Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 12. prosinec 2019, 12:36

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Obecné problémy při přechodu z Windows na Linux
PříspěvekZaslal v: ne 25. duben 2004, 21:15 
Červená karta
Červená karta

Založen: 10. září 2003
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
//Je tu spousta užitečných informací --> upraven název threadu a dočasně označeno jako důležité - TomV

Dobrý den,
jsem zatím BOHUŽEL uživatel windowsu a pokouším se o co nejrychlejší a bezbolestný přechod na Linux a již konečně odříznutí toho ms hnoje (vím, jsem náročný :).

Jde mi o vysvětlení několika principů a náhrad aplikací, takže:
1. profi-náhrada Total Commanderu (zatím jsem nalezl nějaký Konqueror)
2. něco na měření doby na internetu (zatím nemám fi-wi)
3. editor hudby alespoň na úrovni Wave Editoru z Nera 5.5
4. zda existuje přímo PGP nebo ekvivalent (musí umět funkci "PGP Disk")
5. pakovač podobný WinRARu (našel jsem nějaký Zip-ovač (G-Zip??), ale ten byl fakt hodně podobný WinZipu - fuj, ten nesnáším, RAR je RAR :)

Ještě jsem pod Linuxem nic neinstaloval. Jak toto probíhá? Většinou se všude válej archivy (zip, tar, gz), jde o to je rozbalit a pak spustit "nějaký setup"?

(Zde by asi byl vhodný nějaký link, zda není pro určité skupiny SW něco jako krok za krokem, např. instalace graf. ovladaců: 1. vypni X window a restartuj do konzole 2. prihlas se jako root 3. napis fejfejffefef, pak fnejfihciw a restartuj, mel bys to mit nainstalovany atd)

Jaký souborový systém je "best" (RaiserFX, Linux Extension3 atd), jaké rozlišuje Linux přípony programů, je to vlastně vůbec podobné widlím (pár ".exe", nějaké "dll" atd) či má Lin vše v jednom "hlavním" souboru?

Ještě pár letmých postřehů:

1. Ve widlích a u Linuxu v GNome existuje nastavení myši, kdy je zaplá akcelerace (konstantní) a dá se vypnout zrychlení (stav, když myškou škubnete rychleji a ona zrychlí (kratší dráha). Druhou možnost já raději vyplou. v KDE ta volba ale asi není, pomoc! Dalo by se to někde udělat?
Já to zrychlení nenávidíím!!! (kreslím kolečko, např. čtvrtoblouček pomalu, pak zbytek šup rychle, a i když na podložce udělám rukou kruh, díky tomu zrychlení je o zavináč!!! Funkce jedna zpič... >:(

2. Hlavní problém: dá se nějak nastavit to zasr... vypínání HDD po určité době??!!! Mám dva HDD a co objevuju Linux tak se ten druhý , chudáček furt točí a točí a mi je ho tak líto - a nerad bych vůči této skvělé funci ve widlích zavrhnul Linux... :( S tím souvisí také např. zpomalení rychlosti CD/DVD mechanik - něco jak Drive Speed pod widlama - nesnáším maxim. roztočení mechaniky >:((

To je zatím vše, děkuji zkušeným Linuxákům za případné informace. Může být i cokoli "navíc", co se váhajícím může k přechodu hodit (sám potvrzuji - strach z neznáma je svině, ale toto je oblast, kde může být hodně ovoce).

Pozn.: Dosud zkoušené probíhalo na Mandrake 9.1 CZ, Objednána je již verze 10.0 CZ - já vím, jsem LAMA ale když se začíná...časem bych pochopitelně moc a moc rád Gentoo, Slacware ... mňam sny jsou krásný (:))


