Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 7. březen 2021, 17:15

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Pravidla PCT fóra


Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.

Odpovědět na téma  [ 225 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: pá 17. leden 2014, 09:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
MS Windows 7 Pro SP1 32bit CS 1pk DSP 611DVD (FQC 04614), součástí je velice malý štítek s kódem, nalepený na krabičce.
Opravdu se také lepí na skříň PC?
Mám obavu, abych ho nepoškodil.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: pá 17. leden 2014, 11:42 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 14. prosinec 2007
Bydliště: Far, far, away
Nahoru
Nagant napsal:
MS Windows 7 Pro SP1 32bit CS 1pk DSP 611DVD (FQC 04614), součástí je velice malý štítek s kódem, nalepený na krabičce.
Opravdu se také lepí na skříň PC?
Mám obavu, abych ho nepoškodil.


Ano, dle licence OEM se musí štítek vylepit na case skříně.
Pokud chcete zamezit jeho poškození, můžete si ho vylepit na vnitřní stranu skříně, kde se dá posléze najít.

V případě notebooku se lepí na část pod baterkou, takže se také zamezí jeho opotřebení.


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: pá 17. leden 2014, 12:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Díky, je to první štítek tohoto provedení, s kterým jsem se setkal.
Šlo mi spíš o nebezpečí poškození při snímání z obalu instalačního DVD.

OS jsem koupil s díly na kompletní stolní PC sestavu jen kvůli downgradu na MS Windows XP Pro, zatím tedy stejně nebude používán.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: licence Win
PříspěvekZaslal v: po 17. březen 2014, 22:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2007
Bydliště: Téměř Praha
Nahoru
Q: Mám ntb s předinstalovaným systémem (W7 64bit HomePremium) a na ntb je licenční štítek. Lze ten systém přeinstalovat s nějákou jakoukoliv HomePremium instalačkou, nebo to musí bejt přesně ta samá verze, stejnej jazyk, případně (doufám že ne) instalačka značková - v tomto případě HP?
U XPček jsem to párkrát dělal, ale někde jsem slyšel, že od Vist se leccos změnilo. :?

_________________
Wannabe dickface... :]


 Profil  
 Předmět: Re: Otázka, na kterou neznám odpověď ...
PříspěvekZaslal v: po 17. březen 2014, 23:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. říjen 2010
Bydliště: okres Trutnov
Nahoru
Myslím, že by měla ta instalace být stejné verze a jazyka, jako je licenční číslo. Například Windows 7 Home Premium SP1 64 bit CZ.


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2014, 15:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. říjen 2004
Bydliště: Hodonín
Nahoru
čau, potřebuju poradit, mám notebook s WIN7 do kterého chci dát SSD a přeinstalovat OS problem je v tom že licenční štítek je už téměř nečitelný. Dá se podle něčeho zjistit seriové číslo ?

_________________
iPhone 11 Pro 256GB / SONY Playstation 4 Pro/ Xbox One X 1TB


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2014, 15:59 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. říjen 2009
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
Myslíš číslo licence na COA štítku ? Sériové číslo je něco jiného to má např. notebook jako takový.
Pokud máš na disku ten systém nainstalovaný tak to lze zjistit. Pokud ne, tak to je špatné.


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2014, 16:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. říjen 2004
Bydliště: Hodonín
Nahoru
Ano myslím licenční číslo OS, systém na NB nainstalovaný je. SSD příjde teprve zítra.

_________________
iPhone 11 Pro 256GB / SONY Playstation 4 Pro/ Xbox One X 1TB


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2014, 16:10 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. říjen 2009
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
Tak potom to zjistíš pomocí nějakého SW, třeba http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html.

Ale nemám to ozkoušeno tento program


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: po 16. červen 2014, 16:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. říjen 2004
Bydliště: Hodonín
Nahoru
jj díky vyzkouším.

