PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

P: teoreticky problem s pameti - memtest86
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=20&t=30484
Stránka 2 z 4

Autor:  Jiri Drak [ čt 24. březen 2005, 11:48 ]
Předmět: 

MAGMA napsal:
som to nexal pustene na 230 a vyhodil dve xybicky, tag som to dal na 225 a memtest po niekolkyx hodinax ziadnu xybu nehodil a cera som hral dooma a zrazu to zacalo dost blbnut, tag som vyskocil do windowsu a xyba "s pamati nelze provest read" ci nieco take. tagze neviem ohladom toho memtestu :(

Jen memtest nestaci, chce to pridat i par hodin v prime, nejlepe v kombinaci treba s 3DMarkem, ale nejlepe to stejne overi az hry.

Autor:  Mattho [ po 18. červenec 2005, 15:13 ]
Předmět: 

no dnes som to mal 9 hodin pustene a vyhodilo mi to 25 errorov (ale opakovali sa na troch miestach stale (takze vlastne asi iba 3 chyby..)
je to vela? :) moze to nieco robit? (niektore aplikacie mi sekaju (proste na par sekund zamrznu) ... moze to byt sposobene tym?)
btw: mam 2x128 + 256 @ 133Mhz :P

Autor:  Sentenced [ út 19. červenec 2005, 11:29 ]
Předmět: 

Mattho napsal:
no dnes som to mal 9 hodin pustene a vyhodilo mi to 25 errorov (ale opakovali sa na troch miestach stale (takze vlastne asi iba 3 chyby..)
je to vela? :) moze to nieco robit? (niektore aplikacie mi sekaju (proste na par sekund zamrznu) ... moze to byt sposobene tym?)
btw: mam 2x128 + 256 @ 133Mhz :P

Jak už tady bylo napsáno, každá chyba v memtestu může (ale nemusí) znamenat problemy. Osobne bych takovy pameti neveril. Zkus si pohrat s časovanim a s voltáží, v kazdym prípade to neni "normalní" stav. Zvlast kdyz ti PC padá.

Pokud ti nepomužou zmeny časovaní, voltaže a pamet se bude chovat stejne i v jiny desce, nezbejvá nejspíš než reklamovat.

Autor:  Mattho [ út 19. červenec 2005, 14:40 ]
Předmět: 

vyrobca dosky: Kobian.. tusim.. pochybujem, ze sa tam nieco s pamatami da nastavit.. ale pozrem..
pamate: noname 133Mhz... (nie ddr) .. takze tie uz su davno bez zaruky :)
a bezim bez reinstall win uz takmer 9 mesiacov... takze to padanie, moze byt aj sw.. :)

EDIT:no dalo sa nastavit CL .. povodne bolo na 3.. ked som ho dal na 2, tak mi pri spustani win vzdy padol explorer...
oplatilo by sa dat 100MHz CL2 viac ako 133MHz CL3? (este som neskusal, ci by to islo :) )

Autor:  Mendor [ st 20. červenec 2005, 11:23 ]
Předmět: 

Jak dlouho má býti spuštěn memtest? Měl jsem ho spuštěn 13 hodin a test mi nevykázal ani jednu chybu. Vypnul jsem ho u testu č.4. Má se memtest vypnout sám,nebo běží pořád dokola? Dá se v memtestu také něco nastavit...jako zátěž,nebo podobně? Díky.

Autor:  Sentenced [ st 20. červenec 2005, 11:28 ]
Předmět: 

Mendor napsal:
Jak dlouho má býti spuštěn memtest? Měl jsem ho spuštěn 13 hodin a test mi nevykázal ani jednu chybu. Vypnul jsem ho u testu č.4. Má se memtest vypnout sám,nebo běží pořád dokola? Dá se v memtestu také něco nastavit...jako zátěž,nebo podobně? Díky.

Už se to tu řešilo - ale at je to teda i v tomhle threadu..

Memtest sám neskončí - beží jeden pass za druhym, teoreticky na rychlej test stačí 1-3 pass, pokud chces mít jistotu, tak 10x pass by melo stačit, ale vyjimky potvrzujou pravidlo.

Ukončíš to klasicky Escapem a po restartu normalne pokračuješ ..

Autor:  Dzin [ st 20. červenec 2005, 11:46 ]
Předmět: 

Mendor napsal:
Dá se v memtestu také něco nastavit...jako zátěž,nebo podobně? Díky.


