Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 25. únor 2021, 20:41

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Pravidla PCT fóra


Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.

Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: st 27. prosinec 2017, 16:11 
Nováček
Nováček

Založen: 21. srpen 2013
Bydliště: Blatec 188
Nahoru
Zdravím, mám problém se starým počítačem. Kdykoliv na něm chci nainstalovat Windows 7, přes moji flešku tak
1, ta instalace se někdy načte velice rychle, někdy to trvá desítky minut
2, když už se načte instalace a chci formátovat disk, popřípadně na něj už instalovat ten Windows, tak mi to napíše chybu 0x80070057 a to i přesto, že jsem přes příkazový řádek podle návodu zformátoval disk přes diskpart a příkaz format fs=ntfs

Mimochodem jsem zkusil přes můj nový počítač nainstalovat na stejný disk přes stejnou flešku nainstalovat ten samý Windows 7 a to šlo, ale pak když jsem to dal do toho starého PC tak se Windows rozjel nainstaloval si ovladače a pak když jsem ho dal restartovat tak už nenaskočil, kvůli prý chybějícímu zavaděči(?) - chyba 0xc0000034 a ačkoliv jsem zkoušel podle různých návodů a zase přes příkazový řádek nějaké příkazy tak se nic nezměnilo. Z HDD kde byl nainstalován windows se nedokázal načíst ani ten režim opravy.

Měl by prosím někdo nějaké rady?
Díky

Parametry toho starého počítače:
GPU: NVIDIA GT 9500
CPU: AMD Athlon X2 5200+
RAM: 1GB
Základní deska: ALiveSATA2-GLAN
Zdroj: Eurocase 390W a zkoušel jsem ještě i na jiném (také nevalné kvality :) )


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: st 27. prosinec 2017, 17:17 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Disk máš na SATA port chipsetu nebo JMicron JMB 363?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: st 27. prosinec 2017, 17:52 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
já bych to spíš viděl na vadnej disk. ale takovejhle sběr hardwaru, kterej je dávno třikrát po smrti, může bejt vadnej kdekoliv. špatný paměti, vyteklý kondenzátory na desce, špatnýho něco jinýho na desce, co není na rozdíl od kondenzátorů vidět, atd.

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: st 27. prosinec 2017, 18:09 
Nováček
Nováček

Založen: 21. srpen 2013
Bydliště: Blatec 188
Nahoru
Ale do Windowsu se to normálně načetlo, pak to aktualizovalo něco a hned chyběl rozvaděč... Je pravda, že to je vcelku nic moc :), ale minimálně HDD mám vyzkoušené na tom mém PC.
Kondenzátory nejeví žádné problémy

Disk mám momentálně zapojenej na té SATA 2, čili asi ano - je to na čipsetu JMicron JMB363 (jestli je teda od toho)
Problém je, že jsem zkoušel i jiný port (klasické SATA asi (ten černý)) a i jiný kabel
v BIOSu mám jinak nastaveno IDE
Díky za reakce každopádně


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: čt 28. prosinec 2017, 09:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Zkoušel jsi (pokud bylo připojeno na SATA JMB363) na začátku instalace Windows 7 předhodit instalaci na F6 nějaký aktuální ovladač JMicron JMB36x?
Vytváření oddílu a jeho formátování bych zkusil nechat na samotné instalaci Windows.
Instalovat bych zkusil z DVD mechaniky, kdoví, jaké chování u takto starého MB může zanést instalace z flashky.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: čt 28. prosinec 2017, 23:38 
Nováček
Nováček

Založen: 21. srpen 2013
Bydliště: Blatec 188
Nahoru
1, Ovladač jsem nezkoušel, zkusím tedy stáhnout z https://www.techspot.com/drivers/driver/file/information/17342/ a při instalačce ho použít, snad bude správný
2, Moc to nechápu, oddíly jsem se snažil většinou tvořit přes tu instalaci, která se nahrála z flešky (jen jsem teda zkoušel ještě příkazovej řádek a pak to formátovat na jiném počítači), takže jestli to dobře chápu, mám pokračovat stejně, aneb oddíly nastavovat přes tu instalačku
3, Z DVD mechaniky bych to zkusil, kdybych měl instalačku na Windows 7. Momentálně mám jen na XPčka a nevím jestli je vadné DVD nebo CD ROMka nebo to mám špatně zapojené, tu IDE zapojovací logiku moc nechápu a nevím jestli tam něco tím JUMPEREM mám nastavovat nebo ne na mechanice, především když na jednom IDE kabelu mám dvě CDromky (no mám ještě jeden IDE kabel, ale jestli se nepletu tak to je jedno jestli dám dvě na jeden nebo dvě na dva ne? - byl bych rád kdyby mi někdo i vtomto poradil, moc jsem to nechápal, když jsem o tom četl)

