Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 00:58

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 74 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. březen 2005, 11:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
MAGMA napsal:
som to nexal pustene na 230 a vyhodil dve xybicky, tag som to dal na 225 a memtest po niekolkyx hodinax ziadnu xybu nehodil a cera som hral dooma a zrazu to zacalo dost blbnut, tag som vyskocil do windowsu a xyba "s pamati nelze provest read" ci nieco take. tagze neviem ohladom toho memtestu :(

Jen memtest nestaci, chce to pridat i par hodin v prime, nejlepe v kombinaci treba s 3DMarkem, ale nejlepe to stejne overi az hry.

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 18. červenec 2005, 15:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Bratislava/Brno
Nahoru
no dnes som to mal 9 hodin pustene a vyhodilo mi to 25 errorov (ale opakovali sa na troch miestach stale (takze vlastne asi iba 3 chyby..)
je to vela? :) moze to nieco robit? (niektore aplikacie mi sekaju (proste na par sekund zamrznu) ... moze to byt sposobene tym?)
btw: mam 2x128 + 256 @ 133Mhz :P

_________________
MB * CPU * RAM * GK * HDD


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 19. červenec 2005, 11:29 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Mattho napsal:
no dnes som to mal 9 hodin pustene a vyhodilo mi to 25 errorov (ale opakovali sa na troch miestach stale (takze vlastne asi iba 3 chyby..)
je to vela? :) moze to nieco robit? (niektore aplikacie mi sekaju (proste na par sekund zamrznu) ... moze to byt sposobene tym?)
btw: mam 2x128 + 256 @ 133Mhz :P

Jak už tady bylo napsáno, každá chyba v memtestu může (ale nemusí) znamenat problemy. Osobne bych takovy pameti neveril. Zkus si pohrat s časovanim a s voltáží, v kazdym prípade to neni "normalní" stav. Zvlast kdyz ti PC padá.

Pokud ti nepomužou zmeny časovaní, voltaže a pamet se bude chovat stejne i v jiny desce, nezbejvá nejspíš než reklamovat.

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 19. červenec 2005, 14:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Bratislava/Brno
Nahoru
vyrobca dosky: Kobian.. tusim.. pochybujem, ze sa tam nieco s pamatami da nastavit.. ale pozrem..
pamate: noname 133Mhz... (nie ddr) .. takze tie uz su davno bez zaruky :)
a bezim bez reinstall win uz takmer 9 mesiacov... takze to padanie, moze byt aj sw.. :)

EDIT:no dalo sa nastavit CL .. povodne bolo na 3.. ked som ho dal na 2, tak mi pri spustani win vzdy padol explorer...
oplatilo by sa dat 100MHz CL2 viac ako 133MHz CL3? (este som neskusal, ci by to islo :) )

_________________
MB * CPU * RAM * GK * HDD


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 20. červenec 2005, 11:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2005
Nahoru
Jak dlouho má býti spuštěn memtest? Měl jsem ho spuštěn 13 hodin a test mi nevykázal ani jednu chybu. Vypnul jsem ho u testu č.4. Má se memtest vypnout sám,nebo běží pořád dokola? Dá se v memtestu také něco nastavit...jako zátěž,nebo podobně? Díky.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 20. červenec 2005, 11:28 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Mendor napsal:
Jak dlouho má býti spuštěn memtest? Měl jsem ho spuštěn 13 hodin a test mi nevykázal ani jednu chybu. Vypnul jsem ho u testu č.4. Má se memtest vypnout sám,nebo běží pořád dokola? Dá se v memtestu také něco nastavit...jako zátěž,nebo podobně? Díky.

Už se to tu řešilo - ale at je to teda i v tomhle threadu..

Memtest sám neskončí - beží jeden pass za druhym, teoreticky na rychlej test stačí 1-3 pass, pokud chces mít jistotu, tak 10x pass by melo stačit, ale vyjimky potvrzujou pravidlo.

Ukončíš to klasicky Escapem a po restartu normalne pokračuješ ..

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 20. červenec 2005, 11:46 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
Mendor napsal:
Dá se v memtestu také něco nastavit...jako zátěž,nebo podobně? Díky.


Nenastavuje se nic. :)

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 20. červenec 2005, 12:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2005
Nahoru
Díky za odpovědi.
Pro moderátora:Hledal jsem odpovědi,ale asi jsem ji přehlédl. Víš,je tu toho tolik,že orientace není snadná a času také vždy není tolik,abych ho strávil u PC. Tak jsem dal otázku a od Vás získal odpověď. Ještě jednou díky.


 Profil  
 Předmět: Memtest86 v1.6 a test #8
PříspěvekZaslal v: pá 12. srpen 2005, 17:31 
Nováček
Nováček

Založen: 12. srpen 2005
Nahoru
Pri teste #8,memtest86+ v 1.6 pri konci mi zatuhne PC.
Inac ostatne testy ziadne chyby.Niekde som cital o
problemoch testu#8 a NF4 dosiek,zial uz neviem kde,
vtedy ma to netrapilo?Ako to je?

