PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

P: teoreticky problem s pameti - memtest86
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=20&t=30484
Stránka 4 z 4

Autor:  onlavu [ so 5. leden 2008, 16:21 ]
Předmět: 

na default biosu i na mych OC stabilnich hodnotach mi posledni memtest86 vykazjue vzdy chybu. at necham jeden modul ci dva, prehodim je. gold memory mi neukazjue chybu zadnou ani ve windech nemam problemy, zadny jiny benchmark nezjistil nestabilitu, nic. memtest ukazuje chybu vzdy na konci pameti. zde to jde hezky videt, kolik vyhodi chyb. haze je od testu 3 az po posledni.

http://www.uvalno.estranky.cz/archiv/iobrazek/16
http://www.uvalno.estranky.cz/archiv/iobrazek/15

Autor:  gonsa [ po 21. leden 2008, 06:40 ]
Předmět: 

Chci se prsim zeptat...

Mam tuto sestavu:

Asus maximus Formula
4096 MB Ram A-Vitesta 800 MHZ
E6750
Ati Saphire Radeon HD 3850 256 MB
Win XP SP2

Testoval jsem z bootovaciho CD pameti programem Memtest, za cca 6 hodin testu mi to vyhodilo 826 chyb !
Jelikoz mi zatim PC nejak nepada (akorat ve hre Half Life 2 se mi casto z niceho nic zasekne a ja musim tvrde restartovat) tak nevim jestli to mam nejak resit....
V jakem programu mam PC jeste otestovat ?Popr. uznali by mi reklamaci, kdybych rekl ze mi Memtest hazi chyby ?a zaprel bych ze se mi PC neseka ??Diky

Autor:  busy [ po 21. leden 2008, 08:01 ]
Předmět: 

jasne ze ak hadze chyby pri vyrobcom predpisanych taktoch casovani a napati tak mas dovod na reklamaciu

Autor:  gonsa [ po 21. leden 2008, 18:54 ]
Předmět: 

Dobre takze rikas ze staci prijit do prodejny a sdelit jim ze mi memtest hazi chyby a oni by mi to meli vzit,jo ? I kdyz na PC to zatim nepoznavam...

Autor:  busy [ po 21. leden 2008, 21:17 ]
Předmět: 

to ze to na pc nepoznavas im ani nehovor. jednoducho pridi tieto pamate mi hadzu chyby na vyrobcom udavanych specifikaciach. a ze ziadas o reklamaciu

Autor:  xadath [ út 14. říjen 2008, 20:57 ]
Předmět:  Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86

zakoupil jsem od známeho v bazaru 5ks pamětí SDRAM za 100kč o různých velikostech a tři výrobci do staršího druhého pc.

Výrobci paměti:512MB a 256MB Kingston, 256 MB V-Data, 128MB Tonicom


starší sestava:
mobo asus P3V4X (Kondíky Rubycon 1500 6.3V)
chipset via apollo pro 133A
ide řadič Kouwel (dva zapojené hdd WD400JB, WD800JB)
Grafika Sapphire Radeon Atlantis 9200 SE 64MB DDR (samsung chipy, kondíky Licon)

Jsou v pořádku kondíky v celé sestavě.(vytečené, vyschlé, atd.?)
jsou v pořádku.

systém zapojení:

1 slot 512MB Kingston
2 slot 256MB V-Data
3 slot 256 MB Kingston
4 slot 128 MB Tonicom

Software na testování
Memtest-86 v3.3

v tomto instalovaném pořadí při spuštění memtestu došlo na 540MB a výše k řadám chyb cca 40.

pak jsem zkoušel prohodit paměti ve slotu 2 a 3 mezi sebou a při spuštění memtestu až dokonce kompletního testu nedošlo k žádné chybě.

Testování ve Windows s ověřením výkonu a stability
Při spuštění windows OS xp pro servis pack 1 dojde při spuštění hry FEAR Perseus Mandate dochazí ke kolísání počtu snímku směrem k nule.

Nevím zda-li odchazí grafika nebo mám použít jiný test na paměti. Mohu problém detailněji rozvést pokud bude zapotřebí k vyřešení problému.

Autor:  xadath [ st 15. říjen 2008, 09:29 ]
Předmět:  Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86

Vracím se zpět a potvrzuji, že paměti jsou v pořádku po přehození dvou paměti do jiných slotu

systém instalace

1 slot 512MB Kingston
2 slot 256MB Kingston
3 slot 256 MB V-Data
4 slot 128 MB Tonicom

Při použití memtestu 86 v3.3 jsem nechal nejprve běžet celý kompletní test, a po úspěšném testu bez chyb jsem nechal projet testování paměti ještě 2X jako kompletní test. Vše proběhlo v pořádku.

Autor:  vsn [ pá 4. září 2009, 00:11 ]
Předmět:  Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86

hoj, mam memtest86+ 2.11 a nejak spatne mi to detekuje pameti ... vadi to? ... biosy jsem zkousel za pul roku asi uz 4 a tim to neni ...

pameti mam DDR3 A-Data Xseries 1600mhz CL7

Obrázek

diky

Autor:  Mr. Dirk [ pá 4. září 2009, 08:08 ]
Předmět:  Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86

Myslím že ne.Mě Memest detekuje špatně všechno pokud násobiče nejsou na základních hodnotách, ale na test to vliv nemá.

Autor:  vsn [ pá 4. září 2009, 08:50 ]
Předmět:  Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86

ok, dik ... ale stejne se to chova nestandartne ...

kdyz mam RAM ve slotu 1 a 2 na jinym casovani nez JEDEC (1333 CL9) tak to hazi chyby v memtestu ale az treba na 4800MB (tolik tam toho neni) a obcas byl i blue screen v vistach ... vsechny hodnoty (a ne jenom CL 7 7 7 20) jsem musel v biosu nastavit rucne ...

ve slotu 3 a 4 jakz takz jedou podleni dobou myslim hodne dlouho bez blue screenu ale obcas se mi stavalo ze nez se zahraly tak obcas system po nabehnuti padl :(

Autor:  Mr. Dirk [ pá 4. září 2009, 18:09 ]
Předmět:  Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86

Nemáš malé napětí?

Autor:  vsn [ so 5. září 2009, 20:23 ]
Předmět:  Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86

nemam ... pameti jsou od 1.75 do 1.85 a mam 1.8V ... v zatezi maji pres 65 stupnu :D

Autor:  drp [ so 16. leden 2010, 13:49 ]
Předmět:  Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86

me zas windows ram tester ta ulita ve vistach haze chybu v 21% ale pc se me neseka nic a v prime a orthos me nenasel ani chybu.PC sem pretaktovaval a vsecko je bez chyb az na ty ramky tak se ptam jeslti to mam resit kdyz me pc nepada.

Autor:  Michael24 [ so 16. leden 2010, 20:08 ]
Předmět:  Re: P: teoreticky problem s pameti - memtest86

No když ti to nepadá, tak bych to zatím asi neřešil. Zkusil bych memtest, ne tu utilitu ve Vistách a uvidíš :)

Stránka 4 z 4 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/