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 25. duben 2004, 21:57 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 29. květen 2003
Bydliště: Orlová-Lutyně
Nahoru
1. krusader, Midnight Commander, Gentoo, Worker, Konqueror, Linux Commander a hromada dalsich :-)
2. Myslim ze ta pripojovaci utilitka v KDE to uz ma zabudovane (kppp nebo tak nejak). ale jinak vyzkousej gkrellm
3. Hudbu nedelam takze nevim, koukni se sem http://www.abclinuxu.cz/clanky/show/14665
4. PGP existuje i pro linux ale dobrou nahradou je GnuPG (GPG). Funkcionalita PGP disk u je primo v jadre (Crypto Loop)
5. nevim :oops: balim pres prikazovouradku do .bz2

Instalace: rpmdrake Pokud mas objednane z www.mandrake.cz tak ti prijde kvalitni prirucka kde je vse popsano. Pokud ne tak si ji stahni z ftp: mandrake.contactel.cz/people/bibri/doc/cz/manual...

Souborovy system: RaiserFS, ext3, XFS (serazeno dle mych osobnich preferenci)

Spustitelne soubory se nevyznacuji priponou ale nastavenim prav.

1. Nevim :oops: Hledal bych v konfiguraci XFree a ne KDE...
2. Nejhorsi co muzes pro svuj disk udelat je porad ho zapinat a vypinat. Kdesi jsem cetl nejakou uvahu a vychazelo jim, ze jedno zapnuti/vypnuti je skodlivejsi nez 24h toceni. Proste ty motory se nejvice nici pri rozbihani. Jinak udelat to jde, nevim zda neexistuje nejaka utilita ale pomoci hdparm se da disk uspat. Mozna to pujde i s aktivovanym APM pokud bude v BIOSu nastaveno vypinani disku?


Tady mas neco navic: http://www.root.cz , http://www.linuxzone.cz , http://www.mandrake.cz , http://www.linux.cz/ , archiv konference cz.linux : http://www.linux.cz/lists/archive/linux/ , http://www.linuxsoft.cz/

_________________
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1


 Profil  
 Předmět: Re: Popíchněte - přecházím na Linux a jsou obecné problémy
PříspěvekZaslal v: ne 25. duben 2004, 22:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2004
Nahoru
pr.skavka@seznam.cz napsal:
1. Ve widlích a u Linuxu v GNome existuje nastavení myši, kdy je zaplá akcelerace (konstantní) a dá se vypnout zrychlení (stav, když myškou škubnete rychleji a ona zrychlí (kratší dráha). Druhou možnost já raději vyplou. v KDE ta volba ale asi není, pomoc! Dalo by se to někde udělat?
Já to zrychlení nenávidíím!!! (kreslím kolečko, např. čtvrtoblouček pomalu, pak zbytek šup rychle, a i když na podložce udělám rukou kruh, díky tomu zrychlení je o zavináč!!! Funkce jedna zpič... >:(


das si "start" / System/Nastavenie/KDE/Zariadenia/Mys
tam mozes nastavovat vsetko co sa tyka kolecka mysi, rychlost tyknutia, pohybu, atd, atd

PS:pod "start" myslim to vlavo dole kde ked kutnete nabehne menu, no ako vo wine, proste si nezpomeniem ako sa to ma pod linuxom volat..eee. :oops:


 Profil  
 Předmět: Re: Popíchněte - přecházím na Linux a jsou obecné problémy
PříspěvekZaslal v: po 26. duben 2004, 08:23 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 05. červenec 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
pr.skavka@seznam.cz napsal:
2. Hlavní problém: dá se nějak nastavit to zasr... vypínání HDD po určité době??!!! Mám dva HDD a co objevuju Linux tak se ten druhý , chudáček furt točí a točí a mi je ho tak líto - a nerad bych vůči této skvělé funci ve widlích zavrhnul Linux... :( S tím souvisí také např. zpomalení rychlosti CD/DVD mechanik - něco jak Drive Speed pod widlama - nesnáším maxim. roztočení mechaniky >:((


Takže tyhlety funkce se dají celkem solidně provádět programem hdparm. Je potřeba ho spouštět v konzoli jako root. Pokud chceš vypnout disk (ten disk by něměl být přimountovaný, jinak se bude probouzet), tak dej

hdparm -Y /dev/hdX

kde X nahradíš a (pro primary master disk), b (pro primary slave), c (pro secondary master) etc. Pokud to provádíš např. pro disk s Windows, který vůbec nepřipojuješ, tak je dobré to přidat do nějakého startovacího skriptu, takže se disk hned po naběhnutí systému uspí a pokud nebudeš provádět psí kusy :) tak zůstane spát.

