rock stable, ale v memtestu86 mi na jakemkoliv casovani vyskoci chyba, ale az nekde kolem 1012.5MB to znamena az nekde skoro na "konci" pameti.

Nikde se ta chyba neprojevuje,protoze Prime zabere jen 900MB pameti,hry a podobny aplikace urcite mene nez 900MB,takze vlastne vyvstava otazka, resit chybu v memtestu86 na miste kam stejne zadna aplikace nikdy nedosahne, takze se chyba v beznem provozu neprojevi?

//Sent - nastaveno jako důležité


 Profil  
 Předmět: Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86
PříspěvekZaslal v: po 28. únor 2005, 09:21 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
OBR napsal:
Zdar

mam takovy hypoteticky problem, predesilam ze prime95 jede bez problemu nekolik hodin, a pocitac je rock stable, ale v memtestu86 mi na jakemkoliv casovani vyskoci chyba, ale az nekde kolem 1012.5MB to znamena az nekde skoro na "konci" pameti.

Nikde se ta chyba neprojevuje,protoze Prime zabere jen 900MB pameti,hry a podobny aplikace urcite mene nez 900MB,takze vlastne vyvstava otazka, resit chybu v memtestu86 na miste kam stejne zadna aplikace nikdy nedosahne, takze se chyba v beznem provozu neprojevi?


Jaká verze memetest? Jsem koukal že na nějaké verze detekovali chybu na bezchybných pamětech!
Jinak je dost aplikací co ti RAM vytíží úplně. Třeba střih videa, CAD, a nejaký hry taky jistě.
Mě by to teda přinejměnším znepokojovalo.
Zkus ještě jinej benchmark na RAM. :)

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. únor 2005, 09:31 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
Testovanim jsem zjistil ze zadna aplikace nevyuzije nikdy vic nez 900MB RAM,zkousel jsem Doom3,FarCry,encodovani videa,strih videa v Ulead,takze muj problem trva.S tim ze chyba na konci pameti zmizi kdyz dam casovani CL3 ale to nechci,chci CL2.5 takze tim vylucuju chybu memtestu86 3.2.je to asi neresitelna vec,bud dam CL3 a mam to bez chyb a nebo CL2.5 a budu verit ze zadna aplikace nikdy nedosahne tam kde pamet chybuje.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. únor 2005, 09:53 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
OBR napsal:
Testovanim jsem zjistil ze zadna aplikace nevyuzije nikdy vic nez 900MB RAM,zkousel jsem Doom3,FarCry,encodovani videa,strih videa v Ulead,takze muj problem trva.S tim ze chyba na konci pameti zmizi kdyz dam casovani CL3 ale to nechci,chci CL2.5 takze tim vylucuju chybu memtestu86 3.2.je to asi neresitelna vec,bud dam CL3 a mam to bez chyb a nebo CL2.5 a budu verit ze zadna aplikace nikdy nedosahne tam kde pamet chybuje.


No a reklamačka možná už není?
Pokud ti to jede tak to neřeš ale až to spadne tak aspoň víš proč.
Když přidáš voltáž na RAM tak to přetrvává?

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. únor 2005, 09:56 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
jo pretrvava,daval jsem 2.6,2.7,2.8 a chyb bylo cim vetsi napeti tim vic,kdyz jsem dal 2.5V tak mi to memtest 1x projel bez chyb ale podruhy uz tam byly.K tomu je to DDR500 ktera mi jede jenom na DDR460! Takze 40Mhz rezerva.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 28. únor 2005, 11:43 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Ani memtest neni bezchybnej ...

Uz se mi parkrat stalo, ze pri testovaní novyho PC vyhodil Memtest chybu, v jinym PC byla pamet zcela v poradku. PC jsem pak testoval nekolik dní bez jedinyho problemu, pred prodejem jsem pamet prece jen vymenil - pro klid duše. . Vypadalo to na nejakej problem chipset - ram - memtest.

Po vložení jiny pameti byl memtest O.k. a ta pamet co hlasila chyby se v jinym PC chovala taky korektne.

Proste nic neni dokonaly. :(

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. březen 2005, 09:11 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
chyba je asi v radici v cpu,protoze s 3200+ mi to na 230FSB jelo v pohode na 7-3-3-2.5 bez chyb v memtestu a ted kdyz jsem vymenil cpu za 3500+ tak uz to nejede.Nic jsem nemenil jen cpu,pameti,deska vsechno stejny.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. březen 2005, 09:37 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
Me se taky asi pred 2 mesici stalo, ze mi v jednou kompu (KT400) hlasil memtest vzdy chybu na cca 510MB (presne si uz nepomatuju). Zkousel jsem tam dve ruzny 512 a delalo furt to same. Hry prime vsechno jinak stable, ten komp zatim asi 2 mesice bezi, bez jekehokoliv problemu.

