PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Kubuntu 7.1 64b nestartuje
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=36&t=118505
Stránka 1 z 2

Autor:  havk [ po 17. březen 2008, 20:53 ]
Předmět:  Kubuntu 7.1 64b nestartuje

Stiahol som si DVD Kubuntu 7.10 64b verziu. Instalacia prebehla bez problemov i nasledny start systemu. Vyhodilo mi to moznost stiahnutia cca 150 updatov. Tie vsetky presli bez chyby. Potom som podla tohto navodu nainstalovat ovladace na GK.
Opat prebehla instalacia bez problemov, parametre v nej zadavane by mali byt spravne {teda som urcite nezadaval napr. rozl 1400x900 na moj 1280 monitor a tak}. Lenze po naslednom restarte som sa pozeral do iba do ciernej obrazovky.

Je moznost to opravit z recovery consol? A co je vlastne zle?
Na NB v podpise.

Autor:  faugusztin [ po 17. březen 2008, 21:20 ]
Předmět: 

Ked stlacis ctrl+alt+f1, tak ta neprepne do konzoly ? Pripadne sa skus pripojit na pocitac cez siet, cez ssh klienta (napr. putty). Co je vo /var/log/Xorg.0.log ?

Autor:  Josko [ po 17. březen 2008, 21:55 ]
Předmět: 

Ak to nepôjde cez ctrl+al+f1 tak to spusti cez failsafe spúšťač a potom v konzole použi príkaz: dpkg-reconfigure xserver-xorg a cez to nastav ovládač, buď nvidia alebo ak nebude fungovať tak vesa a pozrieme sa bližšie prečo nvidia nejde.

Autor:  havk [ po 17. březen 2008, 22:30 ]
Předmět: 

V linuxe som uplny zaciatocnik, takze velmi ocenim jednoduchy postup k radam :roll: .
ctrl+alt+F1 nejak nefungovalo, i ked v podstate nvm, v ktorom kroku bootvania systemu treba stlacit {tak som skusal snad vsade, kde sa dalo :D}
Skusil som v konzole zadat
Kód:
 dpkg-reconfigure xserver-xorg
a vypisalo:
Kód:
 Package ' xserver' is not installed and no info is avalaible ...

A ako cez to nastavit ovladac skutocne netusim :oops: :

Autor:  bubanek [ po 17. březen 2008, 23:57 ]
Předmět: 

a zálohu původního /etc/X11/xorg.conf máš...?

ctrl + alt + f1 se mačká až je systém naběhnutý (zpátky se dostaneš přes alt + f7)

a v tý konzoli zkus
Kód:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

Autor:  havk [ út 18. březen 2008, 14:47 ]
Předmět: 

Zalohu /etc/X11/xorg.conf nemam.

Skusil som v konzoli to sudo dpkg...... a nastavil nvidiu a vsetky ostatne moznost. Bez zmeny.

Tak som skusil tie iste nastavenia s Vesa. Tu uz nastal pokrok a na 2-3 s som videl to krutiace sa koliesko, potom to vsak zastalo na tej tabulke, kde su tie OK :) .
Ale uz islo aspon ctrl + alt + f1, tak po prihlaseni som opat skusil ten sudo dpk...... a nastavil ten vesa, jedinu zmenu pri nastavovani tych hodnot som si vsimol, je ze pri nastaveniach monitoru mi detekovalo rozlisenie a Refresh rate {co pri predoslych pokusoch ani s Vesa asi Nvida nerobil}.
Po nasledom restarte konecne system nabehol a prave vam z neho pisem. Ale som samozrejme zatial bez Nvidia ovladacov.

Autor:  Josko [ út 18. březen 2008, 18:08 ]
Předmět: 

Tú nevidiu si inštaloval odkial priamo z nvidia.com alebo cez balík? A podľa akého návodu?
Ak si ju neinštaloval cez balík tak bude lepšie keď to tak spravíš, konktrétne na nové grafické karty (od GF6xxx) je to balík nvidia-glx-new ktorý stačí nainštalovať plus zadať takýto príkaz po inštalácii: sudo nvidia-xconfig
A napíš akú máš grafickú prosím.. možno nie je v ovládači zahrnutá. To zistíš takto ak to teda nepôjde tak sa prepni do konzoly a daj: dmesg | grep -i NVRM
malo by tam byť niečo takéto:
[ 44.944632] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86 Kernel Module 100.14.19 Wed Sep 12 14:12:24 PDT 2007
Ak nebude tak tam zrejme nie je je id zahrnuté v ovládači bude napísaná chyba ktorú postni sem..