_________________
iPhone 11 Pro 256GB / SONY Playstation 4 Pro/ Xbox One X 1TB


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: čt 28. květen 2015, 21:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2011
Bydliště: Roudnice n/L
Nahoru
Mám licenci FPP pro Win 8.1, změnil jsem teď základní desku a CPU a systém hlásí, že není aktivován.. Musím ho tedy aktivovat, ale řekne mi to, že jsem překročil limit. FPP licenci chápu tak, že ji mohu provozovat jednou, ale na jakékoli konfiguraci HW.. Jak ji tedy mohu aktivovat na té "nové" sestavě? Předpokládám, že jsem ji měl na té staré deaktivovat, abych ji tady aktivoval?

Nabízí mi to, abych zavolal na podporu, je to jediná možnost? Teď v noci se mi tam volat nechce, pokud tedy nebudu mluvit jen s robotem, to je potom fuk, v jakou denní dobu tam zavolám...

Díky

_________________
CPU: i5 4690k @ 4,3 GHz + Gelid Tranquillo rev. 3, MB: MSI Z97 Gaming 3, GPU: MSI GTX 1080 Gaming X 8G, RAM: Kingston 2x4GB DDR3-1333MHz CL9 + Kingston HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 1600 CL9 SSD: Intel 530 240GB, HDD: WD 750GB, CASE: Akasa Venom Toxic, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: Dell U2415 IPS + Dell 22" P2214h IPS, ZVUK: Microlab Solo6c + AudioTechnica ATH-T400, Klávesnice + myš: Logitech G510s + Logitech G9x, OS: Windows 10, NAS: Synology DS216j


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: pá 29. květen 2015, 06:40 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
jo, normálně bych tam zavolal, není problém.

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: pá 29. květen 2015, 11:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2011
Bydliště: Roudnice n/L
Nahoru
Aktivováno, díky.. Je to řešené pouze automatem..

_________________
CPU: i5 4690k @ 4,3 GHz + Gelid Tranquillo rev. 3, MB: MSI Z97 Gaming 3, GPU: MSI GTX 1080 Gaming X 8G, RAM: Kingston 2x4GB DDR3-1333MHz CL9 + Kingston HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 1600 CL9 SSD: Intel 530 240GB, HDD: WD 750GB, CASE: Akasa Venom Toxic, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: Dell U2415 IPS + Dell 22" P2214h IPS, ZVUK: Microlab Solo6c + AudioTechnica ATH-T400, Klávesnice + myš: Logitech G510s + Logitech G9x, OS: Windows 10, NAS: Synology DS216j


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: pá 29. květen 2015, 13:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Zdravim,
nevim, jestli to uplne souvisi, snad je to zde spravne.
Mam windows 8 pro, nasledne upgradovany na 8.1.
Win umoznuje restart do tovarniho nastaveni, ale to po mne chce instalacni medium win 8.1. Psal jsem na MS o instlacni medium 8.1, ale byl jsem odkazan na reinstall systemu pomoci puvodniho media. (je to zbytecne zdlouhave, musim po nasinstalovani win 8, rucne stahnout aktualizaci win storu (abych mohl stahnout Win 8.1) jinak to stahuje hodiny aktualizace Win 8 ).
Otazka tedy zni, muzu pouzit klic z Win 8 pro instalaci Win 8.1.
Win 8.1 se daji stahnout primo ze stranek MS jako img, pripadne jako flash instalace. (ted tady nemam odkaz, mam jej na domacim PC a ted jsem v praci).

Diky za info
V pripade potreby rad doplnim
Shaq

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: pá 29. květen 2015, 13:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. březen 2013
Bydliště: OSTRAVA
Nahoru
Shaquille napsal:
Otazka tedy zni, muzu pouzit klic z Win 8 pro instalaci Win 8.1.


http://www.howtogeek.com/187525/how-to- ... ows-8-key/

_________________
ERRANDO DISCIMUS

MB: Asus Sabertooth Z87 | CPU: i7-4770k (gelid tranquillo) | RAM: crucial ballistix sport 16gb | GPU: MSI GTX 1070 GAMING X | HD: SSD samsung 840 250gb + HDD wd caviar blue 500gb | PSU: Seasonic M12II-620 | Monitor: Dell U2412M | OS: Win 10 Pro x64