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. březen 2005, 10:20 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
Zajimavy je ze pocitac je taky rock stable,Prime jede spoustu hodin,hry jedou,encodovani divx nedrhne,vsechno OK! Jenom memtest86 3.2 v testu c.8 ukazuje chyby na jakymkoliv nastaveni, jenom na 2T nedela chyby,chyby se vyskytuji pokazde na jine adrese,proste uplne nahodne a pouze v testu 8.Zkousel jsem 230FSB = 7-3-3-2.5, 8-3-3-3, 8-4-4-3 a furt stejny vysledek.na default 250Mhz pri default nastaveni 8-4-4-3 a napeti 2.8V to dela stejny chyby,ale kdyz dam 2T tak je bez chyb ale i Win jsou viditelne pomalejsi.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. březen 2005, 16:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Neleze tam nějaký rušení?
Zkus zapnout/vypnout spread spectrum

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 2. březen 2005, 08:34 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
-HoNY- napsal:
Neleze tam nějaký rušení?
Zkus zapnout/vypnout spread spectrum


A64 tohle nastaveni uz nema.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. březen 2005, 11:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. leden 2005
Bydliště: Nitra, Slovensko
Nahoru
sa cem spytat, moc sa v pamatiax nevyznam, ale cera som pretaktoval komp a zabudol som prestavit delicku :) , som proste lama, a na moje prekvapenie sa komp rozbehol s tym ze fsb mam na 230, t.z. ze pamate idu na 460. Pamate mam apacer cl2.5 400MHz (512 a 256 MB), skusal som dooma3 a zatial nepadol a skusal som takisto sandru, ktora mi vyhodila dost vyrazne vacsie hodnotenie ako ked bezali na 400MHz. Mam skusit nejake benxmarky na to, abo ked to ijde, tag je to pohode?

_________________

NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. březen 2005, 11:00 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Tak tu reportuju podobnej problem jako jsem psal o par postů dřive, memtest hlásí 3 chyby hned v prvnim pasu a PC je jinak abs. stabilní...

Na memtest se opravdu spolehnout nedá :sad: škoda.

Mrzí to o to víc, ze jindy človek vidí jednu chybu a rika si - to bude oukej a PC pak padá a padá.

Tentokrat 3x error v prvnim passu a verim, ze by jich bylo víc (času malo)

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. březen 2005, 13:14 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
Ja memtestu verim na 99.9% odhalil chyby v testu 8(nejdulezitejsi test pro A64) ktery se na jiny desce neprojevily,byla to nekompatibilita s deskou,takze neni duvod proc memtestu neverit,me jeste nikdy nezklamal,i kdyz ukazal jednu chybu za 10 passu,PC obcas nekdy zazlobilo.Ja mu verim.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. březen 2005, 13:17 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
OBR napsal:
Ja memtestu verim na 99.9% odhalil chyby v testu 8(nejdulezitejsi test pro A64) ktery se na jiny desce neprojevily,byla to nekompatibilita s deskou,takze neni duvod proc memtestu neverit,me jeste nikdy nezklamal,i kdyz ukazal jednu chybu za 10 passu,PC obcas nekdy zazlobilo.Ja mu verim.


Nevim, jak to vyjadrit na procenta, ale u me je to uz min jak tech 99.9 ... :-)

To PC tu schvalne testuju celej den, zkoušim tam všechno mozny, testy, programy, marky, zadnej problem ... a presto Memtest vyhazuje ty 3 chyby :-(

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. březen 2005, 14:35 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
V jakym testu se chyba objevuje? kazdej test totiz testuje jinou vec.a je docela podstatny jestli se chyba objevuje na stejny adrese,nebo nahodne na podobny a v jakym testu.Napis config RAM a test kde to blbne.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. březen 2005, 14:45 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
To me prekvapuje jeste vic, nejdriv hazela chyby v testu 3 priblizne na 28MB, ted haze v testu 4 na 31MB.
Je to divny. PC celej den ok, takze ten memtest neresim, ale štve me to :( Priste tam bude jedna chyba - budu si rikat - to je v pohode a ani nenainstaluju Win, už to vidim.

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. březen 2005, 20:21 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
ta pamet je 100% nejak spatna,ale asi to neni kriticka chyba,pokud je chyba na takhle nizky a nebo hodne vysoky adrese tak vetsinou system zustava stabilni,protoze na nizkejch a koncovejch adresach se data moc "nemeni" behem chodu aplikaci.Zrovna test 3 a 4 jsou takovy ty testy ktery nejsou az tak podstatny,nejpodstatnejsi je test 5,6 a 8, kde se objevi chyby pri sebemensi chybe v napajeni nebo casovani i kdyz je pamet OK.Urcite jsi uz zkusil,prohazet moduly,testovat kazdej zvlast,pridat trosku voltu,zmenit casovani.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. březen 2005, 09:46 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Jasan, zkoušel jsem vsechno mozny - ty chybky to vyhazuje furt, ale jak rikam - na beh PC to nema vliv, je to stary PC, takze se s tim nic delat nebude - u novy pameti by človek skoro šel reklamovat a ono se ukazuje, že to neni vzdy treba :-)

V každym pripade, je to zkušenost a budu když tak reportovat další podobny pripady (i kdyz je to jedno PC z 50 :-)

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. březen 2005, 10:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. leden 2005
Bydliště: Nitra, Slovensko
Nahoru
som to nexal pustene na 230 a vyhodil dve xybicky, tag som to dal na 225 a memtest po niekolkyx hodinax ziadnu xybu nehodil a cera som hral dooma a zrazu to zacalo dost blbnut, tag som vyskocil do windowsu a xyba "s pamati nelze provest read" ci nieco take. tagze neviem ohladom toho memtestu :(

_________________

NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 74 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.