CD a DVD-ROM mechaniky se zpomalují též programem hdparm a to následovně

hdparm -E 4 /dev/hdX

kde opět X nahradíš přislušným písmenem dle pozice mechaniky na řadiči a místo rychlosti 4 můžeš zvolit libovolnou rychlost dle libosti (otázka je co na to mechanika, většinou podporují jen několik rychlostí). Pro opětovné zrychlení mechaniky opět použiješ hdparm s příslušným parametrem, ale to snad netřeba zdůrazňovat. Jinak tento poměrně mocný program má mnoho dalších voleb, které se zobrazí při spuštění hdparmu bez parametrů, namátkou např. zapnutí/vypnutí DMA apod.

_________________
Debian GNU/Linux Unstable "Sid" @(Chieftec Black Matrix Midi w/ Fortron FSP300-60PN(LN), ASUS A7V600, AMD Athlon XP2500+ w/ AQCool cpu & nb block, 512MB DDR433 Kingmax@DDR400 2:3:3:6, Matrox G550, Creative SoundBlaster Audigy w/ IEEE1394, 120GB Seagate Barracuda 7200.7+, Samsung 3,5" 1,44MB FDD, Toshiba SD-M1802 DVD-ROM, Plextor PX-W4824TA CD-RW, EIZO F57 17" CRT, Logitech MouseMan Dual Optical, Logitech Black Internet Keyboard, Cambridge SoundWorks DTT2200)


 Profil  
 Předmět: Re: Popíchněte - přecházím na Linux a jsou obecné problémy
PříspěvekZaslal v: po 26. duben 2004, 13:17 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
zeke napsal:
Jinak tento poměrně mocný program má mnoho dalších voleb, které se zobrazí při spuštění hdparmu bez parametrů, namátkou např. zapnutí/vypnutí DMA apod.


A taky pár voleb, které jsou velmi nebezpečné pro disk a na něm uložená data, takže používat s rozmyslem... :wink:

Jinak dík, tohle se mi taky hodí. :)

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět: Re: Popíchněte - přecházím na Linux a jsou obecné problémy
PříspěvekZaslal v: po 26. duben 2004, 18:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
pr.skavka@seznam.cz napsal:
pokouším se o co nejrychlejší a bezbolestný přechod na Linux a již konečně odříznutí toho ms hnoje (vím, jsem náročný :).

Takovy prechod neexistuje.
Citace:
Jde mi o vysvětlení několika principů a náhrad aplikací, takže:
1. profi-náhrada Total Commanderu (zatím jsem nalezl nějaký Konqueror)
2. něco na měření doby na internetu (zatím nemám fi-wi)
3. editor hudby alespoň na úrovni Wave Editoru z Nera 5.5
4. zda existuje přímo PGP nebo ekvivalent (musí umět funkci "PGP Disk")
5. pakovač podobný WinRARu (našel jsem nějaký Zip-ovač (G-Zip??), ale ten byl fakt hodně podobný WinZipu - fuj, ten nesnáším, RAR je RAR :)

1. Nevim, pry KCommander, XNC. Ja pouzivam MC v pruhlednem terminalu
3. Pokud to ma umet wavy, tak mozna Audacity, ten je pry dobry
4. Uz bylo receno - GPG a Crypto-loop v jadre
5. Konzolovy RAR existuje. tar.gz, tar.bz2 jde udelat v MC pres menu, pohodka
Citace:
Ještě jsem pod Linuxem nic neinstaloval. Jak toto probíhá? Většinou se všude válej archivy (zip, tar, gz), jde o to je rozbalit a pak spustit "nějaký setup"?

