Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 14. duben 2021, 18:31

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Pravidla PCT fóra


Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.

Odpovědět na téma  [ 101 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Regulácia otáčok u ventilátorov v PC
PříspěvekZaslal v: ne 20. červen 2010, 19:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2009
Nahoru
Mas dve moznosti. Zapojit ventilator na MB (potom nejspise v BIOSu nastavit automaticke regulovani otacek). Nebo na ten molex dat nejaky odpor.

_________________
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: ne 20. červen 2010, 21:21 
Nováček
Nováček

Založen: 29. prosinec 2009
Nahoru
Zapojil som ho do MB a teraz ho mám v biose a beži stále na 3300 otáčok, ale nenašiel som tam spôsob ako ho zregulovať. Moja MB je staršieho typu Gigabyte GA-8I865GME-775-RH rev 6.6

_________________
MB: GIGABYTE P43T-ES3G rev 1.0***Grafika: SAPPHIRE HD 5750 1GB DDR5 VAPOR-X***Zdroj: FORTRON AX450-60APN, 450W***RAM: Zeppelin 2x2GB 1333 MHz***CPU: INTEL Core 2 Quad Q8300 2,5GHz****HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: ne 25. červenec 2010, 11:17 
Nováček
Nováček

Založen: 26. leden 2008
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Cawte. Mam otazocku. Pri nastavení regulácie na PWM má CPU fan otáčky v idle okolo 1500 RPM. Pri nastavení regulácie pomocou voltáže sú otáčky okolo 800 RPM. Teplota CPU je tá istá. Toto isté som mal aj s Freezerom 7. Potom načo je dobrá regulácia PWM keď druhou reguláciou znížim otáčky podstatne nižšie pri zachovaní tej istej teploty?

_________________
MB: GIGABYTE GA-EP45-DS4 | CPU: INTEL Core 2 Quad Q9400 | CPU FAN: Coolink Corator DS | GK: GIGABYTE GTX 560 Ti SOC 1GB DDR5 | HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB | RAM: OCZ ReaperX HeatPipe Edition, 4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz | PSU: FORTRON BlueStorm II 500W


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: st 6. říjen 2010, 19:57 
Nováček
Nováček

Založen: 16. září 2009
Nahoru
Ahoj všichni, prosím Vás, kde jste kupovali součástky na výrobu FANCONTROLU ?? :) PS : Hlavně plošný spoj :)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: st 6. říjen 2010, 20:23 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Na součástky je tu Chobot (R) a plošňák si uděláš doma (viz návody na Trubce).

_________________
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: st 6. říjen 2010, 22:00 
Nováček
Nováček

Založen: 16. září 2009
Nahoru
Promin Tě, ale ani jedno jsem nepochopil, můžu poprosit o linky ? :)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: čt 7. říjen 2010, 13:56 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Nééé!

Použij HLAVU (to je to, co máš na krku, aby ti tam nepršelo :twisted:). Podívej se na loga distributorů součástek a pochopíš velmi rychle, kdo je to Chobot. Přece tě nebudem vodit za ručičku, jak malýho haranta jen proto, že se ti NECHCE hledat. Mimochodem mám za to, že tady padlo úplně vše a je to zmíněný na předchozích stránkách. A pokud bys nevěděl ani tak, tak zavítej do naší sekce Modifikace HW a rozklepni si tam libovolný z posledních témat (např LPT + FET ...) a tam se to dozvíš taky.

A k plošňáku. Navštiv trubku a zadej tam "Plošný spoj". První video, co to na tebe vybleje použij.

_________________
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět: Regulátor otáček
PříspěvekZaslal v: st 1. prosinec 2010, 22:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2010
Nahoru
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat ta tip dobrého regulátoru otáček do 5.25" pozice na ovládání minimálně 4 větráku. Maximální cenu bych to viděl do 1 000 ,-. Velké plus je, že bude černý, to jsou prakticky všechny podmínky, ještě bych chtěl, aby šli větráky úplně vypnout, ale neni zase podmínka.

Zatim sem našel :
http://www.alza.cz/zalman-zm-mfc1-combo-d159016.htm


\\edit myom - slouceno


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: st 9. únor 2011, 10:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. srpen 2006
Nahoru
jak bude dobře pracovat ventilátor s teplotním čidlem zapojeným do desky? Je dobré nechat samotnou regulaci na čidle nebo na desce zároveň? Nebo to čidlo odpojit?

