Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 4. březen 2021, 11:11

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 53 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 22. červen 2007, 16:08 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Napíš čo vypisuje:

dmesg | grep fglrx

a toto:

cat /var/log/Xorg.0.log

A ešte sem daj svoj /etc/X11/xorg.conf

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 22. červen 2007, 16:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Josko napsal:
dmesg | grep fglrx

Kód:
[   81.589118] fglrx: module license 'Proprietary. (C) 2002 - ATI Technologies, Starnberg, GERMANY' taints kernel.
[   81.593044] [fglrx] Maximum main memory to use for locked dma buffers: 1884 MBytes.
[   81.593062] [fglrx] module loaded - fglrx 8.34.8 [Feb 20 2007] on minor 0

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 22. červen 2007, 16:57 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Josko napsal:
cat /var/log/Xorg.0.log

ten se sem nevejde

a to třetí:
Kód:
Section "Files"
  FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc"
  FontPath "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
  FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
  FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
  FontPath "/usr/share/fonts/X11/Type1"
  FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
  FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
  # path to defoma fonts
  FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
  Load "i2c"
  Load "bitmap"
  Load "ddc"
  Load "extmod"
  Load "freetype"
  Load "int10"
  Load "vbe"
  load "glx"
  load "dbe"
  load "dri"
  load "v4l"
EndSection

Section "InputDevice"
  Identifier "Generic Keyboard"
  Driver "kbd"
  option "CoreKeyboard"
  option "XkbRules" "xorg"
  option "XkbModel" "pc105"
  option "XkbLayout" "cz"
EndSection

Section "InputDevice"
  Identifier "Configured Mouse"
  Driver "mouse"
  option "CorePointer"
  option "Device" "/dev/input/mice"
  option "Protocol" "ImPS/2"
  option "ZAxisMapping" "4 5"
  option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver "wacom"
  Identifier "stylus"
  option "Device" "/dev/input/wacom"
  option "Type" "stylus"
  option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver "wacom"
  Identifier "eraser"
  option "Device" "/dev/input/wacom"
  option "Type" "eraser"
  option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver "wacom"
  Identifier "cursor"
  option "Device" "/dev/input/wacom"
  option "Type" "cursor"
  option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
  identifier "Generic Video Card"
  boardname "ATI Radeon (fglrx)"
  busid "PCI:1:0:0"
  driver "fglrx"
  screen 0
  vendorname "ATI"
EndSection

Section "Monitor"
  identifier "Generic Monitor"
  vendorname "Plug 'n' Play"
  modelname "Plug 'n' Play"
  modeline  "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
  gamma 1.0
EndSection

Section "Screen"
  Identifier "Default Screen"
  Device "Generic Video Card"
  Monitor "Generic Monitor"
  DefaultDepth 24
  SubSection "Display"
    depth 24
    virtual 640 480
    modes "640x480@60"
  EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
  Identifier "Default Layout"
  screen 0 "Default Screen" 0 0
  InputDevice "Generic Keyboard"
  InputDevice "Configured Mouse"
  InputDevice "stylus" "SendCoreEvents"
  InputDevice "cursor" "SendCoreEvents"
  InputDevice "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "DRI"
  Mode 0666
EndSection
Section "device" #
  identifier "device1"
  boardname "ATI Radeon (fglrx)"
  busid "PCI:1:0:0"
  driver "fglrx"
  screen 1
  vendorname "ATI"
EndSection
Section "screen" #
  identifier "screen1"
  device "device1"
  defaultdepth 24
  monitor "monitor1"
EndSection
Section "monitor" #
  identifier "monitor1"
  gamma 1.0
EndSection
Section "ServerFlags"
EndSection

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 22. červen 2007, 17:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Kód:
(II) fglrx(0): Composite extension enabled, disabling direct rendering

Pravdepodobne si zabudol vypnúť composite extension (tie ati ovládače to nepodporujú).
Daj teda do konzoly:
Kód:
gksudo gedit /etc/X11/xorg.conf

a tam pridaj na koniec súboru:
Kód:
Section "Extensions"
        Option  "Composite" "Disable"
EndSection


Ak si to robil podľa tohoto tak je to tam aj napísané že to treba

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 22. červen 2007, 17:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Aha. No když jsem Filipovi vyprávěl, že z toho FAQ se mi udělalo špatně od žaludku, tak říkal že stačí jen ty 4 příkazy. Evidentně je tam potřeba všechno to patlání s commandline. A tomuhle říkaj operační systém pro lidské bytosti, no tomu se musím smát :lol:

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 22. červen 2007, 17:23 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
[quote="Lukfi"][/quote]
Stačí už len tam pridať to vypnutie composite extension.
Však tie príkazy vo FAQ maš za 2 minúty spravené, tak kde je problém?
Okrem toho za to veľmi ten systém nemôže ale to že ATI asi nevie spraviť dobré ovládače, i keď keďže sa im poriadne nedarí robiť ani pre windows tak na linux už vôbec keďže to 1-2% userov im chýbať nebude..

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 22. červen 2007, 17:38 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
a nVidia má snad ovladače ve stylu otevřít kliknutím, další, další, další, hotovo?