Zavisle na distribuci. Pokud instalujes SW z distribuce nebo z balicku, ktery ta distribuce podporuje, je to treba pro RPM balicky
Kód:
# rpm -Uvh balicek.rpm

nebo v Debianu
Kód:
# apt-get install program

Pokud kompilujes rucne (nedelej, pokud nevis, co delas), tak po rozbaleni zdrojaku je vetsinou svata trojice
Kód:
# ./configure; make; make install

Citace:
Jaký souborový systém je "best" (RaiserFX, Linux Extension3 atd), jaké rozlišuje Linux přípony programů, je to vlastně vůbec podobné widlím (pár ".exe", nějaké "dll" atd) či má Lin vše v jednom "hlavním" souboru?

ReiserFS je hodne dobry, ma malou rezii (malo mista na disku zabere samotny filesystem). Ext[2/3] bych asi moc nedoporucil. Zasadni nevyhoda je oproti ostatnim obrovska rezie. XFS ma rezii nejmensi, je delany s ohledem na velke oddily (terabajty...). Podle mych testu a zkusenosti je rychlostne poradi Reiser (nejrychlejsi), XFS, Ext3. Lisit se to muze v zavislosti na velikosti kopirovanych souboru a zatizeni procesoru - XFS generuje tusim nejvetsi zatez.
Citace:

Pozn.: Dosud zkoušené probíhalo na Mandrake 9.1 CZ, Objednána je již verze 10.0 CZ - já vím, jsem LAMA ale když se začíná...časem bych pochopitelně moc a moc rád Gentoo, Slacware ... mňam sny jsou krásný (:))

Nedoporucil bych ti distribuci, ktera si sama nehlida zavislosti mezi balicky (Slackware). Doporucil bych ti distribuci, ktera ma sirokou paletu SW pro sebe pripravenou (Debian - 10000 balicku na osmi CD u verze Sarge).


 Profil  
 Předmět: Re: Popíchněte - přecházím na Linux a jsou obecné problémy
PříspěvekZaslal v: po 26. duben 2004, 19:31 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 05. červenec 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
tosuja napsal:
ReiserFS je hodne dobry, ma malou rezii (malo mista na disku zabere samotny filesystem). Ext[2/3] bych asi moc nedoporucil. Zasadni nevyhoda je oproti ostatnim obrovska rezie. XFS ma rezii nejmensi, je delany s ohledem na velke oddily (terabajty...). Podle mych testu a zkusenosti je rychlostne poradi Reiser (nejrychlejsi), XFS, Ext3. Lisit se to muze v zavislosti na velikosti kopirovanych souboru a zatizeni procesoru - XFS generuje tusim nejvetsi zatez.


No ještě k těm filesystémům, ext2 asi vůbec nebrat, není to žurnálovací filesystém, tj. velmi zjednodušeně řečeno je náchylnější na chyby po pádech nebo špatném odmountování. Ext3 je již žurnálovací FS a je ve většině distribucí používán jako defaultní, je zřejmě nestabilnější (prosím žádný flame), ale není z nejrychlejších a má i omezení co se týká velikosti partition a souborů (ovšem tato omezení jsou daleko za velikostí běžných disků :) ). Pro práci s jinými FS než ext3 je také potřeba mít podporu v jádře (což většina distribučních jader má) a nainstalované nástroje pro práci s daným FS (fsck, mkfs apod.) Já osobně teď testuji ReiserFS na /home partition a až získám možnost zálohování celého disku, tak na něj chci přejít kompletně. Subjektivně je nejvíc poznat obrovská rychlost při práci s mnoha malými soubory (rozbalování zdrojáku jádra, načítání náhledů obrázků apod.) a to tak že hodně. Takže zatím jsem velice spokojen a ReiserFS mohu jen doporučit. Mimochodem pokud se chcete někdo dozvědět o žurnálovacích filesystémech více, doporučuji velice pěkný seriál, který svého času vycházel a najdete ho na abclinuxu.cz.

