Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 17:32

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Pravidla PCT fóra


Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.

Odpovědět na téma  [ 130 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Win XP problem s bootovanim .. ASAP
PříspěvekZaslal v: čt 27. leden 2011, 15:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. červenec 2010
Nahoru
skusim.. ;)

_________________
AMD Phenom 9600B Quad-Core processor (4CPUs), ~2.3GHz --- 4Gb ram 800Mhz :( --- Nvidia GeForce GTS250 (1gb)
"Linux is like a teepee - no Windows, no Gates, Apache inside."


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Jak instalovat 2 operační systémy na jeden disk
PříspěvekZaslal v: út 22. únor 2011, 20:45 
Nováček
Nováček

Založen: 31. leden 2010
Nahoru
Zdravim, začal som inštalovať Windows 7 na notebook Acer Aspire 6530G, inštalácia sa načítala, vybral som jazyk, vybral som typ Windowsu ( Ultimate x64) naformátoval som partíciu so starým systémom a potvrdil. Prvý bod inštalácie "Kopírovanie súborov systému Windows" spravilo ani nie za 5 sekúnd, druhý bod "Rozbalovanie súborov systému Windows" už ale nerobí, stojí to na 0% už dobrých 15min. Neviem si rady, skúsil som potom nainštalovať Windows XP, ale pri výbere partícií pre inštaláciu WXP mi žiadnu neukázalo, ani len voľné miesto na HDD...


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Jak instalovat 2 operační systémy na jeden disk
PříspěvekZaslal v: po 12. září 2011, 10:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. září 2010
Bydliště: Pohořelice
Nahoru
Lidi mám dotaz, byl by nějaký problém, kdybych si nainstaloval W7 64bit + 32bit..? myslím že bych měl tyto dva systémy na jednom HDD, popřípadě mohl by někdo napsat nějaký nejlepší postup jak na to..?

_________________
CPU: i7 7700k delid@5.0Ghz|Cooler: Kraken X31|MB: Z270 Krait|SSD 1: EVO 850 500GB|SSD 2: MX100 256GB|HDD: 2x WD ~2,5TB|GPU: ASUS 1070 Ti Strix OC@2Ghz|RAM: Corsair DDR4 3000MHz CL15 2x8GB|Zdroj: RM650x 80PLUS GOLD|Case: S340 Black&White|Monitor: C24FG73 24" 144Hz


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Jak instalovat 2 operační systémy na jeden disk
PříspěvekZaslal v: po 12. září 2011, 13:43 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
Problém bude vždy, pokud to nainstaluješ na 1 oddíl.

Rozděl si svůj HDD na 2 oddíly, primární, na první nainstaluj windows 64bit např a na druhý 32bit. Pak to bude bez problémů fungovat. Moc ale nechápu smysl, proč chceš mít jak 32 tak 64bitovou verzi...lepší je mít 64bitovou, potřeby 32bitových aplikací nijak neomezuje.

Buď jeden windows, a na druhym disku linux, či win XP, nebo jen jedno z toho, ale ne 2x ten samej systém.

_________________
Intel Core i7 9700K@4.5Ghz (Z170 cflmod)Noctua NH-D14 // ASUS Z170 PROGAMING // 2x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3200MHz CL14 // MSI GTX 1080 Ti Gaming X // 27" Asus PG279Q //
LITE-ON EP1KB480 (480GB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Jak instalovat 2 operační systémy na jeden disk
PříspěvekZaslal v: po 12. září 2011, 15:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. září 2010
Bydliště: Pohořelice
Nahoru
No právě přemýšlím i nad linuxem.
Ten 32bit hlavně teda kvůli těm aplikacím, už jsem jednou měl 64bit a u velkého počtu aplikací to dělalo celkem problémy, hlavně teda u starších her.
Ještě mi neni jasné, když mám 8GB RAM, načte 64bit ceél a 32bit klasicky jen 3.25..? Já jen aby mi, když tam dám oba, kvůli tomu 32bit systému nenačítal ty necelé 4GB i ten 64bit systém.

_________________
CPU: i7 7700k delid@5.0Ghz|Cooler: Kraken X31|MB: Z270 Krait|SSD 1: EVO 850 500GB|SSD 2: MX100 256GB|HDD: 2x WD ~2,5TB|GPU: ASUS 1070 Ti Strix OC@2Ghz|RAM: Corsair DDR4 3000MHz CL15 2x8GB|Zdroj: RM650x 80PLUS GOLD|Case: S340 Black&White|Monitor: C24FG73 24" 144Hz


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Jak instalovat 2 operační systémy na jeden disk
PříspěvekZaslal v: út 13. září 2011, 17:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
64bit načte vždy celou ram, jinak u velkého počtu aplikací...nevim jaký hry nebo programy používáš, ale i já občas použiju nějakej starší soft, nebo si zahraju přes 10let starej age of empires 2 a bez problému, takže jaký ti to dělalo problémy nemám tušení, ale jestliže používáš tak starej software, kterej nerozjedou win 7 64bit, povětšinou to nerozjede ani 32bitová verze....to už je lepší mít pro tyto případy starší windows XP, na kterym problémy 100% nebudou pokud se nejedná o software pro windows 98, kdežto takhle mít 2x windows 7...

