Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 2. prosinec 2020, 08:18

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7
PříspěvekZaslal v: čt 1. listopad 2012, 08:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. srpen 2012
Nahoru
Zdravím, potreboval by som premiestnit WIN7 s posledneho miesta v zavádzači na prve, a netuším ako.


 Profil  
 Předmět: Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7
PříspěvekZaslal v: čt 1. listopad 2012, 08:13 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
A v jakém zavaděči?

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7
PříspěvekZaslal v: čt 1. listopad 2012, 09:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
ak pouzivas GRUB2 tak edituj subor /etc/default/grub
v nom zmen riadok GRUB_DEFAULT=0 na cislo volby kde je windows. je to cislovane od nuly.


Naposledy upravil nou dne čt 1. listopad 2012, 11:13, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7
PříspěvekZaslal v: čt 1. listopad 2012, 09:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. srpen 2012
Nahoru
používam grub2


 Profil  
 Předmět: Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7
PříspěvekZaslal v: čt 1. listopad 2012, 11:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
tak spusti
Kód:
sudo gedit /etc/default/grub
zmen to cislo. ak mas windows volbu na 4 riadku tak tam daj 3. uloz a nakoniec spusti
Kód:
sudo update-grub


 Profil  
 Předmět: Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7
PříspěvekZaslal v: čt 1. listopad 2012, 12:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. srpen 2012
Nahoru
ok dik, idem to vyskušat


 Profil  
 Předmět: Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7
PříspěvekZaslal v: ne 4. listopad 2012, 08:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. srpen 2012
Nahoru
Keď napíšem ten príkaz tak mi napíše "command not found". Nejaké iné spôsoby by neboli ?
_______________________________________________________________________________________

Fajn, manualne sa mi to podarilo najsť, ale teraz rieši ako to otvoriť pretože mam úplne čistý linux.
_____________________________________________________________________________________________

OK, tak teraz som to otvoril prepísal, a píše mi že nemám dostatočné práva na to aby som to uložil.


 Profil  
 Předmět: Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7
PříspěvekZaslal v: ne 4. listopad 2012, 10:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
musis to robit ako root. bud pouzi prikaz "sudo prikaz" alebo iba "su"


 Profil  
 Předmět: Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7
PříspěvekZaslal v: st 7. listopad 2012, 20:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. srpen 2012
Nahoru
ok ide to, dik chalpy


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.