Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 26. únor 2021, 23:25

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Vyrtualni PC
PříspěvekZaslal v: ne 11. březen 2007, 01:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: /dev/null (Plzeň)
Nahoru
Da se nejak udelat abych mohl z Winowsu poustet linux? A by linux fungoval jako na normalnim PC (HW narocnosti jsem si vedom) - proste aby bezeli windowsa v tom linux :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 11. březen 2007, 11:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Podívej se na qemu: http://www.h7.dion.ne.jp/~qemu-win/.

Nebo ještě je fajn VMWare Server: http://www.vmware.com/products/server/


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 11. březen 2007, 11:45 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
a nebo MS Virtual PC.. Clovek by rek ze to bude jenom pro emulaci windowsu ale linux mi taky na tom nabootoval :wink:

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 11. březen 2007, 12:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Na Virtual PC jsem úplně zapomněl. Tuším, že na něm při troše snahy jdou nainstalovat i jiné OS než jen Windows a Linux.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 11. březen 2007, 13:08 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
no, VMWare ma vyhodu v tom, ze je jak na linux tak na windows, takze kdyz chci z linu emulovat win tak no problem a naopak, MSVPC je jen na Win takze emulovat win na linu nejde :wink:

ale pokud chces Linux na windowsu tak staci MS Virtual PC - aktualni verze je snad 2004 (2007 jeste snad neni) a je dokonce free 8-)

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 11. březen 2007, 14:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: /dev/null (Plzeň)
Nahoru
No tak super :-) a Bude to plnohodnotnej linux? Da se do nej dostat i net?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 11. březen 2007, 15:38 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2003
Nahoru
OndraSter napsal:
(2007 jeste snad neni)

Je

_________________
0118 999 881 999 119 7253


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 11. březen 2007, 15:42 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Jiří Mrázek napsal:
No tak super :-) a Bude to plnohodnotnej linux? Da se do nej dostat i net?


na VMW urcite, nicmene ja sem nikdy nepochodil se siti :roll:
muze se louskat bud prez NAT, premostovat nebo primy pristup k IP, ale nikdy sem to nepochopil jak to vsechno nastavir :roll:

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 11. březen 2007, 15:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2004
Bydliště: Blansko
Nahoru
cool.user napsal:
OndraSter napsal:
(2007 jeste snad neni)

Je

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... c0b40a73b6 :roll:

_________________
shadow, jeho revírem je pct forum, jeho tempo je vražedné, jeho protivníky jsou smetištní krysy, komunisti a zlí admini. Shadow postuje ve dne v noci, jeho úkolem na fóru je bránit spravedlnost...
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 11. březen 2007, 20:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
OndraSter napsal:
Jiří Mrázek napsal:
No tak super :-) a Bude to plnohodnotnej linux? Da se do nej dostat i net?


na VMW urcite, nicmene ja sem nikdy nepochodil se siti :roll:
muze se louskat bud prez NAT, premostovat nebo primy pristup k IP, ale nikdy sem to nepochopil jak to vsechno nastavir :roll:


Já jsem to dělal přes NAT. Někde snad mám návod, jestli ho najdu, tak ho sem hodím.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2007, 21:03 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
XEN

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2007, 21:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Copak je verze XENu i pro windows? Nějak jsem jí nenašel.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2007, 21:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
jo 3.0 ma i Wokeni verzi

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2007, 21:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Aha, tak to jo. Na stránkách xensource.com jsem našel jenom placenou verzi pro windows za 99$. Nebo je to i ta XenExpress, ale tam jsou jenom nějaká liveCD. Možná jenom blbě koukám a hledám.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2007, 21:52 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
ja sem to tam taky nak moc nezkoumal, ale podle me je i ta zadara pro wokna

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 15. prosinec 2007, 08:58 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 04. leden 2006
Bydliště: Praha - Štěrboholy, Hloubětín
Nahoru
Ahojte,

mám takový problém - neproblém. Chtěl jsem se zeptat, jak dlouho vám bootují Linuxi ve VMwareu? Dřív jsem měl MS Virtual PC, kde se to načetlo rychle, ale na notebooku mi nefungoval touchpad a klávesnice, tak jsem přesedlal na ten šíleně předraženej VMware...

Ještě jsem se chtěl zeptat jestli je nějaká možnost nainstalovat na virtuální mašinu ovladače na grafiku a používat ho jako plnohodnotný systém?

Distribuce Ubuntu 32-bit, HW Core 2 Duo 1.7GHz, 2GB RAM, 5.4k rpm, GMA950


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 15. prosinec 2007, 09:41 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Linuxi ve vmware mi bootuji stejne dlouho jako mimo virtualni pocitac (Gentoo jsem kdysi skousel).

Ovladace na grafiku? Jen ty co jsou ve vmware tools.. A tam se o akceleraci mluvit neda..

Mozna to uz zvlada VMW 6, ale to opravdu nevim.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 16. prosinec 2007, 22:06 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
http://www.vmware.com/support/ws5/doc/w ... ng_vm.html ide zapnúť 3D akceleráciu ale aké výkonné to bude to teda neviem..

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2007, 15:34 
Nováček
Nováček

Založen: 23. srpen 2006
Nahoru
VirtualBox -
Je free je pro linux i pro win...
Mám ho u sebe na debianu rozjel sem na nem mac,win,lin,bsd

_________________
[center]
Debian[lenny]
linux-kernel 2.6.22-3-686
gnome 2.20
[/center]


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.