Na linux si dej bacha, tam si to chce dát pozor na rozdělení disku, nejdřív musíš disk rozdělit a musíš vědět jak na to v linuxu, resp v jeho instalaci a ten druhej oddíl nastavit jako NTFS, při instalaci windows 7 pak uvidí jenom ten jeden oddíl s NTFS, do něj pak můžeš windows instalovat, opět ale pak bacha na zavaděč systému, budeš ho muset pravděpodobně znovu přehát linuxovym...

Pokud ale uvažuješ o Ubuntu a jeho sesterských projektech, tak tam by to mělo bejt relativně jednoduchý, protože to dělaj uživatelsky jednoduchý, samo si to z disku "ukousne" místo pro systém a zachová windows 7, přepíše zavaděr nahradí ho GRUB a po startu budeš mít na výběr co chceš spustit.

_________________
Intel Core i7 9700K@4.5Ghz (Z170 cflmod)Noctua NH-D14 // ASUS Z170 PROGAMING // 2x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3200MHz CL14 // MSI GTX 1080 Ti Gaming X // 27" Asus PG279Q //
LITE-ON EP1KB480 (480GB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Jak instalovat 2 operační systémy na jeden disk
PříspěvekZaslal v: st 14. září 2011, 05:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. září 2010
Bydliště: Pohořelice
Nahoru
No dělalo mi to problém u bad company 2 :-D , nj, neni to moc staré :D .
Rozhodl jsem se teda pro ty 64bit + linux, jj bude to ubuntu, nemám moc času hrát si z instalací a nastavováním jiného linuxu, potřebuju to hlavně kvůli škole kde ho budem rozebírat po uživatelské stránce.
Nainstaluju první windows a pak až na další oddíl linux, to by mělo být v pohodě ne..?

_________________
CPU: i7 7700k delid@5.0Ghz|Cooler: Kraken X31|MB: Z270 Krait|SSD 1: EVO 850 500GB|SSD 2: MX100 256GB|HDD: 2x WD ~2,5TB|GPU: ASUS 1070 Ti Strix OC@2Ghz|RAM: Corsair DDR4 3000MHz CL15 2x8GB|Zdroj: RM650x 80PLUS GOLD|Case: S340 Black&White|Monitor: C24FG73 24" 144Hz


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Jak instalovat 2 operační systémy na jeden disk
PříspěvekZaslal v: st 14. září 2011, 09:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. březen 2008
Bydliště: Prague
Nahoru
Bad Company 2 mi na Win 7 64bit běhá krásně, mé drahé polovičce taky.

Jediný co opravdu nejde jsou starý 16bit aplikace .. ale ty i u 32bit Win 7 musíš řešit dosboxem, nebo něčim podobnym.

Trochu OT, ale místo instalace více OS na jedno PC můžeš zkusit i virtualizaci, přijde mi to daleko praktičtější než dual (multi) boot. Navíc většina novějších procesorů podporuje HW virtualizaci.

_________________
Casio SF-4300R, 32kB


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Jak instalovat 2 operační systémy na jeden disk
PříspěvekZaslal v: st 14. září 2011, 12:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. září 2010
Bydliště: Pohořelice
Nahoru
Tak teď nevím co přesně myslíš, něco jako virtual machines nebo tak..? Dodej kdyžtak nějaké info :)

_________________
CPU: i7 7700k delid@5.0Ghz|Cooler: Kraken X31|MB: Z270 Krait|SSD 1: EVO 850 500GB|SSD 2: MX100 256GB|HDD: 2x WD ~2,5TB|GPU: ASUS 1070 Ti Strix OC@2Ghz|RAM: Corsair DDR4 3000MHz CL15 2x8GB|Zdroj: RM650x 80PLUS GOLD|Case: S340 Black&White|Monitor: C24FG73 24" 144Hz


 Profil  
 Předmět: Re: FAQ: Jak instalovat 2 operační systémy na jeden disk
PříspěvekZaslal v: so 17. září 2011, 10:15 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Presne tak virtualni PC .. VMWare, Virtual PC, VirtualBox (ten je dokonce zdarma mam dojem) ...

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 130 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.