Fakt dík za reakce! Zítra ráno zkusím ty ovladače a jinak šťastnej novej rok


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 29. prosinec 2017, 07:08 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
ad. 2. Takže pokud instalačkou vytvoříš oddíl, instalovat ti na něj nejde, aniž bys s tím dělal nějaké brikule v jiném počítači?

ad.3. Na CD/DVD mechanikách jsou možnosti nastavení Master (MA), Slave (SL), Cable Select (CS).
Pokud je na jedné kšandě jediná mechanika, mělo by být celkem jedno, co je nastaveno, pokud to správně nadetekuje řadič MB (či řadič vsazený do desky). I když je doporučeno dát MA.
Pokud jsou dvě mechaniky na řadiči, musí být jedna jako MA, druhá SL, případně obě CS (pak se rozliší podle polohy na kabelu).
Windows 7 jsou na DVD, z CD mechaniky nainstalovat nepůjdou.

Taky pěkný Nový rok.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 29. prosinec 2017, 09:23 
Nováček
Nováček

Založen: 21. srpen 2013
Bydliště: Blatec 188
Nahoru
No právěže když vytvořím oddíly na instalačce tak mi je především ještě na té stejné instalačce nejde naformátovat. Tedy oddíly v pohodě vytvořím i odstraním (myslím pomocí tlačítka odstranit), ale naformátovat mi to už nejde a pak když chci dát instalovat tak se ukáže stejný problém jako při pokusu naformátovat a instalace se nespustí.

Za vysvětlení zapojení IDE zařízení děkuji, jinak napsal jsem CD Rom, ale ve skutečnosti mám DVD mechaniky, takže v tom naštěstí problém není

Ještě bych ale dodal, že jsem HDD SATA kabel zkoušel napojovat i na jiné SATA než ty červené (které jsou tedy připojené na ten Jmicron) a problém to mělo stejný


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 29. prosinec 2017, 11:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
No, uvidíš k čemu dospěješ.
Ta základní deska je fakt stará, výrobce podporoval jako poslední MS Vista.

Disk máš nějaké rozumné velikosti?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 29. prosinec 2017, 13:15 
Nováček
Nováček

Založen: 21. srpen 2013
Bydliště: Blatec 188
Nahoru
Tak ovladač to vůbec ani nenašlo, když jsem stáhl a extrahoval na flešku ten co jsem tady poslal

Disk mám 160 GB WD Caviar SE, ale zkoušel jsem pak na 250 GB Seagate a na žádném to nejelo, ačkoliv když jsem je zapojil k mému hlavnímu počítači (i5-3350P,Gigabyte H77 D3H) tak mi na ně šel nainstalovat systém bezproblému.

Vypadá to že problém je vážně v tomto počítači, ale před pár lety jsem na něm normálně fungoval s Windows 7, ale už nevím jestli jsem měl problém s instalací, jinak vím že tento problém s instalací mě vcelku dost dlouhou dobu doprovází, protože se někdy vyskytoval snad i na mém hlavním počítači, když jsem chtěl asi instalovat systém na SSDčko(? už si to nepamatuji) a pak také u kámoše se to vyskytlo - pořád se stejnou instalačkou, ale teďka když jsem s ní zase instaloval (3x po sobě na různé HDD) tak bez sebemenšího problému, nevím co to je...
Pak ještě byl problém, že počítač má v defaultu nastavený režim SATA2 na Raid -> nechápu proč...


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 29. prosinec 2017, 14:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ten ovladač by měl být v adresáři Floppy32 (předpokládám 32bit OS).

A zkoušel jsi vytvořit nějaký menší oddíl, než přes celý disk?
Případně nemáš možnost vyzkoušet nějaký malý disk, pod 120GB?
Windows 7 máš s SP1?
Možná by to chtělo nějakou modifikovanou instalačku, základní desce "na míru", nevím.
Už mě nic moc nenapadá.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 29. prosinec 2017, 14:01 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
tuším že ty dva SATA porty co jsou přímo na VIA chipsetu nepodporují AHCI, takže asi proto RAID.
dva SATA porty na přídavném JMicron řadiči AHCI umějí.

