Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 11. květen 2021, 08:35

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: linux - cerna obrazovka jen s kurzorem. Help prosim
PříspěvekZaslal v: st 5. říjen 2011, 18:39 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 07. květen 2011
Bydliště: Plzen
Nahoru
Zdravim, mam problem. v baru byl pc s linuxem a jukeboxem. Bohuzel posledni dobou se stalo ze to treba nabehlo ale po chvilku tam skocila cerna obrazovka na ktere je pouze kurzor. Nejsou k tomu zadne instalacky a firma uz davno neexistuje. Je to starsi pc (jeste ram ddr1)
GK je tam atina. Poradite nekdo co s tim rposim?
Vypadne to az po tom co e spusti jukebox a prehraje treba jednu pisnicku a kousek dalsi.
Ale netusim jak se treba dostanu do systemu. protoze je tam pri startu obrazovka a v ni je pod sebou volba jukebox a pod tim linux , ale trva to jen asi 0,5s takze to nejde prekliknout jinam
Video je tady.
Ta chyba se objevi cca 2:50
http://www.youtube.com/watch?v=lT6nju22Q38


 Profil  
 Předmět: Re: linux - cerna obrazovka jen s kurzorem. Help prosim
PříspěvekZaslal v: čt 6. říjen 2011, 16:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. červenec 2010
Bydliště: Pardubice
Nahoru
podle videa je tam Mandrake 10.2
ale chtělo by to podrobnější info
jak se menuje ten program na juke? resp. pokud si ti podaří pustit terminal zadej příkaz "nazevprogramu -v a hoď sem výstup z terminálu", nebo ještě by bylo lepší pokud by program logoval od složky "/var/log"

k tomu výběr juke vs. linux zkus mačkat šipku dolu (nevim jak v lilu, ale v grubu se při změně výběru timeout zastaví)
pokud tohle nepomuže, tak nabootuj juke, přepni pomocí Ctrl+Alt+F1 do konzole, a přihlaš se pod uživatelem "root" (pokud víš heslo, pokud ne tak jinej uživatel) napiš
Kód:
"killall Xorg"
popřipadě
Kód:
"killall Xfree86"
dál napiš
Kód:
startkde
popřípadě
Kód:
startkde*cislo 2 az 4*
(s KDEčkama nedělam tak mě nekamenujte za blbosti co napišu :) )

vždycky sem dej výstup z terminálu! ( do souboru přesměruješ pomocí > např. "prikaz > vystup.txt")

bejt tebou se ještě pozeptám na "linuxovějších forech" tam by byla větší šance na vyřešení problému

_________________
Nemá cenu bojovat s windows... vždycky vás vypeče Bluescreenem
PC: MB: GIGABYTE 970A-D3P • CPU: FX-6300 default• RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz • GPU:MSI N650 Ti PE 1GD5/OC • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB • Generátor BlueScreenů:Windows 7 x64


 Profil  
 Předmět: Re: linux - cerna obrazovka jen s kurzorem. Help prosim
PříspěvekZaslal v: ne 9. říjen 2011, 08:51 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. duben 2004
Bydliště: BRNEIN | BRNIE | БРНЕТ
Nahoru
Jde přepnout do konzole? Ctrl + Alt + F1

Pokud jo, je nějaká chyba v logu Xek? cat /var/log/Xorg.0.log (nebo podobně umístěný)


// @ next post - jo, já to beru takhle vodzdola projistotu

_________________
Kód:
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T470s | i7 7600U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE |  16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian


Naposledy upravil honny dne ne 9. říjen 2011, 21:49, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: linux - cerna obrazovka jen s kurzorem. Help prosim
PříspěvekZaslal v: ne 9. říjen 2011, 20:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. červenec 2010
Bydliště: Pardubice
Nahoru
v Xkách podle mě problém neni jelikož dle videa tam byla obrazovka hudba-video a pak jak to hodilo do KDEčka (Mandriva používá výhradně KDE pokud vim), tak to netrvalo ani 2 vteřiny a v životě jsem neviděl Xka co by se vypli za 2 vteřiny a k tomu se ještě zapli, no ale všecko je možný

takže problém vidim v KDEčkách nebo samotnym programu na jukebox nahoď jsem výše zmíněný log Xek (pokud to nebude Xorg, tak Xfree86), a pak pokud tam bude log kterej bude mít v názvu KDE nebo JUKEBOX nahoď ho taky

_________________
Nemá cenu bojovat s windows... vždycky vás vypeče Bluescreenem
PC: MB: GIGABYTE 970A-D3P • CPU: FX-6300 default• RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz • GPU:MSI N650 Ti PE 1GD5/OC • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB • Generátor BlueScreenů:Windows 7 x64


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.