Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 21. červen 2021, 08:13

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Grub-Error 17
PříspěvekZaslal v: út 11. březen 2008, 20:53 
Nováček
Nováček

Založen: 08. květen 2007
Nahoru
čau mám takový problém, nějak se mi pos*alo Kubuntu, tak jsem si ve windows stáhl partition magic a zrušil jsem ty odíly pro linux a spojil jsem to a vznikl mi jenom jeden oddíl ale při tom formátování mi ten partition magic vypsal nějaký chyby, tak jsem to restartoval a ukázalo se mi Grub-Error 17... a teď s tím nemůžu vůbec nic dělat a jsem docela bezradný...
nevíte prosím náhodou někdo co s tím nechci to znova kompletně formátovat a přeinstalovat....
díky moc


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 11. březen 2008, 22:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Error 17 = bootloader v MBR sa odkazuje na neexistujucu particiu s adresarom /boot/grub, kde su subori stage1, stage2 atd.

Spusti si live CD Kubuntu, spusti konzolu. Nasledne spusti tieto prikazy :

1) primountuj particiu s Kubuntu (ako priklad dam /dev/sda1, to si uprav podla vlastneho disk layoutu) aj ostatne potrebne mounty :
Kód:
mkdir /mnt/restore
sudo mount /dev/sda1 /mnt/restore
sudo mount -t proc proc /mnt/restore/proc
sudo mount -o bind /dev /mnt/restore/dev

2) Chrootni sa do takto namountovaneho systemu :
Kód:
chroot /mnt/restore /bin/bash

3) Uprav si pripadne grub.conf (ci menu.lst, to je to iste) ak sa ti zmenilo cislovanie particii, v kazdom pripade ale spusti grub-install (/dev/sda nahrad inym zariadenim ak mas grub inde):
Kód:
grub-install /dev/sda

4) odhlas sa z chrootu a odmountuj disky :
Kód:
exit
umount /mnt/restore/dev/
umount /mnt/restore/proc/
umount /mnt/restore

5) restartuj system a dufaj, ze ti to pojde.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 12. březen 2008, 07:59 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
fíha, moc pěkně napsaný postup, ale
bali35 napsal:
...a zrušil jsem ty odíly pro linux a spojil jsem to a vznikl mi jenom jeden oddíl...

takže mu to asi nebude fungovat

řešení problému:
nabootuj z instalačního CD winXP
přejdi do konzole pro opravu systému
a napiš tam
Kód:
fixmbr

restartuj a mělo by fungovat


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 12. březen 2008, 08:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Hm, to som prehliadol. Tak nech to nabuduce hadze do sekcie Windows :-D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 12. březen 2008, 15:56 
Nováček
Nováček

Založen: 08. květen 2007
Nahoru
omlouvám se myslel jsem že bude potřeba udělat i něco pomocí linuxu...
jinak děkuju podařilo se mi to rozběhat


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.