Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 21. červen 2021, 11:30

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: ubuntu_novacek jak na par veci zezacatku?
PříspěvekZaslal v: so 5. duben 2008, 16:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Nahoru
dobrý den, tak jsem si nainstaloval ubuntu a:
1. nevim jak změnit rozlišení..nabísí mi tio maximálně 1280*1024 a potřebuju 1680*1050
2.přepínání klávesnice klávesovou skratkou a navíc jaká klávesnice je opravdu anglická se spětným lomítke? (díky článku na pctuningu jsem sinainstaloval czech qwerty, ale tam zpětné lomítko nenáí a alt+92 nefunguje)
3.ubuntu se mi nainstaloval na nový 500GB disk..potřeboval bych ale aspoň 400Gb z něho jako normální NTSF abych zněj a na něj mohl kopírovat data (filmy, hudbu apd.)
no, je toho vic ale zatim mě z toho začíná bolet hlava takže jen to důležité..aspoNˇže mi kamarád nainstaloval VLC player:)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. duben 2008, 17:17 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
1. ovladače grafické karty máš nainstalované?
2. klávesová zkratka na přepínání klávesnic je shift+shift, nastavení klávesnic máš v menu (teď přesně nevím kde), alt+92 by mělo fungovat, pozor jestli máš zapnutý NUM LOCK
3. kopírovat Z a DO můžeš i v EXT3, nevidím důvod tam dávat NTFS


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. duben 2008, 17:57 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
2. Alt+Q nefunguje?
3. Ak to vážne chceš tak pomocou programu gparted z live CD Ubuntu si môžeš zmeniť partície ako potrebuješ, len dávaj pozor na to aby si tú systémovú neprečísloval.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. duben 2008, 18:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Nahoru
ne..alt q ani shift+shift nefunguje

rozdělit disk chci proto že má 500Gb a rád bych ho i nějak využil. linuxu bude stačit 100Gb bohatě ne?

ovladače asi mám protože to bylo to první co se tu instalovalo ale asi špatně..po restartu teď jedu jen 800*600 :( děs

ale zase sem si už dokázal nainstalovat gaim..né že by to k něčemu zatím bylo..a vlc playera..jen nechápu proč pod linuxem potřebuje codeky :(


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. duben 2008, 18:12 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
abys tam mohl mít videa, tak nepotřebuješ mít NTFS...
máš tam vůbec danou jinou klávesnici než českou?
ovladače grafiky nainstaluj znova


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. duben 2008, 18:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Nahoru
tak, klavesnici a rozlišení už mi vyřešil kamarád..ale sám bych to nezvládl což me štve...instalace ovladačů je dost složitá..

s tím diskem pořád nic nevím..ale nějak to pujde..něco jako partition magic?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. duben 2008, 19:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. leden 2006
Bydliště: Rožnov p/R
Nahoru
gparted - neco lepsiho jako partion magic (nedela chyby jako partion magic)

_________________
NoteBook - Acer Aspire Switch 12
Tablet - Lenovo miix 3 8" , ALCATEL PIXI 4
Phone - Huawei P9 , Xiaomi Redmi 3


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. duben 2008, 19:34 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
gparted, ale jenom z live cd

můžeš mi ale prosímtě vysvětlit proč tam chceš dávat NTFS?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. duben 2008, 20:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Dúfam že si pri tom alt+q dal pravé alt ...
A ovládače nainštaluj z rezpozitáru ak si tak nerobil: http://wiki.ubuntu.cz/Ovladače%20grafických%20karet - [url=http://wiki.ubuntu.cz/Grafické%20karty%20ATI]ATI[/url] alebo [url=http://wiki.ubuntu.cz/Grafické%20karty%20NVIDIA]nVidia[/url] dúfamž e toto bude stačiť :)
A na video si nainštaluj smplayer (priamo stačí zadať sudo apt-get smplayer) ... vlc je hrôza.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. duben 2008, 21:01 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Josko napsal:
Dúfam že si pri tom alt+q dal pravé alt ...


AltGR

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. duben 2008, 22:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. srpen 2005
Bydliště: SR : VK, CR:Brno
Nahoru
Josko napsal:
A na video si nainštaluj smplayer (priamo stačí zadať sudo apt-get smplayer) ... vlc je hrôza.