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 22. červen 2007, 17:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. květen 2006
Bydliště: Radkov
Nahoru
Lukfi napsal:
a nVidia má snad ovladače ve stylu otevřít kliknutím, další, další, další, hotovo?


ne nvidia ma ovladace ve stylu apt-get xxxx a hotovo :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 22. červen 2007, 18:04 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
tak je to u ATi taky, jenom to jaksi ne zcela funguje. musí se tam prostě patlat ještě něco.

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 22. červen 2007, 19:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Lukfi napsal:
a nVidia má snad ovladače ve stylu otevřít kliknutím, další, další, další, hotovo?

No v ubuntu má pre lenivých dokonca také že inštalovať ovládače? > áno > stiahne, nainštaluje > reset pc > hotovo
Teda to sa ti objaví v trayi taká kartička že restricted drivers manager a na to keď klikneš tak to dá túto otázku..
Tu si to môžeš pozrieť v akcii ;)

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. červenec 2007, 15:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. květen 2006
Bydliště: Radkov
Nahoru
mozna by nebylo na skodu zminit "utilitu" easyubuntu nainstaluje ovladace grafiky kodeky apod prakticky automaticky

http://easyubuntu.freecontrib.org/get.html

mozna by to lukfiho problem vyresilo


 Profil  
 Předmět: Ovládání parametrů obrazu
PříspěvekZaslal v: út 10. červenec 2007, 21:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. prosinec 2003
Bydliště: Jindřichův Hradec
Nahoru
prosím místní odborníky o radu - potřeboval bych nastavit jas,kontrast,barvu a další atributy obrazu monitoru v prostředí Ubuntu pomocí nějakého šikovného programu.S hledáním tohoto nejsem příliš úspěšný, děkuji

_________________
Intel PC is back


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červenec 2007, 07:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Co třeba zkusit nastavit to na monitoru? :oops:

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět: Re: Ovládání parametrů obrazu
PříspěvekZaslal v: st 11. červenec 2007, 12:57 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
cmoudina napsal:
prosím místní odborníky o radu - potřeboval bych nastavit jas,kontrast,barvu a další atributy obrazu monitoru v prostředí Ubuntu pomocí nějakého šikovného programu.S hledáním tohoto nejsem příliš úspěšný, děkuji

Tohle jde jenom pokud máš monitor připojený přes DVI konektor a nainstalované správné ovladače. Potom to najdeš normálně v nastavení obrazovky...(aspon tusim :oops: )


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červenec 2007, 15:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. prosinec 2003
Bydliště: Jindřichův Hradec
Nahoru
Lukfi napsal:
Co třeba zkusit nastavit to na monitoru? :oops:


děkuji, ale o tohle skutečně nešlo :-D

_________________
Intel PC is back


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 12. červenec 2007, 10:17 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
To cmoudina: Ak máš nVidiu tak viem že to ide v tom nvidia control paneli či ako to nazvať proste spustíš nvidia-settings a tam je to v karte X Server Color Correction.
Neviem ako ATi ale asi tiež také niečo bude mať.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět: offline ovladace, balicky, ...
PříspěvekZaslal v: čt 16. srpen 2007, 06:17 
Nováček
Nováček

Založen: 16. srpen 2007
Nahoru
Nevi nekdo, jak nastavit, upgradnout, apod. ubuntu system bez pristupu k internetu? Jde mi o to, že mám PC s ubuntu 7.04 bez pripojeni na web a napr. nastaveni grafiky nVidia tak, aby fungovala, jak umí je bez dalsich ovladacu docela problem. Alespon pro me, anzto s Linuxem zacinam.
Takze nevi nekdo kde by se dalo ziskat nejake DVD se zdroji k ubuntu?

Dik


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 16. srpen 2007, 09:46 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Môžeš to vriešiť tak že si v synaptic package manageri naklikáš všetky balíky čo chceš nainštaľovať teda napr. aj nvidia-glx ak máš grafiku rady aspoň GeForce 5 ak staršiu tak nvidia-glx-legacy... no a keď budeš mať zaškrtané všetko čo chceš tak daj stlač v Synapticu súbor > Vygenerovať skript na stiahnutie súborov a niekde kde máš internet a linux (lebo je to linuxový skript, ale dalo by sa zneho ručne vyťahovať adresy a ťahať aj vo windowse) to spustíš a ono to naťahá žiadané balíky. Alebo poprípade si stiahni DVD Ubuntu Ultimate http://ubuntusoftware.info/ultimate/ tam sú už napr tie ovládače na nvidia integrované, nemusíš ho zrovna inštaľovať celý systém na novo len použiješ z toho ultimate balíky.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 16. srpen 2007, 10:02 
Nováček
Nováček

Založen: 16. srpen 2007
Nahoru
Josko: Dik za navod a za odkaz. Rozhodne zkusim.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2008, 19:21 
Nováček
Nováček

Založen: 31. březen 2006
Nahoru
mam otazocku ku tej instalacii.
mam hardisky 120gb seagate a 40gb wd na prvom mam win xp a 98 a dajake dolezite data. druhy 40gb je uplne cisty a na ten chcem hodit ubuntu. je riziko ze pri instalacii na ten druhy disk by mohlo poskodit data z prveho ?
( co osobne nepredpokladam, ale istota)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 53 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.