Nenastavuje se nic. :)

Autor:  Mendor [ st 20. červenec 2005, 12:53 ]
Předmět: 

Díky za odpovědi.
Pro moderátora:Hledal jsem odpovědi,ale asi jsem ji přehlédl. Víš,je tu toho tolik,že orientace není snadná a času také vždy není tolik,abych ho strávil u PC. Tak jsem dal otázku a od Vás získal odpověď. Ještě jednou díky.

Autor:  JanciBB [ pá 12. srpen 2005, 17:31 ]
Předmět:  Memtest86 v1.6 a test #8

Pri teste #8,memtest86+ v 1.6 pri konci mi zatuhne PC.
Inac ostatne testy ziadne chyby.Niekde som cital o
problemoch testu#8 a NF4 dosiek,zial uz neviem kde,
vtedy ma to netrapilo?Ako to je?

Autor:  Bongo [ pá 2. září 2005, 12:31 ]
Předmět:  taky

taky se mi stává něco podobnýho... taktoval sem Athlon 64 3000+ (wincherster), na desce MSI K8T Neo2-FIR (ViaKT800Pro) sem zkončil na fsb 268, 269 nefunguje ani když potkatuju procesor a ramky, přidám napětí, prostě vejš už se tý desce nechce :-( ramky maj děličku nastavenou na 333 mhz takže celkem maj něco kolem 220 mhz (ddr 440) nebylo to nestabilní, ale nechtěl sem víc snižovat děličku, tak sem změnil časování z 2,5-3-3-8 1T na 2,5-4-4-8 1T a zdálo se to vpoho (zvyšování napětí nějak nepomáhá, naopak s tim je problém, protože když ho zvýšim třeba na 2,7 V, tak mi zamrzá počítač při PC Marku 2005 memory testech :-) ), nechal sem memtest běžet přes noc a vyhodilo mi to jednu chybu, ale třeba noc předtim když běželo prime95, tak to bylo bez problému, zkoušel sem pak třeba děličku pamětí snížit na 266 mhz ramky pak jely něco přes 300 mhz ddr, časování sem dal 2-3-3-6 ale zase tam byla nějaká chyba, ani 2-4-4-8 nepomohlo... jen pro zajímavost sem pustil memtest při defaultním nastavení pamětí (400 mhz, 2,5-3-3-8 1T) a taky tam byla nějaká chyba, opakovalo se to i když sem paměti podtaktoval na 333 mhz a časování nechal defaultní, počítač se zdá stabilní, ještě sem na něm nic-moc nehrál, dlouhou dobu sem strávil těma memtestama...

Autor:  Bongo [ pá 2. září 2005, 16:48 ]
Předmět:  :-(

hmmm, tak po hodině hraní battlefieldu 2 mi to kleklo :-( počítač nejdřiv zatuhnul a pak zhasnul monitor :-( je tohle ramkama, nebo může bejt problém i někde jinde?

Autor:  MaRTiN900 [ ne 16. říjen 2005, 17:19 ]
Předmět:  Memtest PLEASEEEE

Vyhadzuje mi chybu v memteste na 600MB a stale sa to na tomto mieste opakuje..AMD 64 3000+, DFI LanParty NF4 ultra, Kingston Value Ram 400MHz 1GB dual chanel, GeForce 6600GT..vo win a hrach ziadny problem, len ten memtest asi na 600MBajte... Please poraddte mi ci to mam nechat, alebo to mam nejako riesit a ked tak ako??? dikezz martin900@post.sk...

Autor:  Jackiii [ ne 16. říjen 2005, 17:46 ]
Předmět: 

Podobny problem..

deska: DFI LP UT NF3 Ultra-D
pameti: kingmax 433
cpu: opteron 144

Pameti v desce nejeli ani na 400 DDR single..natoz dual to vubec neznaly..
dal sem je do slotu 3 a 4 a tam na 400DDR jeli...