_________________
Debian GNU/Linux Unstable "Sid" @(Chieftec Black Matrix Midi w/ Fortron FSP300-60PN(LN), ASUS A7V600, AMD Athlon XP2500+ w/ AQCool cpu & nb block, 512MB DDR433 Kingmax@DDR400 2:3:3:6, Matrox G550, Creative SoundBlaster Audigy w/ IEEE1394, 120GB Seagate Barracuda 7200.7+, Samsung 3,5" 1,44MB FDD, Toshiba SD-M1802 DVD-ROM, Plextor PX-W4824TA CD-RW, EIZO F57 17" CRT, Logitech MouseMan Dual Optical, Logitech Black Internet Keyboard, Cambridge SoundWorks DTT2200)


 Profil  
 Předmět: Supr, hošani :)
PříspěvekZaslal v: po 26. duben 2004, 23:20 
Červená karta
Červená karta

Založen: 10. září 2003
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
to TomV: Velké díky. Schváluji důležitost ;)
to JJ: tam u te myši je právě JEN to zrychlení :evil:
to všem dalším dobrým lidem: Jste báječní a já žasnu. Jen pište dál!!
Velmi rád zde zveřejněné budu číst a učit se. A co víc, myšlenka, že nebudu sám má taky supr kouzlo, ne? Děkuji všem, i těm, co teprv napíší!


 Profil  
 Předmět: Re: Supr, hošani :)
PříspěvekZaslal v: út 27. duben 2004, 10:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
pr.skavka@seznam.cz napsal:
to TomV: Velké díky. Schváluji důležitost ;)
to JJ: tam u te myši je právě JEN to zrychlení :evil:
to všem dalším dobrým lidem: Jste báječní a já žasnu. Jen pište dál!!
Velmi rád zde zveřejněné budu číst a učit se. A co víc, myšlenka, že nebudu sám má taky supr kouzlo, ne? Děkuji všem, i těm, co teprv napíší!


Není zač... :-) Co se týče té akcelerace myši v Gnome, jakou verzi Gnome jsi měl konkrétně na mysli ? Já mám na notebooku RedHat 9 s Gnome 2.4.něco a v nastevení vlastností myši mám normálně posuvníky "citlivost" a "akcelerace"... :?

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 29. duben 2004, 22:43 
Červená karta
Červená karta

Založen: 10. září 2003
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
to TomV: v Gnome OK, problém je v KDE.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 16. červen 2005, 17:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. listopad 2004
Bydliště: Brno <-> Bolešov (SK)
Nahoru
pr.skavka@seznam.cz napsal:
to TomV: v Gnome OK, problém je v KDE.

Akú distribúciu používaš? a inač má podporu RaiserFS v Mandrake Linux 10.1??

//TomV : používám Gentoo Linux. Jinak pokud jde o tu podporu Reiseru, tak tam přesně něvím, ale mám za to, že Reiser už umí dneska každá moderní distribuce...

_________________
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 26. červen 2005, 14:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. červen 2003
Bydliště: Severní pól - tam je Tuxům HEJ
Nahoru
nevím jestli to sem patří , ale pokud máte problém , že se vám nevotevírá odkaz v mailu v thunderbirdu v novém okně firefoxu tak http://forum.czilla.cz/viewtopic.php?p=23123

_________________
Gentoo | XFCE | Mozilla Suite


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 7. říjen 2005, 17:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak třeba já teď jsem poprvé v mandrivě (první linux) no a ať už jsem v konqueroru nebo ff tak mi to špatně zobrazuje stránky. řádky jsou moc daleko od sebe, třeba to posílní příspěvků je horizontálně slísované, atp, jinak obrázky ok ale to rozložení ne. :cry:
// Nainstaloval jsem operu a vše je ok :D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. listopad 2005, 21:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. květen 2005
Bydliště: SKALICA "SR"
Nahoru
dnes som si nainstaloval linux mandrajk 10.2
este som vnom nikdy nerobil....neviete niekto ako mam sprovornit internet.?,naistalovat ovladac na molu sietovku v stavanu v deske.(na cedecku od zakladovky je najyk driver na linux)...a pod..
aku maju pripony subory typu *.exe v linuxe,??


