Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 2. březen 2021, 14:01

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 49 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 18. červen 2007, 20:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. duben 2007
Bydliště: Bratislava
Nahoru
ja som kupil cf kartu(sandisk) 512mb pred 2 rokmi a spokojnost vella


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 28. červen 2008, 11:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. únor 2007
Nahoru
Poraďte jakou kartu ke Canon EOS 350D. Bude mi stačit taková http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53279 ? Kapacitou by měla být OK, pokud teda pojede ve foťáku, ale prý jo. Takže jenom ta rychlost. Mám http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26872 a stačí to, takže pokud nebude horší, tak nebude problém.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: pá 1. květen 2009, 12:47 
Nováček
Nováček

Založen: 01. květen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
ahoj,potřebuji poradit.Koupil jsem CF kingston 4Gb 266x ultimate
Ve foťáku sigma sd14 se nehlásí a ani nelze naformátovat,to samé i v universální čtečce.Pokud j e zapojena jako
externí harddisk je na ni možno ukládat i z ní načítat.Dík za radu.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: pá 1. květen 2009, 21:04 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Nebude to tím, že spousta starších foťáků a čteček končí na 2GB u CF?

_________________
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: pá 1. květen 2009, 21:14 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
To nebude ono, v SD14 používám 16GB CF :)

Není třeba naformátovaná na NTFS, nebo nějaké podobné zvěrstvo?

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: pá 1. květen 2009, 21:28 
Nováček
Nováček

Založen: 01. květen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
No to bych nerad.Můj starej Pentax ei-2000 původně na 32Mb šlape i s 512Mb.Tak z toho nejsem zatím moudrej.Nechal jsem to naformátovat na fat 32 v komplu a pořád se nechytá.Koupil jsem ji na aukru i s redukcí na 2,5 Hdisk.Borec zkoušel co to s notebookem udělá.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: pá 1. květen 2009, 21:35 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
Odkud jsi (nemáš to vyplněné v profilu)?

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: so 2. květen 2009, 20:09 
Nováček
Nováček

Založen: 01. květen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Já su z Brna,známe se,(po mejlech)mám od tebe redukci SA/M42.Trochu koketuji s M42kama.Psal jsem ti i ohledně
al czj Biotaru 58/2T.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: so 2. květen 2009, 20:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
Hmm, tak to ti jinou na odzkoušení nepůjčím :-(

(ne proto, že se známe, ale že je to daleko)

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: ne 3. květen 2009, 15:02 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
No z Brna jsem já, takže to můžem zkusit u mě na čtečce, jestli chceš.

_________________
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: po 4. květen 2009, 20:58 
Nováček
Nováček

Založen: 01. květen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak dneska jsem zkoušel kartu v Nikonu d300,či spíše majitel.Nafotil ,předvedl v PC.Karta šlapala OK.Doma po vložení
do sd14 hlásí no imiges CF card.Po odfocení se na lcd ukáže snímek,pak píše no recording.Nenechal jsem se odradit
a nafotil pár dalších snímků.A najednou koukám snímky se ukládají a dají se znovu vyvolat.Heureka,no ale prr.Čtečka
s kartou se v komplu nehlásí.Zkouším redukci CF/2,5HDD/usb a fota jsou v komplu.Hlavně že ji sigma bere.Díky za účast a
nabídnutou pomoc.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2009, 21:01 
Nováček
Nováček

Založen: 01. květen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Ještě k sigmě sd 14 a CF 4Gb/266x.Nemaj se rádi.Muj známý IT specialista na muj dotaz sdělil,že lidově řečeno rychlé karty jsou vyšší generace a některé digitály už nestíhaj.A jsem,tam kde jsem byl.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 10:33 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2006
Nahoru
Tohle není pravda. Když dáš do staršího foťáku novou rychlou kartu, tak s ní bude pracovat maximálně takovou rychlostí, jakou umí. Stejně tak jako když do staré Škody 120 (starý foťák) naleješ Shell VPower (rychlá karta) - taky nepojede díky lepšímu benzínu (rychlejší kartě) rychleji.

Starší foťáky mají problémy s adresací paměťových buněk na kartách - jakmile je na kartě více paměťových buněk, než dokáže foťák naadresovat, vznikají problémy.

_________________
Tykejte mi, prosím :)


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 13:21 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. říjen 2005
Bydliště: Prievidza, SR
Nahoru
ale tu nieje problém ani s adresáciou. Je to normálne že občas sa stane že karta a foťák spolu nekomunikujú a pritom oba prístroju fungujú ako majú. Je to rovnaké ako ram s matičnou atď. Je to proste len blbá smola že to nejde.

_________________
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: pá 29. květen 2009, 22:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. listopad 2008
Nahoru
Pokud to je stále aktuální a téma jsem pochopil správně tady jsou mé výsledky s kartou SanDisk Extreme III SDHC(třída6) ESP 8GB. Ke kartě jsem dostal i čtečku na SD karty. Kartu používám v Pentax K100D SUPER. Občas ji díky rychlosti používám místo "flashky".

HDTune
Obrázek



Total CMD čtení a zápis
Obrázek Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: ne 13. prosinec 2009, 22:32 
Nováček
Nováček

Založen: 01. květen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Ještě ke kartě Kingston 4GB 266x Ultimate.Karta má dvojí napájení.Ve čtečce a ve fotoaparátu
s napájením 3,3V nešla,při napájení 5V chodila OK.Poslal jsem ji na reklamaci,kterou mi uznali.
Z toho jsem také usoudil,že Sigma SD14 má jen napájení 3,3V(karty).Díky za odpovědi. Y.


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2010, 11:25 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 21. září 2004
Bydliště: Praha/Ostrava
Nahoru
pokud chcete neni problem nahodit screeny z HDD tune, mam doma XD picture 16 MB :), 512 orig olympus, SDHC class 6 OCZ a Pretec obe 8 GB

_________________
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2010, 19:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. prosinec 2003
Nahoru
HD Tune je k nicemu pokud nemas Pro verzi s benchem zapisu.

_________________
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: ne 17. leden 2010, 22:13 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
zápis ani zas tak potřeba testovat není ... u běžných foťáků se stejně žádné rychlejší karty nevyužijí při zápisu, protože foťák takovou rychlostí nezvládne zapisovat.

_________________
# Desktop [Ryzen 9 5950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 2x Dell UP2716D+Dell U2410, W10 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2019 # Storage Synology DS1815+, Synology DS1819+
# Samsung Galaxy S10+ # Canon EOS 5D MkIV, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Paměťové karty
PříspěvekZaslal v: po 18. leden 2010, 21:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. prosinec 2003
Nahoru
Nemas pravdu. Pri vetsi davce se musi vyprazdnit buffer a pak rychlou kartu ocenis.

A jestli potom podle tebe neni potreba testovat zapis, pak vazne nevim k cemu je mi bench cteni ... (a nepis rychly presun fotek do PC)

_________________
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 49 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.