Mozem sa spytat, preco je VLC hroza? Pouzivam ho vo win i ubuntu, na sietovy stream i normal video, vsetko ide bez problemov. Ale rad sa poucim :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 6. duben 2008, 00:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
havk: v podstate sa nedá povedať konkrétne jedna vec je toho viac:
1, Nefungujú poriadne titulky a sú škaredé - hlavne SSA (ssa úplne kazí dokonca aj časovanie!), a keď sa zapne SSA v mplayeri/smplayeri tak aj srt/sub vyzerajú nádherne a aj ich ohraničuje a tak sa dobre čítajú.
2, Pri prehrávaní HD videa má oproti mplayeru tak odhadom štvrtinový výkon a sekalo mi h264 kodek v 1920x1080 čo mi v mplayeri šlo v pohode.
3, Kašle na nastavenie výchozej zvukovky a hrá si kam si zrovna zmyslí takže v kuse sa snaží hrať na onboard zvukovku aj keď to nechcem.
A pár ďalších vecí čo si už nepamätám..
Uznávam že na prehráanie po sieti je VLC najlepšie, ale však vyskúšaj si smplayer so zapnutým SSA v nastaveniach a uvidíš sám že na offline prehrávanie je lepší :)

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 6. duben 2008, 09:07 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2004
Bydliště: Liberec, Praha
Nahoru
mara.t napsal:
jen nechápu proč pod linuxem potřebuje codeky :(


:o

http://cs.wikipedia.org/wiki/Kodek

Když něco zakóduješ, musíš to před čtením zase rozkódvat. :)

_________________
Burn in hell.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 6. duben 2008, 09:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Nahoru
tak ten odkaz na smplayer nefunguje :( , chtěl jsem ho zkusit protože se mi zničeho nic po restartu vypnul zvuk...sice jsem ho v nastaveni nejak dal zpět ale VLC to nějak nepobral takže nepřehrává :(

a tem gparted píše toto: (gparted:7166): Gtk-WARNING **: cannot open display:
root@marek-desktop:~#

krom toho, půl hodiny jsem hledal jak se přihlásit jako root .(


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 6. duben 2008, 09:47 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
sudo apt-get install smplayer - nainstaluje smplayer
sudo gparted - spustí manažera disků - spoueštět jenom z LIVE CD
(prosímtě můžeš mi ale fakt vysvětlit proč tam chceš dávat NTFS??)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 6. duben 2008, 11:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Nahoru
Protože tam chci mít přístup i z win XP

nakonec jsem toho mplayera nainstaloval přes Package managera, ale stejnak mi vněm nejede zvuk, ani ve VLc playerovy..a včera to fakčilo no:(

Gparted už jsem spustil ale teď se na AIMu dohoaduju s kamosem jak a co v nem udělat..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 6. duben 2008, 13:51 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
tak nejdřív změnšit ten oddíl s linuxem a potom udělat nový pro widle...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 7. duben 2008, 15:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. listopad 2004
Nahoru
mara.t napsal:
Protože tam chci mít přístup i z win XP

To ovšem není žádný problém. Pokud pro ten datový oddíl použiješ file systém ext2 popř. ext3. Existuje totiž driver s názvem Ext2IFS (viz zde: http://www.fs-driver.org/). I když já mám datové oddíly taky ntfs čili přistupuju s XP přímo a z linuxových dister pomocí driveru ntfs-3g. Pokud bys ale v Linuxu potřeboval z ntfs oddílu jen načítat, tak ani ntfs-3g nepotřebuješ.

_________________
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 7. duben 2008, 18:18 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
ubuntu to umí samo od sebe, není potřeba nic instalovat...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. duben 2008, 12:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. leden 2006
Bydliště: Rožnov p/R
Nahoru
jen doplnim ze driver pro windows Ext2IFS funguje i z RaiserFS souborovym systeme :-)

_________________
NoteBook - Acer Aspire Switch 12
Tablet - Lenovo miix 3 8" , ALCATEL PIXI 4
Phone - Huawei P9 , Xiaomi Redmi 3


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.