PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=36&t=190268
Stránka 1 z 1

Autor:  petrsonTD [ čt 1. listopad 2012, 08:08 ]
Předmět:  Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7

Zdravím, potreboval by som premiestnit WIN7 s posledneho miesta v zavádzači na prve, a netuším ako.

Autor:  OndraSter [ čt 1. listopad 2012, 08:13 ]
Předmět:  Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7

A v jakém zavaděči?

Autor:  nou [ čt 1. listopad 2012, 09:49 ]
Předmět:  Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7

ak pouzivas GRUB2 tak edituj subor /etc/default/grub
v nom zmen riadok GRUB_DEFAULT=0 na cislo volby kde je windows. je to cislovane od nuly.

Autor:  petrsonTD [ čt 1. listopad 2012, 09:54 ]
Předmět:  Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7

používam grub2

Autor:  nou [ čt 1. listopad 2012, 11:33 ]
Předmět:  Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7

tak spusti
Kód:
sudo gedit /etc/default/grub
zmen to cislo. ak mas windows volbu na 4 riadku tak tam daj 3. uloz a nakoniec spusti
Kód:
sudo update-grub

Autor:  petrsonTD [ čt 1. listopad 2012, 12:36 ]
Předmět:  Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7

ok dik, idem to vyskušat

Autor:  petrsonTD [ ne 4. listopad 2012, 08:05 ]
Předmět:  Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7

Keď napíšem ten príkaz tak mi napíše "command not found". Nejaké iné spôsoby by neboli ?
_______________________________________________________________________________________

Fajn, manualne sa mi to podarilo najsť, ale teraz rieši ako to otvoriť pretože mam úplne čistý linux.
_____________________________________________________________________________________________

OK, tak teraz som to otvoril prepísal, a píše mi že nemám dostatočné práva na to aby som to uložil.

Autor:  nou [ ne 4. listopad 2012, 10:32 ]
Předmět:  Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7

musis to robit ako root. bud pouzi prikaz "sudo prikaz" alebo iba "su"

Autor:  petrsonTD [ st 7. listopad 2012, 20:05 ]
Předmět:  Re: Ako dať do zavadzaču na prve miesto WIN7

ok ide to, dik chalpy

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/