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: so 30. prosinec 2017, 11:38 
Nováček
Nováček

Založen: 21. srpen 2013
Bydliště: Blatec 188
Nahoru
ad 1) Ten ovladač - no já jsem vybral celou složku kterou jsem extrahoval a napsalo mi to, že tam nic nenašlo - nebo jestli mám tedy rovnou proklikat až k té složce, můžu ještě zkusit.
ad 2) Oddíly vždycky dělám, že dám cca 78GB na systém a zbytek na data.
ad 3) Možnost vyzkoušet menší disk nemám, mám minimálně těch 160 GB
ad 4) Windows 7 mám asi bez SP1 (po instalaci se stahuje SP1 jako aktualizace) - používám instalačku staženou z internetu, kde si rovnou můžu vybrat jaký přesně systém chci (Pro,Ultimate,Home,... 32/64 bit)

to zombux: když tedy nastavím, Sata operation mode non-raid tak to pracuje v IDE nebo? Každopádně jsem rád že už to chápu, jelikož můžu nastavit RAID na SATA 2 (JMicron) a pak ještě RAID jen na normálních SATA, přičemž SATA 2 ještě volím mezi IDE a AHCI a u SATA nic takového ne (jen RAID/Non-RAID)

Ok tak na tohle asi už kašlu, teď bych měl ještě dotaz, proč když Windows nainstaluji čistě na jiném PC, mám podobně staré PC a na něm to jede - na desce má předdefinované AHCI a nejde to přenastavit, tak proč když to dám do toho starého PC se to poprvé rozjede, zjistí si, že jsou změny tak to najednou instaluje ovladače jak divé, pak to restartuji a najednou že chybí zavaděč a něco s Boot/Bcd (nebo nějak tak) a že to chce opravit, ale oprava nikdy snad nepomohla
Jestli máte rady jak nainstalovat ten windows na jednom PC a pak ho mohl dát do druhého a třeba vipnout ty automaticky aktualizace, nebo proč to doháje maže nějaký ten zavaděč?!
- myslím si totiž, že díky tomuto jsem to před nějakou dobu rozběhl, že jsem použil disk z jednoho počítače a nemazal ho a dal ho do tohodlek


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: so 30. prosinec 2017, 12:48 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Tady je pár možných postupů k opravě:
https://support.microsoft.com/en-us/hel ... figuration
Sám jsem nikdy nedělal.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: so 30. prosinec 2017, 13:52 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Vitenuto napsal:
to zombux: když tedy nastavím, Sata operation mode non-raid tak to pracuje v IDE nebo? Každopádně jsem rád že už to chápu, jelikož můžu nastavit RAID na SATA 2 (JMicron) a pak ještě RAID jen na normálních SATA, přičemž SATA 2 ještě volím mezi IDE a AHCI a u SATA nic takového ne (jen RAID/Non-RAID)

tady už vařím z vody, myslím že u toho neAHCI řadiče znamená non-RAID asi klasický IDE režim, ale jsem línej to hledat :mrgreen:

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: po 22. leden 2018, 21:33 
Nováček
Nováček

Založen: 21. srpen 2013
Bydliště: Blatec 188
Nahoru
Tak jsem zjistil zajímavou věc. Když tam dám jakýkoliv HDD s předem nainstalovaným systémem v jiném PC (zkoušel jsem i různé počítače na tu "předinstalaci") vždycky s Windows 7 - Home/Starter/Proffesional, tak se počítač rozběhne do systému bez problému, pak tam začne instalovat nějaké ty standartní Windows ovladače k řadičům, procesoru atd. a nakonec, když to dám po vyzvání restartovat, už to nenaběhne a zahlásí to chybu
0xc0000034
s informací: Konfigurace elementu v rámci objektu je v úložišti konfiguračních dat spouštění neplatná

Máte někdo nějakej nápad? Oprava systému přes instalačku na flešce se rozjede vždycky za několik minut a nakonec to stejně nikdy neopraví (je tam zase jiná chyba, možná ji můžu napsat, ale už mě vcelku dost nebaví se řídit podle složitých a zdlouhavých návodů od microsoftu, které skončí nakonec neúspěchem...)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: po 22. leden 2018, 22:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Co ten 'předem nainstalovaný systém' na puvodnim sysprepnout?
Nepripoustis vadu HW?


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: út 23. leden 2018, 09:33 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
No, nápad bych měl, ale nevím, zda se Ti bude líbit. ;-)
Pořídit komplet jiný HW.
Nebo alespoň jinou základní desku, na jiném čipsetu, než je VIA, chceš li mermomocí využít zbytek komponent (jako že to za to IMHO nestojí).

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s instalací Windows 7
PříspěvekZaslal v: út 23. leden 2018, 10:15 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Když ti naběhnou ty předinstalovaný win z jiného PC a instalují se automaticky drivery, proběhne to vše bez chyb? Před restartem (po kterým se to pokazí), je ve správci zařízení všechen hw bez konfiktu a nehlásí žádnou chybu?
Máš tam jen 1GB RAM, tak předpokládám že instaluješ 32bit win?

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.