Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 10:11

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Pravidla PCT fóra


Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.

Odpovědět na téma  [ 225 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  další
Autor Zpráva
 Předmět: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy - NE aktivace
PříspěvekZaslal v: so 29. leden 2011, 09:05 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
POzor, upgradem se z licence nestává krabicová.
Upgrade je ve výsledku to, že čeho se upgradovalo.

Krabice je pouze samotný upgrade !!!


//jan.svoboda - Vyvěšeno


 Profil  
 Předmět: Re: XP sp2
PříspěvekZaslal v: so 29. leden 2011, 10:43 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
CZDaywalker napsal:
...
=>
Citace:
Plná krabicová licence pro prodej koncovému uživateli. Upgrade je možný ze všech verzí Windows XP a Windows Vista zakoupených v kterémkoli licenčním modelu (OEM i krabice)
Pointa (logika MS) je v tom, že upgradem zaniká licence (tím pádem není důležité, jestli to byla retailka či OEM) na původní OS => tím pádem už nejsi vázán OEM smlouvou s HW => je to (i podle Euly) FFP.
Citace:
Velkými výhodami tohoto balíčku je pak možnost využívat licenci neomezeně (v případě výměny hardwaru nebo poškození počítače můžete kdykoli krabicový software odinstalovat a nainstalovat na jiný počítač) a v neposlední řadě zajištění technické podpory ze strany společnosti Microsoft prostřednictvím zákaznického centra.
Dále máš volbu 32/64 bit OS (to u OEM nemáš, u krabice ano). Řídím se Eulou a ta je v případě upgradu opět retailová, nikoliv OEM. ID produktu je opět retailové a nikoliv OEM.
Citace:
Vyberte 32 nebo 64bitovou verzi instalačního disku systému Windows 7 podle toho, zda chcete nainstalovat 32 nebo 64bitovou verzi systému Windows 7.
Omlouvám se za to červené písmo, ale některé údaje jsem musel zvýraznit.


 Profil  
 Předmět: Re: XP sp2
PříspěvekZaslal v: so 29. leden 2011, 15:52 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Nevím, odkud informace ohledně upgrade berete, uživateli Shite, ale upgrade si sebou opravdu nese podklad toho, z čeho se upgraduje, čili, pokud máte jako podklad OEM licenci, získáte opět OEM licenci.
Opravdu to tak je, viděl jsem zhruba 5 upgradovaných Windows 7 skrze krabici a v jejich PID je OEM.

Přenostilený upgrade opravdu je, ale pouze Upgrade. Nepleťte si prosím pojmy a významy. Pokud bych někde našel MSLT upgradu, tak Vám ji sem vložím.
Jakmile budete chtít Windows 7 opět někde instalovat, musíte mít opět podkladový systém, na který budete upgrade aplikovat.

Ano, máte možnost měnit bitovou verzi i získat potenciální podporu u Microsoftu, s tím s Vámi souhlasím.


 Profil  
 Předmět: Re: XP sp2
PříspěvekZaslal v: so 29. leden 2011, 16:54 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
CZDaywalker napsal:
Nevím, odkud informace ohledně upgrade berete, uživateli Shite, ale upgrade si sebou opravdu nese podklad toho, z čeho se upgraduje, čili, pokud máte jako podklad OEM licenci, získáte opět OEM licenci.
V tom případě se mohu soudit (a asi i vítězně) se snad se všemi e-shopy za úmyslně uvedené klamné údaje... Nemyslím si, že by e-shopy nevěděly, co uvádějí na svých webech. :)
Kdyby to byla dále OEM, tak bych měl přece nárok na podporu upgradu u výrobce sestavy - a tu již nemám.
CZDaywalker napsal:
Opravdu to tak je, viděl jsem zhruba 5 upgradovaných Windows 7 skrze krabici a v jejich PID je OEM.
Já se vlastním a jejich PID je opravdu retail, žádné XXX-OEM-XXX. :roll:
CZDaywalker napsal:
Jakmile budete chtít Windows 7 opět někde instalovat, musíte mít opět podkladový systém, na který budete upgrade aplikovat.
Není tomu tak docela. Existuje řešení posvěcené MS, že nemusíte použít podkladový systém v případě havárii HW. Notabene - jak chcete udělat při havárii HW (licenční) upgrade z něčeho, na co vám už zanikla licence? Použitím upgradu ztrácíte licenci na původní OS. Více zde.
CZDaywalker napsal:
Ano, máte možnost měnit bitovou verzi i získat potenciální podporu u Microsoftu, s tím s Vámi souhlasím.
Při instaci upgradu se mě zobrazila retailová eula a já se řídím eulou. :)

CZDaywalker napsal:
Přenostilený upgrade opravdu je, ale pouze Upgrade.
Této větě nerozumím - nešlo by to blíže upřesnit? Nebo vlastním OEM se všemi vlastnostmi retailu (PID, tech. podpora, přenositelnost atd.)?

