Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 7. březen 2021, 20:12

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Compiz + ATI
PříspěvekZaslal v: ne 6. leden 2008, 02:19 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2005
Bydliště: PB(North-WestSVK)
Nahoru
Mam problem s inicializaci Compizu. Kdyz jsem nainstaloval ubuntu7.10, nechal puvodni ovladace na grafice (ati9700), nainstaloval Compiz manager, vse slapalo, i kdyz byl
Kód:
direct rendering: No


Kdyz jsem se pokusil zapnout akceleraci v Nesvobodnych ovl., akcelerace se spustila, test prosel, ale Compiz se vice nerozbehlo. Nasledne jsem nainstaloval ati drivery (dle navodu na pct), akcelerace je funkca,
Kód:
glxgears
fgl_glxgears

fungujou, ale Compiz porad nic. Porad to pise "The Composite extension is not available"
Pokud se pokusim podporu ovladacu vypnout, aby to fungovalo jako predtim (bez akcelerace), ubuntu mi nabehne v nejakem safemodu (800x600, asi se tou instalaci smazaly ony zakladne ovladace).
Vysledek tedy je, ze mi jde akcelerace, ale Compiz ne.
Nevite nekdo proc??
Diky


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 7. leden 2008, 01:16 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Nainštaľuj si ovládače priamo z ATI: http://ati.amd.com/support/drivers/linu ... adeon.html
Podľa tohoto návodu: http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu ... r_Manually
Lebo tie zahrnuté v Ubuntu rezpozitároch ešte nepodporujú Composte extension.
Alebo môžeš nainštaľovať XGL server pod, pod ktorým ide Compiz aj na starších ovládačochm ale zas berie 50MB ram naviac a nejdú pod tým niektoré hry hlavne tie cez Wine.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


Naposledy upravil Josko dne so 19. leden 2008, 19:25, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 7. leden 2008, 16:22 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2005
Bydliště: PB(North-WestSVK)
Nahoru
--------------
Ok idem na to, prvy krat som to tiez zkusal podla toho, ale tu automaticku.. . Teraz dam rucnu s najnovsim ati driverom, ako odporucas. Verim, ze radis dobre a ze mi to zasa cele nespadne :( .. After napisem vysledok.
---------
takze vsetko prebehlo podla navodu ok. Ale vysledok je negativny...
Po restarte pc sa namiesto povodneho rozlisenia 1680x1050 nastavilo rozlisenie 1280x1024 a viac sa v ponuke nastavit neda (aj ked xorg.conf obsahuje moznost 1680x1050)
Druhy problem je, ze nejdu Compiz. Nova hlaska pri pokuse o ich spustenie znie : Desktop effects could not be enabled
Kód:
direct rendering: Yes
glxgeras 21042 frames in 5.0 seconds = 4208.303 FPS
fgl_glxgears 10630 frames in 5.0 seconds = 2126.000 FPS


spravca neslobodnych ovladacov pise : ATI accelerated g d (Enabled-nezaskrtnute) (Status-zelena fajka In use)

V "Screen and graphic preferences" sa ako "Graphic card" hlasi "fglrx"

pridavam vypis xorg.conf
Kód:

# xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"

# Uncomment if you have a wacom tablet
#   InputDevice     "stylus"   "SendCoreEvents"
#   InputDevice     "cursor"   "SendCoreEvents"
#   InputDevice     "eraser"   "SendCoreEvents"
   Identifier     "Default Layout"
   Screen      0  "aticonfig-Screen[0]" 0 0
   InputDevice    "Generic Keyboard"
   InputDevice    "Configured Mouse"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option       "CoreKeyboard"
   Option       "XkbRules" "xorg"
   Option       "XkbModel" "pc105"
   Option       "XkbLayout" "sk"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option       "CorePointer"
   Option       "Device" "/dev/input/mice"
   Option       "Protocol" "ImPS/2"
   Option       "ZAxisMapping" "4 5"
   Option       "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "stylus"
   Driver      "wacom"
   Option       "Device" "/dev/input/wacom"
   Option       "Type" "stylus"
   Option       "ForceDevice" "ISDV4"      # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "eraser"
   Driver      "wacom"
   Option       "Device" "/dev/input/wacom"
   Option       "Type" "eraser"
   Option       "ForceDevice" "ISDV4"      # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "cursor"
   Driver      "wacom"
   Option       "Device" "/dev/input/wacom"
   Option       "Type" "cursor"
   Option       "ForceDevice" "ISDV4"      # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "S2031W"
   Option       "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "aticonfig-Monitor[0]"
   Option       "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
   Option       "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
   Option       "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "ATI Technologies Inc Radeon R300 ND [Radeon 9700 Pro]"
   Driver      "ati"
   BusID       "PCI:2:0:0"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "aticonfig-Device[0]"
#       Driver          "vesa"
   Driver      "fglrx"
   Option       "VideoOverlay" "on"
   Option       "OpenGLOverlay" "off"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Default Screen"
   Device     "ATI Technologies Inc Radeon R300 ND [Radeon 9700 Pro]"
   Monitor    "S2031W"
   DefaultDepth     24
   SubSection "Display"
      Modes    "1680x1050" "1280x1024" "1280x960" "1024x768" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "aticonfig-Screen[0]"
   Device     "aticonfig-Device[0]"
   Monitor    "aticonfig-Monitor[0]"
   DefaultDepth     24
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection


Co mam spravit???

edit : rozlisenie vyriesene podla
Kód:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=4007809


Compiz stale nie


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 9. leden 2008, 20:10 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Skús dať do terminálu compiz a pozri čo ti napíše pravdepodobne je ATI v blackliste.
Ak je to tak, tak do /usr/bin/compiz sem:
Kód:
# Driver whitelist
WHITELIST="nvidia intel ati radeon i810"
treba pridať fglrx.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. leden 2008, 13:16 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2005
Bydliště: PB(North-WestSVK)
Nahoru
Ano bolo to tak, uz som to rozbehal, netreba ani davat nic do whitelistu, staci pri instalaci najnovsich ati drv dat Y , ked sa instalator pyta, ci chceme nainstalovat compiz obsiahnute prave v tom baliku. Je tam ten whitelist uz prednastaveny.

Takze efekty idu akcelerovane, super, az na to, ze nejde zasa video :), uz mi to pride vtipne, stale nieco nejde.
Ked vypnem compiz, tak video ide. Ked ich zapnem, nejde ani vizualizacia pri hudbe, len ked pohybujem oknom po ploche, obcas tam skoci obraz. Zatial som nikde nenasiel ako to sfunkcnit.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. leden 2008, 16:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
IvoQ napsal:
Ano bolo to tak, uz som to rozbehal, netreba ani davat nic do whitelistu, staci pri instalaci najnovsich ati drv dat Y , ked sa instalator pyta, ci chceme nainstalovat compiz obsiahnute prave v tom baliku. Je tam ten whitelist uz prednastaveny.

Takze efekty idu akcelerovane, super, az na to, ze nejde zasa video :), uz mi to pride vtipne, stale nieco nejde.
Ked vypnem compiz, tak video ide. Ked ich zapnem, nejde ani vizualizacia pri hudbe, len ked pohybujem oknom po ploche, obcas tam skoci obraz. Zatial som nikde nenasiel ako to sfunkcnit.


Skus pouzit iny typ vystupu. Pravdepodobne pouzivas Xv (X overlay), ktory neviem ci funguje v akcelorovanom rezime. Ak pouzivas mplayer, tak napr. skus pouzit opengl video renderer, pripadne iny. Je ich tam 5 ci 6 :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. leden 2008, 10:03 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2005
Bydliště: PB(North-WestSVK)
Nahoru
Lol a ako a kde to prepnem? Pouzivam nejaky defaut-ny prehravac pre Ubuntu, neviem ako sa vola. Ale ten obraz nejde ani vo VLC (tam mimochodom nejde ani zvuk, ale to nesiel nikdy, pri prehravani hudby zvuk ide, tak asi nejake posahane kodeky vo VLC).
Ako to teda prepnem, aby iny obrazovy vystup pouzivali vsetky prehravace?

PS: odisntaloval som compiz, kedze neslo video, teraz sa ich pokusam dat nazad a dost blbnu. Instaloval som aj nejaky GL desktop, aky to ma s nimi suvis? Mam pocit, ze to nespolupracuje. Konretne mi nejdu otvorit pokrocile nastavenia Compiz. A ked otvotim ten GL desktop, tak sa nespusti, az kym nenapisem compiz --replace. Proste to chaosi. Neviete niekto, ako to spolu suvisi a ci je potrebne aby tam bol aj GLdesktop aj Compiz?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. leden 2008, 10:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
IvoQ napsal:
Lol a ako a kde to prepnem? Pouzivam nejaky defaut-ny prehravac pre Ubuntu, neviem ako sa vola. Ale ten obraz nejde ani vo VLC (tam mimochodom nejde ani zvuk, ale to nesiel nikdy, pri prehravani hudby zvuk ide, tak asi nejake posahane kodeky vo VLC).
Ako to teda prepnem, aby iny obrazovy vystup pouzivali vsetky prehravace?


Nijak. Su to specificke nastavenia jednotlivych prehravacov. Nazov urcite vies zistit v nejakom tom About menu ;-).

Urcite viem, ze rozne typy vystupov ti umoznuje mplayer (a jeho nadstavby gmplayer (Gnome) a kplayer (KDE)).


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.