Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 12:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 74 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. leden 2008, 16:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. červenec 2007
Nahoru
na default biosu i na mych OC stabilnich hodnotach mi posledni memtest86 vykazjue vzdy chybu. at necham jeden modul ci dva, prehodim je. gold memory mi neukazjue chybu zadnou ani ve windech nemam problemy, zadny jiny benchmark nezjistil nestabilitu, nic. memtest ukazuje chybu vzdy na konci pameti. zde to jde hezky videt, kolik vyhodi chyb. haze je od testu 3 az po posledni.

http://www.uvalno.estranky.cz/archiv/iobrazek/16
http://www.uvalno.estranky.cz/archiv/iobrazek/15

_________________
cpu: e5200 3,15GHz default napeti,cooler: Scythe Mugen, board: ep45-ud3r, ram: 2 x 2GB Patriot 1066, vga: zotac 8800gt 512 + accelero S1, hdd: 2x SATA2 400GB,SATA2 WD 750GB , psu: Enermax PRO82+ 425W, case: Sharkoon Rebel 9 *monitor: Dell 2209WA


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 21. leden 2008, 06:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. únor 2005
Nahoru
Chci se prsim zeptat...

Mam tuto sestavu:

Asus maximus Formula
4096 MB Ram A-Vitesta 800 MHZ
E6750
Ati Saphire Radeon HD 3850 256 MB
Win XP SP2

Testoval jsem z bootovaciho CD pameti programem Memtest, za cca 6 hodin testu mi to vyhodilo 826 chyb !
Jelikoz mi zatim PC nejak nepada (akorat ve hre Half Life 2 se mi casto z niceho nic zasekne a ja musim tvrde restartovat) tak nevim jestli to mam nejak resit....
V jakem programu mam PC jeste otestovat ?Popr. uznali by mi reklamaci, kdybych rekl ze mi Memtest hazi chyby ?a zaprel bych ze se mi PC neseka ??Diky

_________________
Intel Core i5-3570K, Gelid Solution Tranquillo rev.2, ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5, ASUS P8Z77-V LE, Kingston 8GB (kit 2x 4GB) 1333MHz, Seasonic SS-500ET F3, Fractal Design Define R4 Black Pearl, Dell U2415M


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 21. leden 2008, 08:01 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. říjen 2005
Bydliště: Prievidza, SR
Nahoru
jasne ze ak hadze chyby pri vyrobcom predpisanych taktoch casovani a napati tak mas dovod na reklamaciu

_________________
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 21. leden 2008, 18:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. únor 2005
Nahoru
Dobre takze rikas ze staci prijit do prodejny a sdelit jim ze mi memtest hazi chyby a oni by mi to meli vzit,jo ? I kdyz na PC to zatim nepoznavam...

_________________
Intel Core i5-3570K, Gelid Solution Tranquillo rev.2, ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5, ASUS P8Z77-V LE, Kingston 8GB (kit 2x 4GB) 1333MHz, Seasonic SS-500ET F3, Fractal Design Define R4 Black Pearl, Dell U2415M


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 21. leden 2008, 21:17 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. říjen 2005
Bydliště: Prievidza, SR
Nahoru
to ze to na pc nepoznavas im ani nehovor. jednoducho pridi tieto pamate mi hadzu chyby na vyrobcom udavanych specifikaciach. a ze ziadas o reklamaciu

_________________
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........


 Profil  
 Předmět: Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86
PříspěvekZaslal v: út 14. říjen 2008, 20:57 
Nováček
Nováček

Založen: 14. duben 2007
Nahoru
zakoupil jsem od známeho v bazaru 5ks pamětí SDRAM za 100kč o různých velikostech a tři výrobci do staršího druhého pc.

Výrobci paměti:512MB a 256MB Kingston, 256 MB V-Data, 128MB Tonicom


starší sestava:
mobo asus P3V4X (Kondíky Rubycon 1500 6.3V)
chipset via apollo pro 133A
ide řadič Kouwel (dva zapojené hdd WD400JB, WD800JB)
Grafika Sapphire Radeon Atlantis 9200 SE 64MB DDR (samsung chipy, kondíky Licon)

Jsou v pořádku kondíky v celé sestavě.(vytečené, vyschlé, atd.?)
jsou v pořádku.

systém zapojení:

1 slot 512MB Kingston
2 slot 256MB V-Data
3 slot 256 MB Kingston
4 slot 128 MB Tonicom

Software na testování
Memtest-86 v3.3

v tomto instalovaném pořadí při spuštění memtestu došlo na 540MB a výše k řadám chyb cca 40.

pak jsem zkoušel prohodit paměti ve slotu 2 a 3 mezi sebou a při spuštění memtestu až dokonce kompletního testu nedošlo k žádné chybě.