Pokud je Upgrade přenositelný (na jinou sestavu?), tak má přece vlastnost (přenositelnost na jinou sestavu?) retailu. Nemohu přeci udělal z jedné upgradové licence upgrade na více OEM sestavách/licencích.


 Profil  
 Předmět: Re: XP sp2
PříspěvekZaslal v: so 29. leden 2011, 18:06 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Ale i OEM licence W7 má podporu u MS, pokud Vám výrobce není schopen pomoct.
Můžete si zavolat na linku podpory, tam Vám klidně vysvětlí.

Pokud opravdu máte upgrade W7 z krabice, můžete mi do SZ zaslat PID? Děkuji.

Co se týče havárie HW, nevím, kde by bylo psáno, že při havárii nemusíte instalovat podkladovou licenci. Když se podívate do podmínek instalace, vždy tam ta podkladová instalace být musí. Vlastně se z ní musí instalovat upgrade, ostatní metody (pokud nějaké existují) , jsou proti podmínkám.
Když krachne HW, máte možnost si OEM přenést na jiný HW, ale to je pouze lokálně a vztahuje se na to i na základní desku (což nikde jinde neexistuje - poškozený HW - konec OEM licence).
Ten link není oficální - nemá pro mě váhu.

Dejte pozor, někdy je lokální zastoupení MS rozhodnuté mít vyjímky, běžná praxe...

Přenést z jednoho HW na druhý máte možnost u Upgrade, protože ten je FPP. Samozřejmě nesmíte mít více současně běžících instancí více, to nelze a to je také psáno v MSLT (EULA už s názvem končí).

Opravdu nemůžete z jedné licence Upgrade udělat několik instancí na různých OEM licencích. To je jasné a to jsou právo pro používání, hned na začátku MLST pro Windows 7 FPP.


 Profil  
 Předmět: Re: XP sp2
PříspěvekZaslal v: so 29. leden 2011, 20:45 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
CZDaywalker napsal:
Ale i OEM licence W7 má podporu u MS, pokud Vám výrobce není schopen pomoct.
To slyším poprvé. :D
CZDaywalker napsal:
Pokud opravdu máte upgrade W7 z krabice, můžete mi do SZ zaslat PID? Děkuji.
Odesláno. Neobsahuje řetězec XXXXX-OEM-XXXXXX ...., ale řetězec jiný.
CZDaywalker napsal:
..musí instalovat upgrade, ostatní metody (pokud nějaké existují) , jsou proti podmínkám..
Uvádí se... Nicméně je tam "něco", že v případě problémů lze kontaktovat tech. podporu MS - a to asi udělal i Paul Thurrott. V případě havarie HW je dále nutno vzít v potaz to, že na původní OS už uživatel nemá po upgradu platnou licenci => upgradoval by z licenčně neplatného media. :!:
Nicméně Paul Thurrott (který má s MS velmi dobré vztahy vč. tech. podpory MS) tvrdí, že "upgrade na upgrade"
Citace:
...This workaround is fully supported by Microsoft...


...The methods described above will work for just about anyone and at least two of these methods are supported by Microsoft, if you're a valid, licensed owner of a previous Windows version...
Věřím tomu, že si tento člověk svá slova nevymýšlí a kdyby nebyla založena na pravdě, tak to ze své sajty "smázne", zejména proto, že MS o té "alternativní" metodě napsal (formou technické podpory?) Paulu Thurrottovi, že to "není chyba, ale vlastnost", kterou plně podporuje.

OEM nutně potřebuje k platnosti alespoň: fakturu s HW vázanou na OEM a COA štítek, který se musí nalepit na kisnu/nouťas. Instalační CD není nutnou podmínkou - viz nouťasy.
Retail nutně potřebuje k platnosti alespoň: fakturu a s/n štítek. Zajímavá věc: COA není součástí balení upgradu (stejně jako u retailu).
=>
Upgrade... ?

Určitě původní fakturu na OS, ze kterého lze upgradovat - v tomto případě jakákoliv licence WXP nebo WinVista + fakturu na upgrade a platný s/n upgradu. Součástí upgradu není COA...

