Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 4. březen 2021, 10:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: problém při bootování
PříspěvekZaslal v: st 2. leden 2008, 23:02 
Nováček
Nováček

Založen: 02. leden 2008
Nahoru
ahoj,stáhnul jsem si ubuntu 7.10,vypálil jsem ho,mám správně nastavenej bios, dám boot z cd, pro boot stiskněte esc,tak ho zmáčknu a to je konec,hodí mě to zpátky na načítání winxp a na výběr profilů pod winxp. Hyper threading technologie můj procesor podporuje a za celej den jsem nenašel nikde(wiki,google,mnoho diskuzí) nic co by mohlo bejt překážkou, tak fakt nevim..:o) P.S myslim se že až takovej noob fakt nejsem..děkuju za každej nápad..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. leden 2008, 04:15 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2007
Nahoru
jsi si jist, že pro boot máš dát Esc? Netuším jak to má Ubuntu, ale osobně bych zkusil spíš enter nebo nic a vyčkal co se bude dít dál.

_________________

CoolerMaster CM 690, Asus M2N-E, Athlon 64 X2 6000+, 2x Kingston DIMM 2048MB DDR II 800MHz, 8600GTS PCIe 512MB DDR3 (675/2000MHz - OC 720/2020MHz), CoolerMaster Geminll + Thermalright HR-03 + 3x Noctua NF-S12-1200


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. leden 2008, 04:29 
Nováček
Nováček

Založen: 02. leden 2008
Nahoru
ano,mám. žádná jiná klávesa mi totiž nefunguje,na jinou to nereaguje. A když počkám tak taky nic:o(Myslim si že je něco s MBR ale je to jen má domněnka. mám klasicky na C winxp, a dvě další partition,jednu na zálohy a jednu na hry... Správa disků mi už neumožní rozdělit tu největší partition jelikož tam už jsou data. Taky jsem myslel že ta partition musí bejt naformátovaná jako fat32 ale to se snad dělá při instalaci ne? Fakt nevim..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. leden 2008, 05:35 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2007
Nahoru
no pokud chceš bootovat z CD tak by do toho MBR ani rozdělení disků nemělo co kecat.

_________________

CoolerMaster CM 690, Asus M2N-E, Athlon 64 X2 6000+, 2x Kingston DIMM 2048MB DDR II 800MHz, 8600GTS PCIe 512MB DDR3 (675/2000MHz - OC 720/2020MHz), CoolerMaster Geminll + Thermalright HR-03 + 3x Noctua NF-S12-1200


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. leden 2008, 19:23 
Nováček
Nováček

Založen: 02. leden 2008
Nahoru
já jsem si myslel že ne ale jsem fakt v koncích,zkoušel jsem si stáhnout i jiný ubuntu ale pořád mi to nejde..ještě se zeptám na škole jednoho blázna do linuxu. tebe už nic nenapadá?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. leden 2008, 20:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. srpen 2006
Bydliště: Olomouc
Nahoru
A nemáš třeba napsat "boot" a dát enter? Jeden takovej jsem už zažil... by taky neuškodilo popsat co vidíš na monitoru... :-)

_________________
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. leden 2008, 20:40 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2007
Nahoru
j.a.ny napsal:
já jsem si myslel že ne ale jsem fakt v koncích,zkoušel jsem si stáhnout i jiný ubuntu ale pořád mi to nejde..ještě se zeptám na škole jednoho blázna do linuxu. tebe už nic nenapadá?


ale jo špatně vypalený obraz. Pokud to vůbec nezačně bootovat tak co jiného. Jedno ubuntu doma mám (sice starší to ale) tak kouknu jak je to tam dělané a dám vědet.

edit: tak jsem to zkoušel a u mě se ta co volba Esc vůbec nezobrazuje - najede přímo obrazovka Ubuntu. Zkusil bych nějaké jiné live distro.

_________________

CoolerMaster CM 690, Asus M2N-E, Athlon 64 X2 6000+, 2x Kingston DIMM 2048MB DDR II 800MHz, 8600GTS PCIe 512MB DDR3 (675/2000MHz - OC 720/2020MHz), CoolerMaster Geminll + Thermalright HR-03 + 3x Noctua NF-S12-1200


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. leden 2008, 23:39 
Nováček
Nováček

Založen: 02. leden 2008
Nahoru
ok,skusim to a díky!


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.