Naposledy upravil zigo dne pá 29. květen 2015, 14:37, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: pá 29. květen 2015, 13:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. červenec 2008
Bydliště: Podebrady
Nahoru
pozor na netbooky s W8.
V práci jsme koupili od Asus 12 netbooka s w8 a licencni cislo neni nikde nalepeny a licence je obsazena jen v recovery DVD ktere si musite udelat. Takze kdyz si to naformatujete jako ja tak jste pak bez woken. Na infolince mi řekli že za 1200+ Kč mi pošlou recovery DVD :(

_________________
i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P8P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: pá 29. květen 2015, 13:47 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. říjen 2009
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
Ahoj, to není žádná novinka. Notebooky prodávané s D-OEM win8 nemají viditelné licenční číslo (proč taky , když se nedá použít jinde). Ale je implentované někde (v biosu), tudíž se při instalaci automaticky doplní a není potřeba nic řešit. i když uděláš formát, a spustíš instalaci, tak by se to mělo aktivovat.

Ale proč dělat formát? Každý notebook má recovery spustitelné po zapnutí. Leda při výměně disku.


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: pá 29. květen 2015, 13:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. březen 2013
Bydliště: OSTRAVA
Nahoru
Vokys napsal:
pozor na netbooky s W8.
V práci jsme koupili od Asus 12 netbooka s w8 a licencni cislo neni nikde nalepeny a licence je obsazena jen v recovery DVD ktere si musite udelat. Takze kdyz si to naformatujete jako ja tak jste pak bez woken. Na infolince mi řekli že za 1200+ Kč mi pošlou recovery DVD :(



To jsi měl nejdřív vytáhnout a uložit product key ze systému pomocí téhle utility ShowKey_v1.3.vbs

http://www.eightforums.com/tutorials/27 ... s-8-a.html
option five

Nevím jak je u netbooku, ale už dávno w8 má uložený product key v biosu. Zkus tam nainstalovat jakoukoliv verzi s w8 (třeba zkušební verzi) a pomocí té utility vytáhni product key.

_________________
ERRANDO DISCIMUS

MB: Asus Sabertooth Z87 | CPU: i7-4770k (gelid tranquillo) | RAM: crucial ballistix sport 16gb | GPU: MSI GTX 1070 GAMING X | HD: SSD samsung 840 250gb + HDD wd caviar blue 500gb | PSU: Seasonic M12II-620 | Monitor: Dell U2412M | OS: Win 10 Pro x64


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: pá 29. květen 2015, 14:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
zigo napsal:
http://www.howtogeek.com/187525/how-to-perform-a-clean-install-of-windows-8.1-with-a-windows-8-key/

diky moc

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy
PříspěvekZaslal v: pá 29. květen 2015, 14:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. srpen 2006
Nahoru
Nejde mi pořád do hlavy, jak je to s prodejem OEM software z druhé ruky.
OEM je při prodeji vázán na hardware, to je známá věc.

Současně ale podle rozhodnutí Soudního dvora EU jsou prvním prodejem licence na území EU vyčerpána práva.
Odkazovaného rozhodnutí využívá třeba společnost "Výhodný software", kde se o tom rozepisují.
K OEM je tady třeba bakalářka z právnické fakulty, viz kapitola 3.1.1 na straně 19.

Nicméně pokud by tomu tak bylo, tak je licence OEM licencí pouze při prvním prodeji?
Při dalším prodeji "z druhé ruky" už OEM licencí není?
Poměrně zvláštní závěr.

_________________
Pracovní mobilní stanice HP ZBook 15u G6
i7-8565U + 32 GB DDR4 + 1 TB M.2 SSD + AMD Radeon WX3200 4 GB + 15,6" displej 3840x2160 / 400 nits
Windows 10 Pro / Office 2016 Pro / ePLAN Electric P8 / AutoCAD LT / DDS CAD Electrical
audio: Casea Aquila MkII optikou do Lyngdorf TDA 2200+ přes Kabelguru Venom BiWi do Quadral Vulkan MkV
Foto: SONY A9 + Samyang 14/2.8 + Sony FE 35/1.4 + Zeiss Batis 85/1.8


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 225 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.