Mně se při instalaci zobrazila retailová smlouva se kterou jsem při instalaci souhlasil a jednám podle odsouhlasené Euly - což je plně v souladu s podmínkami MS. :)


 Profil  
 Předmět: Re: XP sp2
PříspěvekZaslal v: ne 30. leden 2011, 08:45 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
COA že není součástí balení?
Pokud dobře vím, tak každý produkt má COA sticker.
Pokud se podíváte na rub obalu, musí tam být COA sticker. Nese Part-Number, prvky ochrany a další věci - neříkejte mi, že ji tam nemáte.

Co se týče toho upgrade, když dojde k havárii HW, je možné OEM licenci přenést za určitých podmínek. Co se týče COA štítku, sice se už XP nedá nahradit, ale Vista COA štítek se nahradit dá a pokud splníte podmínky přenosu OEM licence, můžete ji přenést na jiné zařízení (pozor, nikoliv na celý nový PC).

Můžete Vaši MSLT smlouvu vykopírovat a někam uploadnout?
(Stačí do run zadat winver a pak máte smlouvu k dispozici)
Docela by mě to zajímalo.

Děkuji


 Profil  
 Předmět: Re: XP sp2
PříspěvekZaslal v: ne 30. leden 2011, 09:11 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Myšleno COA štítek na kisnu...

Certifikát je na obalu balení (logicky už přetržený a porušený)

Smlouva
Kód:
http://www.uloz.to/7626312/hp-rar


 Profil  
 Předmět: Re: XP sp2
PříspěvekZaslal v: ne 30. leden 2011, 09:36 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
NO krabice mají na rubu a nikam se nelepí.

Z Euly -
15. UPGRADY. Chcete-li upgradovat software, musíte být držitelem licence na software, na nějž se tento upgrade vztahuje. Po upgradu tato smlouva nahrazuje smlouvu na software, ze kterého jste prováděli upgrade. Po provedení upgradu již nesmíte dále používat software, z něhož jste upgradovali.
Tato sekce v klasické krabicové verzi není.
Čili, pokud nejste již držitelem licence, která má také své podmínky, tak nesmíte používat tento upgrade. (Pokud tedy původní licence odejde společně s HW, nelze již na ni aplikovat tento upgrade)
S tím PIDem je to krásné, ale abych s ním mohl pracovat, tak bych ho potřeboval celý (nicméně chápu, že jej zasílat celý nechcete - to snad jen na linku pomoci Microsoftu :) )


 Profil  
 Předmět: Re: XP sp2
PříspěvekZaslal v: ne 30. leden 2011, 09:59 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
CZDaywalker napsal:
Chcete-li upgradovat software, musíte být držitelem licence na software, na nějž se tento upgrade vztahuje. Po upgradu tato smlouva nahrazuje smlouvu na software, ze kterého jste prováděli upgrade. Po provedení upgradu již nesmíte dále používat software, z něhož jste upgradovali.

Tato sekce v klasické krabicové verzi není.
Ale je. Kontroloval jsem to s "full" krabicí kolegy a tam je tato pasáž též uvedena. Podívejte se ještě jednou.

Spíš nám tato pasáž říká, že upgradem ztrácíme licenci na původní OS. Na to jsem poukazoval již výše, jelikož při opětovné instalaci by jste prováděl nezákonně upgrade z licenčně neplatného OS (klidně i na stejném HW) a proto existuje to řešení "posvěcené MS", o kterém píše Paul Thurrott a které má pravděpodobně právě z podpory MS.

Ohledně PID
Prvních pět číslic znamená jazykovou verzi, další údaje vyplyvají již z klíče a jsou následující: trojčíslí či OEM značící druh licence a zbývajících 7+5 číslic jsou upřesněním čísla licence. Je to tak?
Proto nevidím důvod posílat celé PID.

Tam je spíš pro upgrade z WXP zajímavý bod 17a
Citace:
17. PŘEVOD NA JINÝ POČÍTAČ.
a. Software jiný než Windows Anytime Upgrade. Software smíte převést a instalovat jej v jiném počítači. Takový počítač se pak stává „licencovaným počítačem“. Tuto operaci nesmíte provést s cílem sdílet tuto licenci mezi počítači.

Pro W7 (WAU) upgrade (třebas W7HP->W7Pro) platí bod 17b.
Citace:
b. Software Windows Anytime Upgrade. Software smíte převést a instalovat jej v jiném počítači, avšak jen v případě, že licenční podmínky softwaru, z něhož jste upgradovali, toto umožňují. Takový počítač se pak stává „licencovaným počítačem“. Tuto operaci nesmíte provést s cílem sdílet tuto licenci mezi počítači.
V těch bodech a/b je velký rozdíl a vyplývá z něj jeden důležitý fakt:
Bod 17a => má vlastnosti retailu, bod 17b => má vlastnosti OEM.



