Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 9. prosinec 2019, 02:54

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 126 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  další
Autor Zpráva
 Předmět: Aký Linux? Alebo výber linuxovej distribúcie..
PříspěvekZaslal v: čt 2. srpen 2007, 09:04 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
chci se zeptat...potrbuju nejakou distribuci na notebook P2 366 + 256MB RAM. Chci to jen na net, mp3, filmy atd... Ted tam mam XP a rychlost zadna slava. Ocenil bych nejaky windowsoidni ovladani a vzhled, na Linuxu jsem fakt lamka...diky
Jo a pokud by byla instalace na CD tak bych se nezlobil


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 2. srpen 2007, 11:47 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Xubuntu - http://xubuntu.org/ - dá sa tu stiahnuť aj čisto install cd aj live cd s možnosťou inštalácie je to Ubuntu s XFCE.. to by malo byť dostatočne ľahké na používanie a nenáročné na HW ale zas už nie podobný windows. Alebo ešte možnosť ak by sa ti to zdalo lenivé sa potom zbaviť XFCE a nainštaľovať si tam Fluxbox, ten je ešte menej náročný na HW. Ale s 256MB ram to obstará aj XFCE.


//Edit:Vydelené zo zoznamu linuxových distribúcií a nastavené ako dôležité.
V tomto threade riešte linuxové distribúcie, vždy napíšte čo od distra očakávate či je to desktop, server, notebook.. Parametre PC (Hlavne RAM, CPU)
Zoznam distier a ich stránky a popis píšte a nájdete tu
Prosím nezakldajte iné thready o výbere distier..

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


Naposledy upravil Josko dne út 2. říjen 2007, 16:58, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 2. srpen 2007, 18:48 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
ok zkusim, jako nepotrebuju to mitna 100% podobny Win, ale prsteat nemusim jen tukat do prikazovy radky.... :) co mandriva2007?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 2. srpen 2007, 19:43 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
To je síce veľmi jednoduché a máš hneď všetko predrobené ale tam budeš mať KDE (môžeš síce priinštaľovať XFCE, ale lepšie ho mať rovno nie?) a ani samo o sebe to nebude veľmi šetrné distro k systémovým prostriedkom, daj si radšej to Xubuntu, to je na ovládanie jednoduché asi ako Ubuntu takže tam nebudeš mať problém sa zorientovať a môžeš skúsiť aj live cd nemusíš hneď inštaľovať, tak uvidíš ako sa ti pozdáva, rýchle to z cd veľmi ale nebude.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 2. srpen 2007, 20:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. březen 2004
Bydliště: Brno-Kohoutovice
Nahoru
Josko napsal:
Xubuntu - http://xubuntu.org/ - dá sa tu stiahnuť aj čist.......

Xubuntu, Kubuntu, Edubuntu......všechny tyto variace nemusíte stahovat, pokud je chcete vyzkoušet stačí je stáhnout do vašeho už nainstalovaného Ubuntu přes APT a přepínat mezi nimi.

_________________
Obrázek
X-Diablo Inside™

AMD Athlon 3500+ (AM2), ASUS M2N-E nForce 570, A-Data 3GB RAM 667MHz, Sapphire ATI Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, Seagate BCuda 7200.10 250GB SATAII


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 2. srpen 2007, 20:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
[quote="X-diablo"][/quote]
To je síce pekné ale on na tom PC nemá Ubuntu takže načo sťahovať Ubuntu s Gnome a potom nainštaľovať XFCE a zmazať Gnome keď sa dá stiahnuť Xubuntu rovno s XFCE?

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 1. únor 2008, 15:39 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Co za linuxovou distribuci na domaci server (posta, ftp, firewall, proxy, uloziste)

Sestava:
CPU: Athlon 2000+
RAM: 1,25 GB
Disky: 40 GB system, a 4x HDD na data
Grafika: GEforce 4 MX 440

://edit
A aby to bylo uzivatelsky prijemne :-)

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


Naposledy upravil LiveBomb dne pá 1. únor 2008, 16:13, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 1. únor 2008, 15:49 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
LiveBomb: Keďže predpokladám že to bude napojené na internet tak doporučujem Debian netinstall (40MB cd) a nainštalovať si tam potrebné veci z internetu.

//Edit: Hmm.. Užívateľský príjemné? to chceš s grafickým systémom?

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět: Debian
PříspěvekZaslal v: so 1. březen 2008, 20:16 
Nováček
Nováček

Založen: 18. září 2007
Nahoru
Nazdar Lidi ,z linuxem mam menší zkušenosti v oblasti Fedory 4 ,nyní chci zkusit Debian ,konkr poslední verzi ETCH. Stahuju poslední DVD z debian.org a to je právě to na co se potřebuju zeptat ,debian je na 4 DVD a já nevim kolik místa na 80GB disku ,kromě windows vista mam pro něj přidělit ,počítam s tim ,že DVD se nebudou instalovat celá ,ale pouze můj výběr programů jako tomu bylo právě u Fedory, bohužel už si nepamatuju kolik fedora zabírala. Proto se ptám někoho z vás ,budu rád za každou odpověď. Mmchd ,jak je to z 3D desktopem v debianu? a podobnými grafickými vychytávkami co znám z videí o linuxu je poslední dotaz.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 1. březen 2008, 20:43 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
vlastně sis odpověděl sám, kolik toho nainstaluješ, tolik ti to sebere místa
3D desktop by neměl být problém

(jestli tomu moc nerozumíš, instaluj UBUNTU)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 1. březen 2008, 22:34 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
cykloblazen: Ak máš na tom PC pripojenie na internet tak doporučujem stiahnuť len Netistall verziu čo má 40MB pretože pri nej máš základný systém a nainštaluješ to čo chceš priamo z internetu..

