Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 25. únor 2021, 21:06

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Set-top-box TechniSat DigiPal ISIO HD
PříspěvekZaslal v: pá 4. leden 2019, 09:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Mám uvedený DVB-T2 H.265 set-top-box (stříbrné provedení) a k němu přes SCART připojený CRT TVP Thomson 28DG170 G - a rád bych zkonzultoval některé vlastnosti/chování set-top-boxu.

1) Při nahrávání není možno sledovat další program, ani ze stejného MUXu.
2) Pokud nastavím nahrávání, které má proběhnout v době, kdy je set-top-box ve standby, nezapne TV/výstup na obrazovku. Buď na to musím myslet a set-top-box s TVP mít zapnutý, nebo nastavit předřazený časovač zapnutí. Nejde nějak nastavit nahrávání i se zapnutím v jednom časovači?
(Často chci program jak sledovat, tak si ho nahrát.)
3) V Info o programu je po pár souvislých slovních spojeních/větách cca 1,5 prázdného řádku a pak text pokračuje (s aktuálním FW to snad tvoří souvislý logický celek, dřív tam evidentně slova vypadla).
4) Přístup k internetu je velmi pomalý, ve srovnání s PC, zapojenému k témuž routeru Vodafone B3000, obojí zapojeno UTP kabelem.
5) Při připojení na službu lepšíTV přes www nejsem schopen nastavit zobrazení celé šířky a výšky stránky televizního programu (názvy stanic jsou mimo levý okraj, navíc mohu listovat jen několika programy co se vejdou nad "info" pruh o vybraném pořadu. Nouzově jsem vyřešil omezením počtu zobrazených stanic přes nastavení lepšíTV na PC.
Plánuju k tomu připojit LCD monitor (aktuálně tu mám jen s D-Sub, tedy přes redukci HDMI->D-Sub). Pouští set-top-box výstup současně jak na SCART, tak do HDMI?
6) Při rychlém posunu v pořadu nahraném na flashdisku často neukazuje obraz, tedy kam jsem se posunul, musím opakovaně spouštět a zastavovat přehrávání.

Máte někdo stejný set-top-box a můžete, prosím, potvrdit stejné chování, alespoň v některých bodech (CRT TVP už možná málokdo používá).

Firmware jsem z menu set-top-boxu nahrál poslední dostupný 2.72.0.8 (3911) - 101, HW je 57.0-6(V6) [277].

Pozn. Možná mne napadne ještě něco.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Set-top-box TechniSat DigiPal ISIO HD
PříspěvekZaslal v: pá 4. leden 2019, 21:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. listopad 2012
Nahoru
Box nemam, ale z poznatkov s krabickami DIGI by som to typoval na tieto veci:

1) nieco podobne som riesil teraz, mamka chcela objednat novy box od DIGI, kde je moznost nahravania...ale treba pri tom novy prijimac na parabolu a natiahnut dalsi kabel do krabicky ( teda 2x ), z dovodu, aby mohol nahravat, nebudem nejaky technicky zadrhel v tom, ze je potrebne pre sucastne nahravanie a prehravanie, aj ked na jednom MUXe dualny ´tuner´ ?

3) Nebude na chybe skorej kodovanie pisma ? ale to by nesvytlovalo vypadok celych slov ...ale ako zachytny bod by to hadam mohol byt

5) Len mala technicka, mas nastaveny dobry obrazovy pomer stran v boxe ?

Rodicia maju pripojene DIGI HDMI do LCD Samsung a cez Scart na stare CRT Orava a obraz na LCD v pohode, na CRT to vyhadzuje nejake pruhy, ale neviem ci je chyba v obrazovke alebo v tom prenose cez scart -3cinch - scart . Im takyto obraz na CRT v spalni staci, tv pozeraju iba pred spanim...


 Profil  
 Předmět: Re: Set-top-box TechniSat DigiPal ISIO HD
PříspěvekZaslal v: pá 4. leden 2019, 22:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Dík za názory.
1) I mnohem obyčejnější jednotunerové DVB-T2 set-top-boxy umožňují sledování programu ze stejného MUXu během nahrávání (mám zkušenosti s Evolveo Omega T2 HD DT-3060 a Strong SRT-8211).
U tohoto si to vysvětluju, že se chtěli vyvarovat výpadkům pří nahrávání, ale nevím.
Zas by ho to, v této cenové kategorii, snad nemělo rozházet (?).
3) Jak jsem koukal, tak tento set-top-box nemá "DVB-T2 ověřeno" certifikát ČRa (nemá ho žádný TechniSat), tak možná nějaká nedokonalost z důvodu tohoto, v interpretaci EPG, resp. SFI (SiehFern INFO)?
5) Zkoušel jsem mnoho nastavení obrazových poměrů, počtu řádek a chování při Zoom, různá % Zoom atd.

Tu HDMI-> D-Sub redukci budu mít až v pondělí, jsem na to zvědav. V první fázi tam potřebuju připojit ten letitý LCD monitor Fujitsu Siemens Scaleo CTM7010 (má jen 1280x1024).

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Set-top-box TechniSat DigiPal ISIO HD
PříspěvekZaslal v: so 5. leden 2019, 20:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. listopad 2012
Nahoru
K bodu 1 nemam presnejsie poznatky, dvb t2 ani ine boxy som nepouzival ani nevlastnil, kedze byvame v doline a signal tu bol zly, ked sa to zavadzalo, postupne sme presli na DIGI. Ci je to dane SW/firmwerom alebo je to nejaka HW blokacia , netusim

3) zase budem len mutit vodu, mozno ze aj v tom je ten problem, ze to nevie spravne interpretovat dane informacie na text.

5) Pred chvilou som skusil zapnut CRT TV (scart) popri tom ako v obyvacke pozerali LCD ( HDMI), signal na CRT bol celkom OK, akurat ze bol nasilne transformovany z pomeru 16:9 na 4:3 a z vrchnej casti kmitali nejake riadky ( netusim ci chyba pri tom transformovani pomerov alebo je chyba CRT)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.