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 9. prosinec 2005, 22:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. květen 2005
Bydliště: Chomutov
Nahoru
Cpk napsal:
neviete niekto ako mam sprovornit internet.?,naistalovat ovladac na molu sietovku v stavanu v deske.(na cedecku od zakladovky je najyk driver na linux)...a pod..


Na tvojí desce je dost zajmavá síťovka, jak se menuje ten soubor co má bejt ovladač pro linux?

Citace:
aku maju pripony subory typu *.exe v linuxe,??


Nemaj příponu, když si dáš příkaz `ls -l`, tak maj v tom levym sloupci označení x (d = directory, r = readable, w = writable, x = executable):

Kód:
$ ls -l
celkem 2144
-rw-r--r--  1 next_ghost None 741494 Nov 20 16:46 VEE3-12.png
-rw-r--r--  1 next_ghost None 669157 Aug 14 17:52 bashref.html
drwxr-xr-x  2 next_ghost None      0 Aug 17 11:04 bin
-rw-r--r--  1 next_ghost None 130554 Sep 13  2000 cestina1.ps
drwxr-xr-x  2 next_ghost None      0 Oct 26 13:45 kernel
drwxr-xr-x  2 next_ghost None      0 Aug 11 13:16 make-doc
-rw-r--r--  1 next_ghost None   8780 Aug 11 15:55 make.log
drwxr-xr-x  5 next_ghost None      0 Oct  8 20:49 php
-rwxr-xr-x  1 next_ghost None     83 Aug 15 14:35 test.sh
-rw-r--r--  1 next_ghost None    295 Nov  2 20:26 test.txt
-rw-r--r--  1 next_ghost None   2997 Aug 13 14:44 vysledek.txt


Když chceš z datovýho souboru udělat spustitelnej, stačí použít příkaz `chmod a+x nazev_souboru`. BTW, znáte ten vtípek? `chmod a+x /bin/laden` :lol:

_________________
Hunting alien eggs since '06


 Profil  
 Předmět: Re: Obecné problémy při přechodu z Windows na Linux
PříspěvekZaslal v: po 7. září 2009, 16:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Hojte, i mě ta otázka případá blbá, ale jak rozběhnu live CD/DVD? :-D
Jedno jsem už kdysi měl (pár let dozadu), to běhalo úplně v pohodě, dneska jsem stáhnul novou verzi, ale po vypálení iso souboru a pokusu o nabootování se nic nestane a bootování pokračuje normálně na HDD. Konkrétně se jedná o mandriva-linux-one-2009.1-KDE4-europe2-cdrom-i586.iso, teda poslední Mandriva One.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Obecné problémy při přechodu z Windows na Linux
PříspěvekZaslal v: po 7. září 2009, 16:30 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
A vypálil jsi to "jako obraz"? Tzn na CD vidíš kupu souborů (pár).

A hlavně zkontroluj, že máš nastavenej správně boot - 1. z CD.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Obecné problémy při přechodu z Windows na Linux
PříspěvekZaslal v: po 7. září 2009, 17:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Teď moc nechápu, co myslíš tím "jako obraz"? Je to vypálený normálně, ve winech po vložení funguje autorun jak má, ale při bootování to chvíli hledá a pak skočí na bootování HDD.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Obecné problémy při přechodu z Windows na Linux
PříspěvekZaslal v: po 7. září 2009, 18:05 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
OK tak je to vypálené dobře, přesně takhle jsem to myslel.

Zkus s tím nabootovat ještě na jiném PC a případně vypálit znovu.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Obecné problémy při přechodu z Windows na Linux
PříspěvekZaslal v: út 8. září 2009, 10:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Hmm, vypálil jsem to dneska znova a už to běhá, divný. Asi starý médium nebo chyba nebo nevim. :D

_________________
Obrázek


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.