Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 5. březen 2021, 21:09

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Hardware pod Linuxem
PříspěvekZaslal v: čt 8. listopad 2007, 18:06 
Nováček
Nováček

Založen: 05. listopad 2007
Nahoru
Dobrý den.Měl bych na zde přítomné fanoušky LINUXU několik hardwarových dotazů.
Jelikož OS Windows Vistu nechci,rád bych zkusil LINUX.Zatím jsem takový spíše linuxový kojenec a protože budu dělat upgrade PC tak se chci zeptat abych nekoupil něco s čím jsou pod Linuxem problémy.Zatím jsem vyzkoušel Live verzi Mandrivy 2008 a docela se mi zamlouvala.Potřeboval bych poradit jaký procesor (Intel-AMD),zákl.desku(jaký chipset) a grafickou kartu(nVidia-ATI).Jelikož zatím nemám páru jak třeba upravit ten či onen ovladač,tak bych chtěl vědět jaký co nejméně problematický HW do počítače.Díky všem za věcné podněty.


 Profil  
 Předmět: Re: Hardware pod Linuxem
PříspěvekZaslal v: čt 8. listopad 2007, 20:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Bobesek napsal:
Dobrý den.Měl bych na zde přítomné fanoušky LINUXU několik hardwarových dotazů.
Jelikož OS Windows Vistu nechci,rád bych zkusil LINUX.Zatím jsem takový spíše linuxový kojenec a protože budu dělat upgrade PC tak se chci zeptat abych nekoupil něco s čím jsou pod Linuxem problémy.Zatím jsem vyzkoušel Live verzi Mandrivy 2008 a docela se mi zamlouvala.Potřeboval bych poradit jaký procesor (Intel-AMD),zákl.desku(jaký chipset) a grafickou kartu(nVidia-ATI).Jelikož zatím nemám páru jak třeba upravit ten či onen ovladač,tak bych chtěl vědět jaký co nejméně problematický HW do počítače.Díky všem za věcné podněty.


Tak konkretne u tychto veci s hardwarom nie je taky problem. Mozno iba je rozdiel pri grafickych kartach - NVidia ma vseobecne lepsie ovladace, ATI zas uvolnuje specifikacie takze mozno za par rokov budu i dobre ovladace :-D.

Skor skus povyberat hardware a potom pohladat cez google ze co ide a co nie. A co nejde nahradit inym hardware.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 9. listopad 2007, 21:31 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Hlavne problémová je 2XXX rada ATI (teda ovládače sú ale výkon ledva polovičný čo by mala tá GK mať)... takže tej sa treba momentálne vyhnúť.
Potom ešte ak máš DSL modem cez USB tak by to mohlo robiť problém... lepšie je mať cez ethernet ten ide bezpečne všade, ale napr. ja mám USB modem Microcom AD2622 a na to ovládače našťastie sú.
Potom zvukovky.. neviem či crative spravilo ovládače na všetky, preto ak budeš mať prídavnú treba si to najpr pozrieť.. poprípade sa ohliadnuť po niečom inom ako creative napr. m-audio.
Ostatné veci takto už by nemali robiť problémy. Ale najlepšie pogooglovať či náhodou nerobia aby si si bol istý.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 9. listopad 2007, 22:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Josko napsal:
Hlavne problémová je 2XXX rada ATI (teda ovládače sú ale výkon ledva polovičný čo by mala tá GK mať)... takže tej sa treba momentálne vyhnúť.
Potom ešte ak máš DSL modem cez USB tak by to mohlo robiť problém... lepšie je mať cez ethernet ten ide bezpečne všade, ale napr. ja mám USB modem Microcom AD2622 a na to ovládače našťastie sú.
Potom zvukovky.. neviem či crative spravilo ovládače na všetky, preto ak budeš mať prídavnú treba si to najpr pozrieť.. poprípade sa ohliadnuť po niečom inom ako creative napr. m-audio.
Ostatné veci takto už by nemali robiť problémy. Ale najlepšie pogooglovať či náhodou nerobia aby si si bol istý.


Vsetky Audigy maju ovladac priamo v Alse, X-Fi maju closed-source ovladace pre 64-bit.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. prosinec 2007, 15:37 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 18. říjen 2007
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Nahoru
pokud postavíš sestavu na intelu, tak bych se nebál nefunkčnosti :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2007, 00:14 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
týjo, baví tě hodně vytahovat starý dredy, když do nich nenapíšeš nic užitečného? :stupid:


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.