Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 28. listopad 2020, 09:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Amarok 2 a jeho instalace/nastavení
PříspěvekZaslal v: ne 5. duben 2009, 10:31 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Chtěl bych se zeptat jestli se někomu na Ubuntu 8.10 podařilo nainstalovat Amarok 2 a vyšší?
Já nejsem schopen se dostat přes ten veřejný klíč.

Dále by mě zajímalo jak zprovoznit 5,1 zvuk.
díky

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Amarok 2 a jeho instalace/nastavení
PříspěvekZaslal v: ne 5. duben 2009, 12:18 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Na ten Amarok2 stačí pridať do repozitárov
Kód:
deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-members-kde4/ubuntu intrepid main

a nainštaľovať balík amarok-kde4

No a 5.1 zvuk by mal ísť hneď, stačí len do zvukovky posielať 5.1 zvuk. Myslím že v Amaroku ide nastaviť výstup na 5.1, ale momentálne nemám Amarok 2 tak ti presne nepoviem.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět: Re: Amarok 2 a jeho instalace/nastavení
PříspěvekZaslal v: ne 5. duben 2009, 12:50 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
kdyby to bylo takto jednoduché tak bych to jistě zvládnul.
Ovšem tento repozitář vyžaduje veřejný klíč.Pokusil jsem se ho najít dle návodu a přidat do zdrojů ale nepovedlo se.Proto se ptám jestli někomu ano.

5.1 zvuk nejde hned jelikož nejde vůbec.Stereo je OK.Existuje nějáký univerzální ovládací panel?

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Amarok 2 a jeho instalace/nastavení
PříspěvekZaslal v: ne 5. duben 2009, 13:08 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Ono ti to nainštaľuje aj bez kľuča síce si poznamená že nie je to overený zdroj, ale pôjde to. Keď som mal Ubuntu 8.10 tak som mal aj Amarok 2 (bez kľuča).

Čo máš za zvukovku?

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět: Re: Amarok 2 a jeho instalace/nastavení
PříspěvekZaslal v: ne 5. duben 2009, 13:20 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
integrovaný kodek realtek 888A myslím
s tím amarokem - přes terminál mi to pořád hází starší verzi

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Amarok 2 a jeho instalace/nastavení
PříspěvekZaslal v: ne 5. duben 2009, 13:29 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
A dávaš amarok-kde4? (totiž myslím že budeš mať v menu potom 2 amaroky tak sa pozri pre istotu, lebo amarok-kde4 ti musí na 100% dať amarok 2)

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět: Re: Amarok 2 a jeho instalace/nastavení
PříspěvekZaslal v: ne 5. duben 2009, 13:39 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
hm tak vypadá to že problém vzniknul nepochopením z mé strany.Nyní již Amarok OK.
Opravdu stačí přidat zdroj a instalovat pomocí amarok-kde4

Co to zvukové nastavení - existuje něco univerzálního?

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Amarok 2 a jeho instalace/nastavení
PříspěvekZaslal v: ne 5. duben 2009, 13:56 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Skúšal si toto: http://wiki.ubuntu.cz/Prostorový%20zvuk ?

Ja som nikdy 5.1 nepotreboval takže ti neviem presne povedať, ale keď bude večer viac času tak skúsim na onboard zvukovke.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět: Re: Amarok 2 a jeho instalace/nastavení
PříspěvekZaslal v: ne 5. duben 2009, 14:50 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Návod z wiki jsem samozřejmě zkoušel.Jiné přehrávače hrají OK (ale jen strero bohužel) takže problém bude zakopaný v amaroku.Ale kdo to nevím.
Žádné nastavení jsem tam nikde nenašel.

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Amarok 2 a jeho instalace/nastavení
PříspěvekZaslal v: ne 5. duben 2009, 15:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Však nastav Amarok nech má výstup na pulseaudio a v pulesaudio nastav nech ide 6 kanálov (na wiki je ako to nastaviť).
Alebo to môžeš spraviť aj v alse, ten prevod na 6 kanálov, to je jedno (návod je na konci tej wiki).

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět: Re: Amarok 2 a jeho instalace/nastavení
PříspěvekZaslal v: po 6. duben 2009, 06:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Díky moc tohle pomohlo.Teda aspoň u Amaroku 1.4.
Dokonce už to hraje ze všech repráků ale nejdou vůbec basy resp. subwoofer.
v Alsamixeru jsem vypozoroval že táhlo surround ovládá rear left a rear right kanály.táhlo side neovládá nic.

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.