_________________
CPU: AMD Athlon 64 3000+,AC Silencer64 TC , MB: ASUS A8N-SLI Deluxe ,chipset Zalman ZM-NB47J+ofuk primecooler 50mm, RAM: 2x512 MB Apacer, VGA:MSI NX6600 TD128E, HDD: Hitachi 160GB, Mechaniky: FDD a Samsung DVDM4163B, TV Genius video wonder PRO III,Modecom STEP 107 D + Fortron 350W+ NEXUS 80mm,Keyb wireless + mouse A4tech KBS-2680, OS: Win XP SP2 Cz,


 Profil  
 Předmět: taky
PříspěvekZaslal v: pá 2. září 2005, 12:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. březen 2005
Bydliště: Mladá Boleslav / Praha
Nahoru
taky se mi stává něco podobnýho... taktoval sem Athlon 64 3000+ (wincherster), na desce MSI K8T Neo2-FIR (ViaKT800Pro) sem zkončil na fsb 268, 269 nefunguje ani když potkatuju procesor a ramky, přidám napětí, prostě vejš už se tý desce nechce :-( ramky maj děličku nastavenou na 333 mhz takže celkem maj něco kolem 220 mhz (ddr 440) nebylo to nestabilní, ale nechtěl sem víc snižovat děličku, tak sem změnil časování z 2,5-3-3-8 1T na 2,5-4-4-8 1T a zdálo se to vpoho (zvyšování napětí nějak nepomáhá, naopak s tim je problém, protože když ho zvýšim třeba na 2,7 V, tak mi zamrzá počítač při PC Marku 2005 memory testech :-) ), nechal sem memtest běžet přes noc a vyhodilo mi to jednu chybu, ale třeba noc předtim když běželo prime95, tak to bylo bez problému, zkoušel sem pak třeba děličku pamětí snížit na 266 mhz ramky pak jely něco přes 300 mhz ddr, časování sem dal 2-3-3-6 ale zase tam byla nějaká chyba, ani 2-4-4-8 nepomohlo... jen pro zajímavost sem pustil memtest při defaultním nastavení pamětí (400 mhz, 2,5-3-3-8 1T) a taky tam byla nějaká chyba, opakovalo se to i když sem paměti podtaktoval na 333 mhz a časování nechal defaultní, počítač se zdá stabilní, ještě sem na něm nic-moc nehrál, dlouhou dobu sem strávil těma memtestama...


 Profil  
 Předmět: :-(
PříspěvekZaslal v: pá 2. září 2005, 16:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. březen 2005
Bydliště: Mladá Boleslav / Praha
Nahoru
hmmm, tak po hodině hraní battlefieldu 2 mi to kleklo :-( počítač nejdřiv zatuhnul a pak zhasnul monitor :-( je tohle ramkama, nebo může bejt problém i někde jinde?


 Profil  
 Předmět: Memtest PLEASEEEE
PříspěvekZaslal v: ne 16. říjen 2005, 17:19 
Nováček
Nováček

Založen: 19. srpen 2005
Nahoru
Vyhadzuje mi chybu v memteste na 600MB a stale sa to na tomto mieste opakuje..AMD 64 3000+, DFI LanParty NF4 ultra, Kingston Value Ram 400MHz 1GB dual chanel, GeForce 6600GT..vo win a hrach ziadny problem, len ten memtest asi na 600MBajte... Please poraddte mi ci to mam nechat, alebo to mam nejako riesit a ked tak ako??? dikezz martin900@post.sk...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 16. říjen 2005, 17:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Podobny problem..

deska: DFI LP UT NF3 Ultra-D
pameti: kingmax 433
cpu: opteron 144

Pameti v desce nejeli ani na 400 DDR single..natoz dual to vubec neznaly..
dal sem je do slotu 3 a 4 a tam na 400DDR jeli...

Ted mam kingston 2*512MB DUAL 400DDR = 1 a 2 slot hazi v memtestu 6 chyb..a 3 a 4 slot jedou v memtestu bez chyby..
Ted jedu na 3 a 4 a zadnej problem s PC..jen kdyz uz vic taktuju tak ani pri horsim casovani mi PC nedrzi..pada do modry smrti..ale prime a super_pi funguje..
Nevite co s tim? :wink:

_________________
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 5. únor 2006, 14:12 
Nováček
Nováček

Založen: 13. leden 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Jak moc je dulezity test cislo 5? Testoval jsem nekolik modulu SD RAM a vetsinou byly bezprolemove jenom v tomto testu se vzdycky nejaka chybka nasla :/ Diky


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 1. červenec 2006, 12:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2006
Bydliště: Slovensko
Nahoru
zdarec...