Testování ve Windows s ověřením výkonu a stability
Při spuštění windows OS xp pro servis pack 1 dojde při spuštění hry FEAR Perseus Mandate dochazí ke kolísání počtu snímku směrem k nule.

Nevím zda-li odchazí grafika nebo mám použít jiný test na paměti. Mohu problém detailněji rozvést pokud bude zapotřebí k vyřešení problému.


 Profil  
 Předmět: Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86
PříspěvekZaslal v: st 15. říjen 2008, 09:29 
Nováček
Nováček

Založen: 14. duben 2007
Nahoru
Vracím se zpět a potvrzuji, že paměti jsou v pořádku po přehození dvou paměti do jiných slotu

systém instalace

1 slot 512MB Kingston
2 slot 256MB Kingston
3 slot 256 MB V-Data
4 slot 128 MB Tonicom

Při použití memtestu 86 v3.3 jsem nechal nejprve běžet celý kompletní test, a po úspěšném testu bez chyb jsem nechal projet testování paměti ještě 2X jako kompletní test. Vše proběhlo v pořádku.


 Profil  
 Předmět: Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86
PříspěvekZaslal v: pá 4. září 2009, 00:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. prosinec 2005
Nahoru
hoj, mam memtest86+ 2.11 a nejak spatne mi to detekuje pameti ... vadi to? ... biosy jsem zkousel za pul roku asi uz 4 a tim to neni ...

pameti mam DDR3 A-Data Xseries 1600mhz CL7

Obrázek

diky


 Profil  
 Předmět: Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86
PříspěvekZaslal v: pá 4. září 2009, 08:08 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
Myslím že ne.Mě Memest detekuje špatně všechno pokud násobiče nejsou na základních hodnotách, ale na test to vliv nemá.

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět: Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86
PříspěvekZaslal v: pá 4. září 2009, 08:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. prosinec 2005
Nahoru
ok, dik ... ale stejne se to chova nestandartne ...

kdyz mam RAM ve slotu 1 a 2 na jinym casovani nez JEDEC (1333 CL9) tak to hazi chyby v memtestu ale az treba na 4800MB (tolik tam toho neni) a obcas byl i blue screen v vistach ... vsechny hodnoty (a ne jenom CL 7 7 7 20) jsem musel v biosu nastavit rucne ...

ve slotu 3 a 4 jakz takz jedou podleni dobou myslim hodne dlouho bez blue screenu ale obcas se mi stavalo ze nez se zahraly tak obcas system po nabehnuti padl :(


 Profil  
 Předmět: Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86
PříspěvekZaslal v: pá 4. září 2009, 18:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
Nemáš malé napětí?

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět: Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86
PříspěvekZaslal v: so 5. září 2009, 20:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. prosinec 2005
Nahoru
nemam ... pameti jsou od 1.75 do 1.85 a mam 1.8V ... v zatezi maji pres 65 stupnu :D


 Profil  
 Předmět: Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86
PříspěvekZaslal v: so 16. leden 2010, 13:49 
Červená karta
Červená karta

Založen: 25. listopad 2009
Bydliště: Argentina
Nahoru
me zas windows ram tester ta ulita ve vistach haze chybu v 21% ale pc se me neseka nic a v prime a orthos me nenasel ani chybu.PC sem pretaktovaval a vsecko je bez chyb az na ty ramky tak se ptam jeslti to mam resit kdyz me pc nepada.


 Profil  
 Předmět: Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86
PříspěvekZaslal v: so 16. leden 2010, 20:08 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. leden 2009
Bydliště: Rakovník/Praha
Nahoru
No když ti to nepadá, tak bych to zatím asi neřešil. Zkusil bych memtest, ne tu utilitu ve Vistách a uvidíš :)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 74 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.