PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Grub-Error 17
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=36&t=118143
Stránka 1 z 1

Autor:  bali35 [ út 11. březen 2008, 20:53 ]
Předmět:  Grub-Error 17

čau mám takový problém, nějak se mi pos*alo Kubuntu, tak jsem si ve windows stáhl partition magic a zrušil jsem ty odíly pro linux a spojil jsem to a vznikl mi jenom jeden oddíl ale při tom formátování mi ten partition magic vypsal nějaký chyby, tak jsem to restartoval a ukázalo se mi Grub-Error 17... a teď s tím nemůžu vůbec nic dělat a jsem docela bezradný...
nevíte prosím náhodou někdo co s tím nechci to znova kompletně formátovat a přeinstalovat....
díky moc

Autor:  faugusztin [ út 11. březen 2008, 22:15 ]
Předmět: 

Error 17 = bootloader v MBR sa odkazuje na neexistujucu particiu s adresarom /boot/grub, kde su subori stage1, stage2 atd.

Spusti si live CD Kubuntu, spusti konzolu. Nasledne spusti tieto prikazy :

1) primountuj particiu s Kubuntu (ako priklad dam /dev/sda1, to si uprav podla vlastneho disk layoutu) aj ostatne potrebne mounty :
Kód:
mkdir /mnt/restore
sudo mount /dev/sda1 /mnt/restore
sudo mount -t proc proc /mnt/restore/proc
sudo mount -o bind /dev /mnt/restore/dev

2) Chrootni sa do takto namountovaneho systemu :
Kód:
chroot /mnt/restore /bin/bash

3) Uprav si pripadne grub.conf (ci menu.lst, to je to iste) ak sa ti zmenilo cislovanie particii, v kazdom pripade ale spusti grub-install (/dev/sda nahrad inym zariadenim ak mas grub inde):
Kód:
grub-install /dev/sda

4) odhlas sa z chrootu a odmountuj disky :
Kód:
exit
umount /mnt/restore/dev/
umount /mnt/restore/proc/
umount /mnt/restore

5) restartuj system a dufaj, ze ti to pojde.

Autor:  bubanek [ st 12. březen 2008, 07:59 ]
Předmět: 

fíha, moc pěkně napsaný postup, ale
bali35 napsal:
...a zrušil jsem ty odíly pro linux a spojil jsem to a vznikl mi jenom jeden oddíl...

takže mu to asi nebude fungovat

řešení problému:
nabootuj z instalačního CD winXP
přejdi do konzole pro opravu systému
a napiš tam
Kód:
fixmbr

restartuj a mělo by fungovat

Autor:  faugusztin [ st 12. březen 2008, 08:54 ]
Předmět: 

Hm, to som prehliadol. Tak nech to nabuduce hadze do sekcie Windows :-D

Autor:  bali35 [ st 12. březen 2008, 15:56 ]
Předmět: 

omlouvám se myslel jsem že bude potřeba udělat i něco pomocí linuxu...
jinak děkuju podařilo se mi to rozběhat

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/