Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 26. leden 2021, 12:59

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2010, 11:13 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
Stojím před problémem, kdybych měl na serveru grafické prostředí, tak je to easy, ale mám jenom konzoli a potřebuju virtualizovat systém Windows... Je možnost to vůbec provést, nebo mám koupit další stroj?

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2010, 11:40 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
co a jak chces virtualizovat?
Cemu presne rikas konzole? Pripojeni pres nejakej seriovej port nebo mas normalni monitor pripojeny ke graficke karte pc?
Nebo mluvis o linuxu kde nemas nainstalovane GUI a chces pouzivat virtualizaci pres XEN?

Windows bez GUI funguji pouze Win 2008 Core, ale ty maji omezeny pocet funkci.

Chtelo by se ponekud lepe vyjadrit.

_________________
Asus Z170M, i7-6700k, Scythe Mugen Max, 16GB DDR4 Patriot, Gigabyte Gaming G1 GTX1070, 1x512GB SSD +3x 1TB NVME, TT Core V21 + Corsair RM650X , Corsair K100 MX Speed, Logitech G604, LG 27GL650F-B + 2x Dell P2717H, Sennheiser HD-595 + ModMic, Creative T20 II


Naposledy upravil wallot dne po 8. únor 2010, 13:32, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2010, 12:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
Asi jsem to napsal spatne nebo tys spatne cetl.

Mám Server, na kterém běží Debian 5.0.3 A NEMÁ GRAFICKÉ PROSTŘEDÍ (jak jinak, u serveru grafika není potřeba)

Potřebuji na tomto systému mít virtualizažní nástroj, který zvládne virtualizovat například Windows Server 2003 i s grafickým rozhranním (explorer)...

Je to srozumitelnější?

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2010, 13:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
no co som rychlo pogoglil tak napr VirtualBox sa da naistalovat a pouzivat bez Xservera. (pri instalacii si mozno natiahne zavislosti na Qt a Xsevery.


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: po 8. únor 2010, 13:35 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
V tom pripade pouzit XEN pro virtualizaci a do nej jako VM nainstalovat Windows. XEN jsem ale nikdy moc nezkoumal jelikoz jsem zastancem VMWare.

Co presne budes pro XEN potrebovat najdes na xen.org

_________________
Asus Z170M, i7-6700k, Scythe Mugen Max, 16GB DDR4 Patriot, Gigabyte Gaming G1 GTX1070, 1x512GB SSD +3x 1TB NVME, TT Core V21 + Corsair RM650X , Corsair K100 MX Speed, Logitech G604, LG 27GL650F-B + 2x Dell P2717H, Sennheiser HD-595 + ModMic, Creative T20 II


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: út 9. únor 2010, 19:45 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
tak u xenu jsem ztroskotal, ten je momentalne nad me sily, ktere jsou omezeny casem

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: út 9. únor 2010, 20:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
virtualbox by sa mal dat pouzivat bez GUI. problem je ze ak ho naistalujes z repozitarov tak si dotiahne Qt a cez aj Xserver. ale to je iba instalacia na disku budu X-ka ale nemusia bezat len tam budu no.


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2010, 06:58 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
nechci tam xka vubec... a nainstalovat virtualbox ze zdrojaku by slo, jenze potom si nejsem jisty jestli v nem rozjedu PLNOHODNOTNY WINDOWS kdyz bezim v textovem rezimu debianu (xka nejsou :D)

jedine vim ze virtualbox umi vzdalenou plochu na vlastni bazi, ze bych se pripojil a videl bych prubehy? :)

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2010, 12:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2008
Nahoru
Virtualizacia systemov vo Virtualboxe bez spustania grafickeho klikatka je mozna. Pouzivam ju na fedore12 cez konzolovy manager.
Napr. start Windows takto: VBoxManage -q startvm "WindowsXP" --type headless


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: čt 11. únor 2010, 07:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
dobre, sdelis mi skusenost s instalaci systemu bez klikatka?

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: čt 11. únor 2010, 17:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
a co na to jit jinak - dat na server ESX ci ESXi a na nej debian a windows jako VM. ESX pro male pouziti je zdarma, ale nejdou tam delat veci jako vmotion coz nevidim jako problem. A muzes si pak delat jednoduse kolik virtualu chces a neresit co pujde udelat na tvem konkretnim linuxu s nejakou dalsi aplikaci

_________________
Asus Z170M, i7-6700k, Scythe Mugen Max, 16GB DDR4 Patriot, Gigabyte Gaming G1 GTX1070, 1x512GB SSD +3x 1TB NVME, TT Core V21 + Corsair RM650X , Corsair K100 MX Speed, Logitech G604, LG 27GL650F-B + 2x Dell P2717H, Sennheiser HD-595 + ModMic, Creative T20 II


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: čt 11. únor 2010, 21:53 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
dobre, ale vsechny aplikace mi bezi na debianu a kvuli jedne veci potrebuju win, tak prece nenahodim win kvuli jedne veci a budu ve virtualu provozovat cely system (web, mail, ts, shoutcast, proxy, irc proxy, game... etc...)

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: pá 12. únor 2010, 20:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
preco inak nepouzijes google http://www.howtoforge.com/vboxheadless-running-virtual-machines-with-virtualbox-3.1-on-a-headless-opensuse-11.2-server


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: so 13. únor 2010, 00:01 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
uplne vklidu. system na esx se mnohem snaz zalohuje napriklad.

_________________
Asus Z170M, i7-6700k, Scythe Mugen Max, 16GB DDR4 Patriot, Gigabyte Gaming G1 GTX1070, 1x512GB SSD +3x 1TB NVME, TT Core V21 + Corsair RM650X , Corsair K100 MX Speed, Logitech G604, LG 27GL650F-B + 2x Dell P2717H, Sennheiser HD-595 + ModMic, Creative T20 II


 Profil  
 Předmět: Re: Virtualizace Windows bez grafického prostředí...
PříspěvekZaslal v: so 13. únor 2010, 19:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
nou napsal:


hledal jsem, ale asi spatne... kazdopadne dekuju

pomoci virtualboxu (ten pouzivam i na desktopu a jsem jeho fanda) se mi to podarilo rozchodit :)


E// jenom mam ted pri instalaci (doufam ze potom ne) problem s integraci mysi... mam porad dva kurzory 10cm od sebe, hlavni reaguje ale ve virtualu si dela doslova co chce, uvidime, zkusim kdyztak jineho VNC klienta

E// tak problem se zachytavanim mysi u integrovaneho vrdp odstranen, po nainstalovani systemu jsem zapl vzdalenou plochu primo v systemu a funguje to normalne

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.