mam par problemikov... pamete mam legend ddr2 533mhz 4,4,4,12
bezia mi vsak iba na 200mhz (zostava v popise)
ked si procak pretaktim na 3600 tak pamete idu na 225
preco mi doska nenastavi delicku tak aby som mal pamete na 533mhz ???
delicka fsb:ram je 2:3

dalsi problem je ze memtest mi ukazuje 2600 M/s co je malo kedze mam pc4300

neviete niekto preco mi to takto ukazuje a ako nastavit vyssiu frekvenciu ?
napetie mam 1,8v


 Profil  
 Předmět: L2 Cache
PříspěvekZaslal v: út 31. říjen 2006, 20:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. září 2005
Bydliště: Chomutov
Nahoru
Mám porblém , když dám testovat paměti, tak mi test zamrzne při testu L2 Cache u procesoru, nevíte co to múže znamenat, procesor je netaktovanej a vše je nové

_________________
IPHONE 6S Plus


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 6. listopad 2006, 22:38 
Nováček
Nováček

Založen: 18. březen 2004
Nahoru
Kupil som dnes pamete 2x Kingston DDR400 2,5
Po spusteni testu RAM v prime95 mi vyhadzuje chybu.
Skusal som zapojit iba po jednej pameti a zistil som ze to robi iba pri jednej.
Je to podla Vas na reklamaciu?
memtest som skusal ale len po prvy pass a ziadna chyba.

_________________
PC1- GA-EP35C-DS3R, E8400, Inno3d 8800GT, 4x 1GB PQI 800MHz, 2x 250GB RAID0
PC2- GA 7N400L Barton2500+@3200+(11*200),Gainward 6600GT AGP,2*256 400MHz RAM,120Gb Maxtor,DVDRW LiteOn 451


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 15. prosinec 2006, 14:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2005
Bydliště: Košice
Nahoru
nazdar
sice to neni len teoreticky problem memtestu ale mam otazku
stalo sa vam ze nevyhodil chyby ale zamrzol???
konkretne som testoval
1GB PQI 3-4-4-8 400MHz
256MB GoodRam 2,5-3-3-7 400MHz
dokopy nejdu
zamrzne to v teste 5
http://laboratorium.ic.cz/foto/doska/memtest1.jpg
http://laboratorium.ic.cz/foto/doska/memtest2.jpg
nejake napady?

_________________
...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 30. prosinec 2006, 15:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. březen 2004
Bydliště: Praha 6
Nahoru
zdravim.sekal se mi comp po novych pametech, 2x1024MB 400Mhz.vzdy to ve hre zamrzlo a konec.no tak sem stahl fsb z 300 na 280, jedou mi ted na 420Mhz. 1T mi comp nenajede, dual channel mi nefunguje(v DFI threadu nevedej co s tim).no tak mi jedou single.
test sem jel s casovanim 2.5-3-3-6, DDR420

v memtestu na dfi desce mi to v passu 13%, test 6 vyhodilo jeden error.jelo to 11 hodin.nevim jestli to mam davat za vinu jak padaj ty hry.
ted sem radeji dal casovani 3-4-4-7, ale test sem nedal, protoze by to zase muselo jet dlouho, chyba byla na 1663Mb.co si o tom myslite?pro jistotu sem zvedl napeti na 2.7(doporucene je 2.6) protoze jedou na ddr420

_________________
Deska: Asus P5N-E SLI, CPU: C2D E6750, chladi Zalman CNPS9700 , Ram: OCZ 4096MB DDR II 800MHz ) 5-5-5-18 , Grafika : ASUS 8800GTS 320MB , zdroj Seasonic 500W, LCD : Samsung syncmaster 226BW 22" , Mys : Logitech G7 ,Zvuk : M-audio revolution 5.1, Repro : Logitech Z-5500 ;)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 9. leden 2007, 15:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2006
Nahoru
the_macik napsal:
zdravim.sekal se mi comp po novych pametech, 2x1024MB 400Mhz.vzdy to ve hre zamrzlo a konec.no tak sem stahl fsb z 300 na 280, jedou mi ted na 420Mhz. 1T mi comp nenajede, dual channel mi nefunguje(v DFI threadu nevedej co s tim).no tak mi jedou single.
test sem jel s casovanim 2.5-3-3-6, DDR420

v memtestu na dfi desce mi to v passu 13%, test 6 vyhodilo jeden error.jelo to 11 hodin.nevim jestli to mam davat za vinu jak padaj ty hry.
ted sem radeji dal casovani 3-4-4-7, ale test sem nedal, protoze by to zase muselo jet dlouho, chyba byla na 1663Mb.co si o tom myslite?pro jistotu sem zvedl napeti na 2.7(doporucene je 2.6) protoze jedou na ddr420


jestli se nepletu tak A-Data mají doporučených 2,7: http://www.adata.com.tw/adata_en/produc ... No=AD1400U Volt, 1T je tyky špatně, nech spíše AUTO, více najdeš zde:
http://www.federmann.wz.cz/index_files/Page391.htm

osaď od CPU nejvzdálenější slot a pak slot objedno, pokud máš desku LP Nf4 Ultra-D.

_________________
http://www.techpowerup.com/gpuz/992wm/


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 74 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.