Ted mam kingston 2*512MB DUAL 400DDR = 1 a 2 slot hazi v memtestu 6 chyb..a 3 a 4 slot jedou v memtestu bez chyby..
Ted jedu na 3 a 4 a zadnej problem s PC..jen kdyz uz vic taktuju tak ani pri horsim casovani mi PC nedrzi..pada do modry smrti..ale prime a super_pi funguje..
Nevite co s tim? :wink:

Autor:  mrhule [ ne 5. únor 2006, 14:12 ]
Předmět: 

Jak moc je dulezity test cislo 5? Testoval jsem nekolik modulu SD RAM a vetsinou byly bezprolemove jenom v tomto testu se vzdycky nejaka chybka nasla :/ Diky

Autor:  imperator [ so 1. červenec 2006, 12:46 ]
Předmět: 

zdarec...

mam par problemikov... pamete mam legend ddr2 533mhz 4,4,4,12
bezia mi vsak iba na 200mhz (zostava v popise)
ked si procak pretaktim na 3600 tak pamete idu na 225
preco mi doska nenastavi delicku tak aby som mal pamete na 533mhz ???
delicka fsb:ram je 2:3

dalsi problem je ze memtest mi ukazuje 2600 M/s co je malo kedze mam pc4300

neviete niekto preco mi to takto ukazuje a ako nastavit vyssiu frekvenciu ?
napetie mam 1,8v

Autor:  olafcv [ út 31. říjen 2006, 20:21 ]
Předmět:  L2 Cache

Mám porblém , když dám testovat paměti, tak mi test zamrzne při testu L2 Cache u procesoru, nevíte co to múže znamenat, procesor je netaktovanej a vše je nové

Autor:  Rolfi [ po 6. listopad 2006, 22:38 ]
Předmět: 

Kupil som dnes pamete 2x Kingston DDR400 2,5
Po spusteni testu RAM v prime95 mi vyhadzuje chybu.
Skusal som zapojit iba po jednej pameti a zistil som ze to robi iba pri jednej.
Je to podla Vas na reklamaciu?
memtest som skusal ale len po prvy pass a ziadna chyba.

Autor:  jcdenton12 [ pá 15. prosinec 2006, 14:28 ]
Předmět: 

nazdar
sice to neni len teoreticky problem memtestu ale mam otazku
stalo sa vam ze nevyhodil chyby ale zamrzol???
konkretne som testoval
1GB PQI 3-4-4-8 400MHz
256MB GoodRam 2,5-3-3-7 400MHz
dokopy nejdu
zamrzne to v teste 5
http://laboratorium.ic.cz/foto/doska/memtest1.jpg
http://laboratorium.ic.cz/foto/doska/memtest2.jpg
nejake napady?

Autor:  the_macik [ so 30. prosinec 2006, 15:59 ]
Předmět: 

zdravim.sekal se mi comp po novych pametech, 2x1024MB 400Mhz.vzdy to ve hre zamrzlo a konec.no tak sem stahl fsb z 300 na 280, jedou mi ted na 420Mhz. 1T mi comp nenajede, dual channel mi nefunguje(v DFI threadu nevedej co s tim).no tak mi jedou single.
test sem jel s casovanim 2.5-3-3-6, DDR420

v memtestu na dfi desce mi to v passu 13%, test 6 vyhodilo jeden error.jelo to 11 hodin.nevim jestli to mam davat za vinu jak padaj ty hry.
ted sem radeji dal casovani 3-4-4-7, ale test sem nedal, protoze by to zase muselo jet dlouho, chyba byla na 1663Mb.co si o tom myslite?pro jistotu sem zvedl napeti na 2.7(doporucene je 2.6) protoze jedou na ddr420

Autor:  Federmann [ út 9. leden 2007, 15:59 ]
Předmět: 

the_macik napsal:
zdravim.sekal se mi comp po novych pametech, 2x1024MB 400Mhz.vzdy to ve hre zamrzlo a konec.no tak sem stahl fsb z 300 na 280, jedou mi ted na 420Mhz. 1T mi comp nenajede, dual channel mi nefunguje(v DFI threadu nevedej co s tim).no tak mi jedou single.
test sem jel s casovanim 2.5-3-3-6, DDR420

v memtestu na dfi desce mi to v passu 13%, test 6 vyhodilo jeden error.jelo to 11 hodin.nevim jestli to mam davat za vinu jak padaj ty hry.
ted sem radeji dal casovani 3-4-4-7, ale test sem nedal, protoze by to zase muselo jet dlouho, chyba byla na 1663Mb.co si o tom myslite?pro jistotu sem zvedl napeti na 2.7(doporucene je 2.6) protoze jedou na ddr420


jestli se nepletu tak A-Data mají doporučených 2,7: http://www.adata.com.tw/adata_en/produc ... No=AD1400U Volt, 1T je tyky špatně, nech spíše AUTO, více najdeš zde:
http://www.federmann.wz.cz/index_files/Page391.htm

osaď od CPU nejvzdálenější slot a pak slot objedno, pokud máš desku LP Nf4 Ultra-D.

Stránka 2 z 4 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/