Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 7. březen 2021, 19:15

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Nelze nastavit větší rozl. než 1024x768
PříspěvekZaslal v: pá 30. listopad 2007, 08:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. říjen 2006
Bydliště: Žatec
Nahoru
čau , potřeboval bych poradit jak v ubuntu rozchodit rozlišení větší než 1024x768. Sice bude později tenhle komp (PC2 viz podpis) používán s 17"crt monitorem ale zatím vše nastavuji a dělám na 22" a kouká se na to poněkud blbě...

ovladače ke grafice jsou nainstalovaný, 3D akcelerace mi funguje tak nevim no...
v nastavení rozlišení mam možnosti :1024x768 , 800x600,640x480,960x600,896x672,832x624
a možnosti obnovovací frekvence : 50,53 a 54 Hz. to mi zatím nevadí ale později s tou 17" to bude vypalovat oči... pls help :roll:

_________________
Intel C2D @3GHz PX8800GTX 2048MB A-Data EE 800MHz P35-DS3 DXX 500W 7200.10 320GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. listopad 2007, 10:07 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
co to je za kartu?
jinak zkus v /etc/X11/xorg.conf pohledat řádky s nastavením rozlišení
bude tam něco jako
device monitor ...blablabla....
a potom různý rozlišení, tak tam zkus připsat to co potřebuješ
a určitě si ještě zazálohuj původní xorg.conf pomocí
Kód:
cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.bak

kdyby byl nějakej problém a nerozjely se ti Xka


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. listopad 2007, 19:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. říjen 2006
Bydliště: Žatec
Nahoru
aha... tak nic , tohle já nezvládnu, nějakej lehčí způsob by nebyl ? :roll:

_________________
Intel C2D @3GHz PX8800GTX 2048MB A-Data EE 800MHz P35-DS3 DXX 500W 7200.10 320GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. listopad 2007, 19:42 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
nexik napsal:
aha... tak nic , tohle já nezvládnu, nějakej lehčí způsob by nebyl ? :roll:


Byl, rika se mu Windows.

Linux je takto 'slozity', ale pote, co si na to zvyknes tak to je hracka. Ale je potreba vedet co kde jak proc..

Nevim co je na tom slozityho, je to jen zaloha souboru, otevreni souboru, projiti a najiti par radku, pripsanim za ne danych rozliseni a restart Xek.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. listopad 2007, 20:29 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
otevři terminál a piš
Kód:
sudo bash (vyzve tě k zadání hesla, tak ho tam napiš)
cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.bak
gedit /etc/X11/xorg.conf

tam najdi ty řádky s rozlišením, například tam bude toto
Kód:
Modes "1024x768" "800x600"

tak jenom za to dopiš to svoje rozlišení, potom to ulož a zmáčkní
ctrl+alt+backspace

jestli by se něco pokazilo tak sem napiš a já ti řeknu jak to obnovit z té zálohy


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. listopad 2007, 22:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. říjen 2006
Bydliště: Žatec
Nahoru
zítra se do toho pustím, dík za podrobnější popis :)

_________________
Intel C2D @3GHz PX8800GTX 2048MB A-Data EE 800MHz P35-DS3 DXX 500W 7200.10 320GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 30. listopad 2007, 23:03 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
jj není zač, kdyby něco tak napiš aji na ICQ pokud by to bylo "akutní"
bohužel teď nemám linux-support machine, takže radím z hlavy.. ale zatím vím co a jak :oops:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 1. prosinec 2007, 12:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. říjen 2006
Bydliště: Žatec
Nahoru
tak to nefunguje, nic se nepokazilo, ale ani nezměnilo. stále mam na výběr 1024,800,640 ... ať tam to 1680x1050 připíšu za to nebo to nahradim třeba za 640x480 :(

_________________
Intel C2D @3GHz PX8800GTX 2048MB A-Data EE 800MHz P35-DS3 DXX 500W 7200.10 320GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 1. prosinec 2007, 14:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. srpen 2007
Bydliště: Litvínov
Nahoru
nexik napsal:
tak to nefunguje, nic se nepokazilo, ale ani nezměnilo. stále mam na výběr 1024,800,640 ... ať tam to 1680x1050 připíšu za to nebo to nahradim třeba za 640x480 :(
zkoušel jsem totéž podle tohoto návodu a taky to nefachalo -- pomohlo mi toto: napiš tam to rozlišení 2X, ulož, ctrl+alt+backspace a v system - volby - rozlišení by to mělo být p.s.: nezapomeň to psát do "" (např.: "1024x768")

_________________
Y510p - 4700HQ, 16GB DDR3, EVO 850 500GB, 2x 750m sli


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 1. prosinec 2007, 14:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. říjen 2006
Bydliště: Žatec
Nahoru
tak to nefunguje ani když tam to rozlišení napíšu dvakrát :( už fakt nevim co s tim

// JES , tak už se to povedlo, těch "1680x1050" jsem napsal do všech kolonek a už to funguje : mám tu všechny možný rozlišení od 1680x1050 do 640x480 :)

_________________
Intel C2D @3GHz PX8800GTX 2048MB A-Data EE 800MHz P35-DS3 DXX 500W 7200.10 320GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2007, 14:29 
Nováček
Nováček

Založen: 23. srpen 2006
Nahoru
a v někerých případech pomáha i balík
915resolution
pro intel karty... ale parkrát zabral i na ATI


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.