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 7. březen 2008, 15:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2005
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Ahoj lidi.

Hodlám si dělat malej HTPC počítač.

Deska bude Intel LittleValley s Intel Celeronem na 1,2Ghz (ořezané jádro Conroe) a pasivním chlazením (MicroITX) ... nicméně to je jedno.

Potřeboval bych poradit s nějakou HTPC linux distribucí. Někde jsem o nich četl ale je to pár let zpátky a teď jsem se k tomu už nedostal.

Mělo to všechno. časované nahrávání, podporu tuneru .. něco jako mediacenter od microsoftu.

Chci to mít jako maturitní práci a nechci tam něco nelegálního.
Poradíte ??
Dík


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 7. březen 2008, 15:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. leden 2006
Bydliště: Rožnov p/R
Nahoru
http://distrowatch.com/table.php?distribution=mythbuntu

_________________
NoteBook - Acer Aspire Switch 12
Tablet - Lenovo miix 3 8" , ALCATEL PIXI 4
Phone - Huawei P9 , Xiaomi Redmi 3


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 8. březen 2008, 08:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2005
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
CyberDeath napsal:
http://distrowatch.com/table.php?distribution=mythbuntu


Díky :-) zkouknu to. Snad to pude tak jak očekávám


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 8. březen 2008, 14:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Vopred ta upozornujem, ze Mythbuntu neumoznuje instalovat na RAID alebo LVM particie - ak ti to ale nechyba (alebo nevies co to je) tak potom je to v pohode distribucia.

OT: To ja riesim zakernejsi problem :-). HD3450 potrebuje pre zvuk cez HDMI ovladac od ATI a najnovsiu vyvojovu verziu ovladacov pre zvukovky ALSA. Lenze zaroven mam TV kartu s cipom SAA7134 a podporou prenosu zvuku cez PCI zbernicu. Lenze tento modul je mozne kompilovat oproti ALSA v kerneli. Lenze ta je prilis stara. Ak prejdem na najnovsi rc kernel (2.6.25rc4), tak mi ide zvukovka aj TV karta, ale nejde skompilovat modul ovladaca ATI a teda nemam akcelerovane X-Windows. Taka mensia pasca. Asi budem nuteny pockat na vydanie kernelu 2.6.25 a noveho fglrx :-D.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 12. březen 2008, 19:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2005
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
faugusztin napsal:
Vopred ta upozornujem, ze Mythbuntu neumoznuje instalovat na RAID alebo LVM particie - ak ti to ale nechyba (alebo nevies co to je) tak potom je to v pohode distribucia.

OT: To ja riesim zakernejsi problem :-). HD3450 potrebuje pre zvuk cez HDMI ovladac od ATI a najnovsiu vyvojovu verziu ovladacov pre zvukovky ALSA. Lenze zaroven mam TV kartu s cipom SAA7134 a podporou prenosu zvuku cez PCI zbernicu. Lenze tento modul je mozne kompilovat oproti ALSA v kerneli. Lenze ta je prilis stara. Ak prejdem na najnovsi rc kernel (2.6.25rc4), tak mi ide zvukovka aj TV karta, ale nejde skompilovat modul ovladaca ATI a teda nemam akcelerovane X-Windows. Taka mensia pasca. Asi budem nuteny pockat na vydanie kernelu 2.6.25 a noveho fglrx :-D.


Mno na raid to instalovat nechystám. Mám na to vyhrazený 1,8 palcový HDD na ATA. Veme mi ten Mythbuntu TV Tuner na USB ??? Na PCI bude grafika s TV Vystupem.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 12. březen 2008, 20:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Napis presny typ a oznacenie toho tunera, a mozno to daj do samostatneho vlakna, alebo mi napis sukromnu spravu.


 Profil  
 Předmět: OS na "domaci server"
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 14:48 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 21. leden 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Chci se zeptat, jaká distribuce linuxu by byla nejvýhodnější na "domaci server", bude to starší počítač, celeron 433 + starší komponenty s minimální spotřebou. Sloužil by na sdílení internetu - wifi , firewall, sdileni fotek a image programů pro počítače, co máme doma a občas FTP. V počítači budou minimálně dvě síťovky. Zatim jsem se s linuxem setkal jen letmo, pro tuhle aplikaci bych ho upřednostnil před win kvůli spolehlivosti a menšími HW nároky. A snad by nemusela být moc složitá konfigurace síťí apod. Díky za radu.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2008, 18:43 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
gentoo linux má minimální HW nároky, ale je složitější na konfiguraci
jinak můžeš zkusit ubuntu server edition, to už není tak složité


 Profil  
 Předmět: Re: Aký Linux? Alebo výber linuxovej distribúcie..
PříspěvekZaslal v: po 25. srpen 2008, 12:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2008
Bydliště: SR
Nahoru
ahoj ludia chcem sa spytat nikdy som sa z linuxom nestretol totalne nic onom neviem ale kedze idem si skladat novy pc za 30 tisisc tak jeden system by som chcel mat linux... scim by som mal zacat... a este ci mozem mat dva os v pc asi ano nie.. dik za odpoved

_________________
MB:ASUS CROSSHAIR II FORMULA, AM2+ , InVidia 780a SLI,CPU:CPU AMD Phenon 9850 Quad-Core, SoAM2, Black Edition BOX,RAM:DDR2 4GB 1066MHZ PC8500,GPU:GIGABYTE 260GTX 896MB,HDD:640GB Seagate SATA II,Zdroj:ATX 500W Froton,FSP500-60GLN,ATX,12cm,SATA,DVD:samsung,SATA,CASE:Apevia X-Telstar - JR BK


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 126 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.