Dole na smlouvě mé upgradky (WXP->W7) je uvedeno
Citace:
EULAID:Win7_RM.0_HP_RTL_cs-cz
Význam písmen RTL nemusím snad ani "překládat". Retail smlouva ke stažení zde
Kód:
http://www.uloz.to/7626312/hp-rar



Na jiném PC mám OEM W7HP, kde bod 17 má jiné znění (WAU řeší bod 15b) a dole na smlouvě je uvedeno
Citace:
EULAID:Win7_RM.0_HP_OEM_cs-cz
Tohle je smlouva k OEM verzi a je ke stažení zde
Kód:
http://www.uloz.to/7632359/oem-rar


 Profil  
 Předmět: Re: XP sp2
PříspěvekZaslal v: ne 30. leden 2011, 20:06 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Shit napsal:
Spíš nám tato pasáž říká, že upgradem ztrácíme licenci na původní OS. Na to jsem poukazoval již výše, jelikož při opětovné instalaci by jste prováděl nezákonně upgrade z licenčně neplatného OS (klidně i na stejném HW) a proto existuje to řešení "posvěcené MS", o kterém píše Paul Thurrott a které má pravděpodobně právě z podpory MS.


Pozor, ta pasáž říká, že když budete souhlasit s těmito licenčními podmínkami, nebude nadále používat podkladovou licenci. Jakmile s touto pasáží smlouvou nebudete (nepříjmete ji nebo produkt odinstalujete), není Vám co zakazováno - můžete dál používat podkladovou licenci, jako předtím.

Shit napsal:
Ohledně PID
Prvních pět číslic znamená jazykovou verzi, další údaje vyplyvají již z klíče a jsou následující: trojčíslí či OEM značící druh licence a zbývajících 7+5 číslic jsou upřesněním čísla licence. Je to tak?
Proto nevidím důvod posílat celé PID.


Jde mi o to, jak by se ta licence tvářila, kdybych si ji nechal překontrolovat, co na to MS :)

Shit napsal:
Tam je spíš pro upgrade z WXP zajímavý bod 17a
Citace:
17. PŘEVOD NA JINÝ POČÍTAČ.
a. Software jiný než Windows Anytime Upgrade. Software smíte převést a instalovat jej v jiném počítači. Takový počítač se pak stává „licencovaným počítačem“. Tuto operaci nesmíte provést s cílem sdílet tuto licenci mezi počítači.

Pro W7 (WAU) upgrade (třebas W7HP->W7Pro) platí bod 17b.
Citace:
b. Software Windows Anytime Upgrade. Software smíte převést a instalovat jej v jiném počítači, avšak jen v případě, že licenční podmínky softwaru, z něhož jste upgradovali, toto umožňují. Takový počítač se pak stává „licencovaným počítačem“. Tuto operaci nesmíte provést s cílem sdílet tuto licenci mezi počítači.
V těch bodech a/b je velký rozdíl a vyplývá z něj jeden důležitý fakt:
Bod 17a => má vlastnosti retailu, bod 17b => má vlastnosti OEM.


Ano, určitě, mohl jste uvést, že se jedná o WAU a ne klasický FPP Upgrade. Každá varianta má jiné podmínky, takže na to taky pozor.

Shit napsal:
Dole na smlouvě mé upgradky (WXP->W7) je uvedeno
Citace:
EULAID:Win7_RM.0_HP_RTL_cs-cz
Význam písmen RTL nemusím snad ani "překládat". Retail smlouva ke stažení zde
Kód:
http://www.uloz.to/7626312/hp-rar



Na jiném PC mám OEM W7HP, kde bod 17 má jiné znění (WAU řeší bod 15b) a dole na smlouvě je uvedeno
Citace:
EULAID:Win7_RM.0_HP_OEM_cs-cz
Tohle je smlouva k OEM verzi a je ke stažení zde
Kód:
http://www.uloz.to/7632359/oem-rar



Ano, určitě souhlasím, že není EULA jako EULA. Některé, zvláště Ty, které jsou dodány z výrobkem (tzv. COEM licence)
- zde si mohou výrobci upravit některé části. Proto je tak důležité ty licence číst.


