Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 26. leden 2021, 13:39

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: problém se sambou DEBIAN 5.0.2
PříspěvekZaslal v: čt 23. červenec 2009, 10:29 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
Ahoj, z nepochopitelného důvodu se mi na serveru umountnul jeden disk, mountnul jsem jej z5, ale do adresáře /mtn/STxx

kod z mtab:
Kód:
/dev/hdb1 /mnt/ST3802110A ext3 rw 0 0


disk je v poradku, data vsechna ok, tak jsem jej mountnul bindem jeste do adreasre v me domovske slozce

mtab:
Kód:
/mnt/ST3802110A /home/xxxtra/disk80 none rw,bind 0 0


prez FTP na disk muz normalne pristoupit, prava jsou nastavene atd...



Konfigurace samby ovsem zustala, tak jsem jenom smazal sharepoint a vytvoril novy (radsi podle navodu http://www.webmin.com/samba-howto.html - podle ktereho jsem jel predtim a vse slo, jenom sem nevyplnoval povolene IP ale nechal jsem povolene vsechny)

Ale jakmile zadam cestu v siti \\DEBIAN tak mi system vyhodi chybu ze se nemuze pripojit a nabizi pruvodce resenim...

skupiny mam nastavene spravne, zde davam muj samba.conf
Kód:
# Samba config file created using SWAT
# from UNKNOWN ()
# Date: 2009/07/11 16:12:10

[global]
   log file = /var/log/samba/log.%m
   passwd chat = *Enter\snew\s*\spassword:* %n\n *Retype\snew\s*\spassword:* %n\n *password\supdated\ssuccessfully* .
   socket options = TCP_NODELAY
   obey pam restrictions = Yes
   null passwords = yes
   encrypt passwords = yes
   public = yes
   passdb backend = tdbsam
   dns proxy = No
   netbios name = DEBIAN
   writeable = yes
   server string = DEBIAN Server
   default = global
   unix password sync = yes
   workgroup = SKUPINA
   os level = 20
   security = share
   syslog = 0
   panic action = /usr/share/samba/panic-action %d
   max log size = 1000
   pam password change = Yes

[ST3802110A]
   create mode = 777
   path = /mnt/ST3802110A
   directory mode = 777



nevite nekdo kde je chyba?

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
 Předmět: Re: problém se sambou DEBIAN 5.0.2
PříspěvekZaslal v: pá 24. červenec 2009, 11:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
tak jsem se dostal dal, do global configu jsem pridal toto

Kód:
   max protocol = NT
   acl compatibility = winnt


a na server se dostanu prez sambu pomoci adresy \\mo.je.ip.serveru ale nikoliv pomoci jmena serveru samby \\DEBIAN - chyba DNS, napadne nekoho neco ted?

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
 Předmět: Re: problém se sambou DEBIAN 5.0.2
PříspěvekZaslal v: pá 24. červenec 2009, 15:22 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Nebije se tam něco (resp nechybí tam něco) v /etc/hosts, třeba záznam pro DEBIAN?

Zkus tam přidat:

127.0.0.1 debian

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: problém se sambou DEBIAN 5.0.2
PříspěvekZaslal v: so 25. červenec 2009, 12:31 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
zaznam v /etc/hosts je debian na 127.0.1.1 a bere ho myslim apache

E// sice nevim proc to taky bylo, do hostu jsem nedrbal, ale rpepsal jsem hosta debian na 127.0.0.1 a apache to pozvykaly(myslim za tem se ro zrovna psal ja) ale samba furt nefunguje, jenom z IP

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
 Předmět: Re: problém se sambou DEBIAN 5.0.2
PříspěvekZaslal v: út 28. červenec 2009, 15:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
dalsi poznatek, Windows XP server vidi normalne i na nej pristoupi, problem je ve win7 a komunikaci

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
 Předmět: Re: problém se sambou DEBIAN 5.0.2
PříspěvekZaslal v: pá 31. červenec 2009, 22:46 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
z jistych jinych duvodu jsem musel na moji workstation preinstalovat system a normalne uz na server lezu jako driv... tady lock

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.