_________________
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: st 9. únor 2011, 13:40 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
teplotni cidlo primo v fanu neodpojis, je na tistacku u statoru. zluty vodic je otackomer.

jinak vypnout regulaci na mb a nechat to na fanu, osobne ale termoregulaci primo v fanu nesnasim. ma neco nastavenyho a je mu jedno jestli se chlazena vec prehrejva. mb si to aspon reguluje spravne :)

Lukáš Strnad: nejlepsi je sehnat si nekde rheobus, ten je paradni... ale nevim firmu (100% ne aerocool ani zalman) ted uz se snad ani neprodava :(


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: st 9. únor 2011, 19:23 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. srpen 2006
Nahoru
Tak teoreticky kdybych to čidlo ucvakl tak pojede na plno pokud bych ho nereguloval MB. Předpokládám že to čidlo je termistor, takže když ho ucvaknu, tak to bude bude v podstatě nekonečný odpor a tudíž by měl jet naplno případně kdybych ty dva konce propojil pokud má obrácenou charakteristiku. Nebo se mýlím?

_________________
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: st 9. únor 2011, 22:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
presne tak


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: pá 21. říjen 2011, 19:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. leden 2006
Nahoru
Zdravim mam problemek. muj pc je prilis hlucnej a kamos ma temer stejne komponenty a je tichoucky. poradte jak to utlumit. Co je za problem je to ze mame oba chladic na cpu Freezer 7 PRO ale me jede neustale na 2900ot/s a kamosovi jede na 1300ot/s v klidu takze je temer neslysitelny a me rve jak sv**na :-).

v programku speedfun mi regulovat nesel. mate jine moznosti nebo primo v biosu?? poradte chci aby mi v klidu taky sel jen na malo a az v zatezi at si zvisi otacky. neni mi jasny jak to ze me jede porad na plno a jemu se reguluje sam.

jinak teploty mam nasledujici: v klidu


EDIT: tak jsem zkusil vlezt do biosu a nastavit fan na silent a otacky jsou pod 1000ot/s ale teploty jsou ted CPU 34-40°C jadro 1. 40-50 jadro 2 taky. co berete jako teplotu cpu to prvni CPU nebo tech jader??


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
Současnej: Intel Core i5 4690K, Scythe SCMG-4000 Mugen 4, ASUS Z97 A, ASUS GTX680 Twin Frozr, CRUCIAL Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1600 LP, Zroj Enermax MODU82+ 525W, HDD Samsung 640GB SATA II 16MB, DVD Samsung , CASE Coolermaster Dominator


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: pá 25. listopad 2011, 16:02 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 20. únor 2008
Nahoru
zelman regulator minirecenz
viewtopic.php?f=25&t=177500


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: út 17. duben 2012, 11:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. červenec 2004
Bydliště: středověká K.Hora
Nahoru
Ahoj chlapi,
vybral jsem regulator Scythe KQ01-BK-3.5 Kaze Q Black - mne bude stacit, jen otazka.
Kdyz budu pouzivat tenhle regulator, urcite povypinat v BIOSu desky veskere "CPU fan speed control" ... Predpokladam ze by se vyse otacek tloukla s tim, co by chtel regulovat BIOS desky...
Jestli je to hloupa otazka, tak se omlouvam a dekuji za odpoved.
Deska je historicka uz, ale pry presto napr. podporovala PWM regulaci:
http://www.gigabyte.cz/products/page/mb/ga-ma790fx-ds5_10/

_________________
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: út 17. duben 2012, 14:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
presne tak. regulaci v biosu vypnout.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: út 17. duben 2012, 20:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. červenec 2004
Bydliště: středověká K.Hora
Nahoru
Flegy, diky ze te mam :-)... Az budes mit cestu (Kutna Hora) a das-li mi jeste cca 2 roky, (nove repro + zesik) poslechnes si kvalitni hi-fi z mainstream PC (v ty dobe bude komponentum prumerne 6let) ultumenyho vzduchovym chlazenim za par babek. Ne ja vazne dekuju za potvrzeni domnenek na ktery se prumerny starsi anglictinar pta bez prekladace

_________________
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: út 17. duben 2012, 21:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
v pohode :) . prvni clovek ktery mi dekuje :D


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: pá 2. listopad 2012, 20:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. srpen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Dokazal by nekdo navrhnout regulator pro 3 az 6 ventilatoru, ktery by byl krmeny z molexu, data by bral z PWM regulace desky (4pin konektor) a hodnoty zopakoval pro vsechny ventilatory najednou? Jde mi o regulaci vsech ventilatoru na radiatorech. Roztacely by se podle teploty CPU. Prijde mi, ze to nemuze byt slozite, ale takovy elektronik, abych si to dokazal navrhnout, opravdu nejsem. S plankem ale vyrobim cokoliv :roll:

_________________
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ Regulatory otacek
PříspěvekZaslal v: so 3. listopad 2012, 11:20 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 20. únor 2008
Nahoru
co tak len rozvetveny kabel ?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 101 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.