 Profil  
 Předmět: Re: Licence (upgrade) na Win 7
PříspěvekZaslal v: ne 30. leden 2011, 22:02 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
CZDaywalker napsal:
Ano, určitě, mohl jste uvést, že se jedná o WAU a ne klasický FPP Upgrade. Každá varianta má jiné podmínky, takže na to taky pozor.
Co to?
Zcela jasně uvádím, že mne se týká bod "17a".
Citace:
17. PŘEVOD NA JINÝ POČÍTAČ.
a. Software jiný než Windows Anytime Upgrade. Software smíte převést a instalovat jej v jiném počítači. Takový počítač se pak stává „licencovaným počítačem“. Tuto operaci nesmíte provést s cílem sdílet tuto licenci mezi počítači.
CZDaywalker napsal:
Pozor, ta pasáž říká, že když budete souhlasit s těmito licenčními podmínkami, nebude nadále používat podkladovou licenci. Jakmile s touto pasáží smlouvou nebudete (nepříjmete ji nebo produkt odinstalujete), není Vám co zakazováno - můžete dál používat podkladovou licenci, jako předtím.
O tom právě píše Paul Thurrott. Ale bere v potaz to, že já souhlasil s těmito podmínkami.


 Profil  
 Předmět: Re: Licence (upgrade) na Win 7
PříspěvekZaslal v: ne 30. leden 2011, 22:27 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Dejte pozor, technologie Windows Anytime Upgrade lze aplikovat pouze u uprgrade z W7 na W7, ne z XP na W7, takže ta pasáž nemá smysl. (Pokud se bavíme o WAU)

Co se týče té EULY - ano, souhlasil jste, čili Vám platí tato EULA. Já pouze popisoval možnost, kdybyste s ní nesouhlasil nebo produkt odinstaloval.


 Profil  
 Předmět: Re: Licence (upgrade) na Win 7
PříspěvekZaslal v: ne 30. leden 2011, 22:28 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
CZDaywalker napsal:
Dejte pozor, technologie Windows Anytime Upgrade lze aplikovat pouze u uprgrade z W7
Vždyť to uvádím již výše. :)
Citace:
Pro W7 (WAU) upgrade (třebas W7HP->W7Pro) platí bod 17b.
CZDaywalker napsal:
Nevím, odkud informace ohledně upgrade berete, uživateli Shite
Mj. z licenční smlouvy. :)


Naposledy upravil Shit dne ne 30. leden 2011, 22:31, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Licence (upgrade) na Win 7
PříspěvekZaslal v: ne 30. leden 2011, 22:31 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Výborně, tak jsme asi dodebatovali.

Jakékoliv další licenční otázky jsou vítány, osvěžuji si paměť :)


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: ne 30. leden 2011, 22:36 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Jsem rád, že moje "pitva" Euly byla alespoň k něčemu prospěšná.

Takže bychom to mohli shrnout, ať uživatelé mají z naší rozpravy nějaký užitek.

Klíčovým bodem je bod 17a + 17b smlouvy. :)


 Profil  
 Předmět: záloha Licence ?
PříspěvekZaslal v: čt 10. únor 2011, 15:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. březen 2006
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Nahoru
Zdravím, řeším jeden problém. Koupil jsem notebook HP 6735b, na kterém byla podle štítku Vista Business, notebook mi však přišel s Win 7 Home Premium, které byly aktivovány, někde jsem se dočetl, že Vista, šla zdarma upgradovat na W7, systém chci přeinstalovat a teď nevím jak mám zjistit, zda můžu použít na ty W7 klíč z Vist, protože nevím jestli byly upgradovány. Nevíte někdo jak to zjistit ?


//jan.svoboda - Sloučeno

_________________
AMD Ryzen 5 2600X | MSI B450 TOMAHAWK | MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6GB | HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200


 Profil  
 Předmět: Re: záloha Licence ?
PříspěvekZaslal v: čt 10. únor 2011, 15:38 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
vista business šla upgradovat na W7 professional, tohle mi nezní zrovna moc legálně

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: záloha Licence ?
PříspěvekZaslal v: čt 10. únor 2011, 15:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Nainstaluj si program Belarc Advisor (http://www.belarc.com/free_download.html) a spusť ho.
Udělá Ti přehled nainstalovaného SW, řekne licenční číslo a jaký klíč byl použit při instalaci těch Windows 7.

Ten klíč můžeš následně prolustrovat třeba v Google, zda se nejedná o nějaký "univerzální".

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: záloha Licence ?
PříspěvekZaslal v: čt 10. únor 2011, 16:13 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Nagant napsal:
Ten klíč můžeš následně prolustrovat třeba v Google, zda se nejedná o nějaký "univerzální".
OEM výrobci používají při instalaci sestav metodu OEM-SLP (což asi bude tento případ) => OEM SLP klíč je "specifický" pro daného výrobce, stejně jako instalačka a OEM BIOS.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 225 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.