PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Dostání se do PC
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=36&t=146339
Stránka 1 z 1

Autor:  Harold [ so 12. září 2009, 07:58 ]
Předmět:  Dostání se do PC

Zdravím, mám notebook a v něm mi Windows XP poškodili viry. PC se nedal zapomnout, ale šel přes "nouzový režim." Ale ted už nejde, když napíši heslo pro přihlášení, tk se začne přihlašovat a hned se objeví hláška "odhlašování. Takže se nejde dostat do PC, ale já to potřebuju. Tak se chci zeptat, jestli se tam nedostane přes Linux, který bych nakopíroval nebo nainstaloval na externí disk nebo na DVD či CD a poté z toho nabootoval. Prosím poradte, jak se tammám dostat a přetáhnout data

Stahuju už tohle: SUSE Linux Live DVD

SUSE Linux Live DVD je verze operačního systému SUSE Linux, kterou lze spustit pouze z DVD.

Nemusíte tedy tento operační systém instalovat na pevný disk, kde vám bude zbytečně zabírat místo. Tento operační systém můžete využít pro řešení problémů s operačním systémem, který byl na pevném disku a nefunguje. Lze ho ovšem použít i pro práci, jelikož už v základu je spousta užitečných aplikací a nástrojů.

Naleznete zde textové editory, internetové prohlížeče, multimediální přehrávače ale i jednoduché hry.

Tato verze může být ideální volbou pro ty, kteří se chtějí s Linuxem naučit pracovat.

Autor:  NEONET [ so 12. září 2009, 10:58 ]
Předmět:  Re: Dosatání se do PC

Stahni ubuntu 9.04, strc ho do mechaniky, nabootuj cely system primo z cd (v nabidce po postu to je vyzkouset ubuntu beze zmen v pc) a pak uz jenom otevri WIKI ubuntu (na netu) a procti si prikazy pro konzoli a mel bys byt schopen to vytahnout

Autor:  bubanek [ so 12. září 2009, 12:17 ]
Předmět:  Re: Dosatání se do PC

Nemusíš číst žádné zbytečné příkazy do konzole.
Na NTFS disk (tedy ten, co používají windows) se dostaneš přes nabídku 'Místa' na horním panelu.
Potom to můžeš zkopírovat na flashku/externí disk.

Autor:  NEONET [ so 12. září 2009, 17:48 ]
Předmět:  Re: Dosatání se do PC

pokud live distribuce spravne pripoji dalsi medium (usb disk) stalo se mi ze ne, takze sem musel jednotku mountnout... pak se prikazy hodi

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/