Autor:  havk [ st 19. březen 2008, 00:39 ]
Předmět: 

Pisal som to v prvom poste, z kade som bral navod. Grafika je 8600M GS. Tak som ovladace nainstaloval z balika, zda sa, ze funguju. Je moznost to dako overit? Pri bootovani na zobrazi obrazok Nvidia i v systeme pri polozke Driver je Nvidia {sice bezi iba na 50Hz namiesto 60Hz}, no i tak by som bol rad isty, ze tento problem je vyriesny. :wink:

Btw. Jedna otazocka mimo ovladace. FTP- V gnome commanderi je pri pripojovani sa na FTP polozka port, ktora vsak v TC v XP nie je a preto sa mi nedari na dane FTP pripojit. CHybova hlaska : "Invalid parameters"....

Autor:  faugusztin [ st 19. březen 2008, 01:05 ]
Předmět: 

Ak ti nahodilo logo nvidia, tak sa uz pouziva uzavrety nvidia ovladac. To, ci mas vsetko spravne nakonfigurovane sa dozvies tak, ze spustit konzolu v Gnome a napises glxinfo. Na jednom z prvych riadkov vypisu by si potom mal mat napisane :
Direct rendering: yes

A pripadne niekde nizsie este uvedeny ako OpenGL renderer nieco s Nvidiou (ak ti bezi softwarovy renderer, tak tam mas napisane Mesa).

Defaultne je port FTP 21.

Autor:  havk [ st 19. březen 2008, 14:58 ]
Předmět: 

Tak podla glxinfo je vsetko vporiadku, dakujem vsetkym za rady.

Uz len to FTP, to ze je 21 default viem, i ho tam pri vyplnovani session atd. hodilo, no i tak to nejde. Naviac je tam i polozka remote dir {prazdna}, co ani neviem co znamena :x

Autor:  faugusztin [ st 19. březen 2008, 16:10 ]
Předmět: 

Ta hlaska je zo servra alebo je to hlaska tvoho klienta ? Ako sa to sprava, ked sa pokusis pripojit na FTP napriklad z Midnight commandera ?

Autor:  havk [ čt 20. březen 2008, 01:35 ]
Předmět: 

Tak som skusil Krusader a tam pripoji na dane FTP bez problemov :)

Autor:  bubanek [ čt 20. březen 2008, 09:49 ]
Předmět: 

ještě k ověření toho renderování napiš do konzole glxgears
začnou se ti tam motat kolečka a ukáže ti to kolik máš FPX...

Autor:  havk [ út 25. březen 2008, 17:40 ]
Předmět: 

Tak po par dnoch pohodoveho uzivania som narazil na problem. Stary Windows XP, ktory som mal na disku, som sformatoval a nainstaloval novy , lenze teraz mi rovno pri starte nabootuje XP bez moznosti vyberu Ubuntu { pri stlaceni F5 mi skutocne detekuje iba XP}.

A som si isty, ze particie s linuxom som sa ani nedotkol. {120GB disk rozdeleny na 20{XP}, 50{data}, 50{Ubuntu}, iba som sformatoval 20GB oddiel a tam hodil nove XP)

Autor:  Josko [ út 25. březen 2008, 19:09 ]
Předmět: 

Áno ale ale XPčka ti zmazaly mbr teda bootloader a nahradili ho svojim, budeš ho musieť teda obnoviť a to takto:
1. Nabootuj live cd.
2. Daj si do terminálu sudo -s a vytvor zložku kde mountneš svoj (/) napr. ubuntu (mkdir /media/ubuntu)
3. mountni (/) oddiel ubuntu (napr. mount /dev/hda3 /media/ubuntu to hda3 môžeš mať iné podla poadia disku a oddielu)
4. použi chroot (chroot /media/ubuntu)
5. Týmto obnovíš grub grub-install /dev/hda
5. vypni terminál
6. Rebootuj

Autor:  havk [ út 25. březen 2008, 20:50 ]
Předmět: 

Hm, z nejakeho dovodu to nejde. Mozno nieco zle pisem do terminalu.
Ubuntu mam na Device /dev/sda3 a Mount point /media/sda3.
Co presne mam do terminalu zadat? {pre istotu, snad to bude aj rychlejsie ako zistovat, co som zle napisal :oops: }

Autor:  Josko [ út 25. březen 2008, 21:44 ]
Předmět: 

Musíš byť root ak nie si tak sudo -s potom už len mount /dev/sda3 /media/sda3 dalej chroot /media/sda3 a potom grub-install /dev/sda

Autor:  havk [ út 25. březen 2008, 22:28 ]
Předmět: 

Tak vsetky prikazy idu bez problemov, ale na grub-install /dev/sda vypise :" /dev/sda: Not found or not a block device"

Autor:  Josko [ út 25. březen 2008, 23:25 ]
Předmět: 

Skús takto: grub-install hd0
alebo iné číslo ak to nie je 1.disk.

Autor:  havk [ st 26. březen 2008, 11:47 ]
Předmět: 

Tak "grub-install hd0" nepomohol. {Mam len jeden disk} Rovnaka chybova hlaska ako minule. :(

Stránka 1 z 2 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/