Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 25. únor 2021, 15:11

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 53 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2008, 19:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
pokud bude ten disk s win98 zapojen jako slave, tak snad ne. jistota je ho pro instalaci odpojit, ale pod linuxem zprovoznit něco co nebylo přítomno během instalace je očistec.

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2008, 19:51 
Nováček
Nováček

Založen: 31. březen 2006
Nahoru
no ako ja mam na prvom kabli 120gb disk a dvdromku a na druhom kiabli iba ten cisty 40gb disk


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2008, 20:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Njabezpečnejšie keď použiješ alternative install cd ten sa pýta na to kam nainštalovať bootsector lebo mám dojem že to defaultné install cd nedá vybrať a bootloader hodí na prvý disk... ale boootlsector ti dáta určite nepoškodí takže môžeš bez obáv instalovať aj z live cd, len keby si náhodou odinštaloval Ubuntu musel by si späť cez inštalačné cd windowsu nahrať ten XPčkový bootsector, čo ale nie je vôbec problém (fixmbr, bootfix do opravnej konzoly XPčiek)..

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2008, 20:45 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
A pokud si Linux někam utrousí bootsector se zavaděčem, jak se toho zbavit? já to mám na jednom HDD (datovej, nikdy na něm nebyl OS, akorát si z něj windows i linux vždycky dělají děvku, protože je SATA = jako master) a nepomohl ani format.

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2008, 23:09 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
nabootovat opravovací konzoli pro winXP a dát příkaz fixmbr
u vist tohle můžeš naklikat...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2008, 23:22 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
No len poznámka dokáže to spraviť windows xp len ak je ako prvý disk inak si to nevšíma a ešte jedna vec, keď tam máš len dáta tak ti to fakt nemusí vadiť že je tam bootsector naviac(pretože aj keď použiješ to fixmbr tak jediné čo dokážeš je to že sa ti tam nahrá NTLDR teda windowsovský bootsector)... a formát oddielov samozrejme nepomôže treba a stačí formátovať MBR.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 12. únor 2008, 07:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Dík. Ale ono je to asi stejně jedno, disk totiž pravděpodobně odchází a brzy půjde na reklamaci...

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 12. únor 2008, 19:43 
Nováček
Nováček

Založen: 31. březen 2006
Nahoru
no ako ludia keby som spravil tak ze by som odpojil disk s XP.ckom a 98 ako napisal lukfi a nechal tam iba ten ten druhy cisty disk cisty nainstaloval ubuntu. tak potom po opetovnom zapojeni 1. disku by sa mal spustit ten windowsacky bootsector ale nasel by uz aj nainstalovany ubuntu ? a ake tazke by bolo dostat v ubuntu ten prvy disk aby som mohol s nim pracovat?
ze cisa vobec oplati komplikovat situaziu


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 12. únor 2008, 19:59 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Nebolo bo to nijak ťažké len by si musel v biose nastaviť bootovanie na ten disk s linuxom pretože windowsovský bootloader ti linux nenaloaduje naopak áno (samozrejme že bude treba ten loader nstaviť ak sa nebude inštalovať so zapojeným windows diskom)... a nastaviť automatické pripojenie oddielov nie je problém už vôbec.
Jednoducho o dáta na disku by si neprišiel ani ak budeš inštalovať s oboma pripojenými diskami(ak ho teda nedáš sformátovať pri inštalácii) len si ušetríš prácu v prípade ak by si chcel linux dať preč ale zas si ju vyrobíš tým že budeš musieť robiť hore popísané veci...

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 12. únor 2008, 20:17 
Nováček
Nováček

Založen: 31. březen 2006
Nahoru
aha linuxacky bootloader da sa v nom nastavit aby sa automaticky spustal win xp a linux iba ked vyberem ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 12. únor 2008, 21:46 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. duben 2005
Bydliště: Žilina (SK)
Nahoru
Jasne, samozrejme.

_________________
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 12. únor 2008, 21:50 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
titant napsal:
aha linuxacky bootloader da sa v nom nastavit aby sa automaticky spustal win xp a linux iba ked vyberem ?

ano přesně, tak
pokud ten windowskácký disk necháš připojený během instalace, tak by mělo ubuntu i samo poznat že už tam widle máš a sám to do té bootovací nabídky přidá
jináč v souboru
Kód:
/boot/grub/menu.lst
se dají editovat různé parametry toho boot menu, když zadáš
Kód:
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
tak si ho můžeš projet a popř změnit čas nabídky, co se má bootovat jako první atd...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 13. únor 2008, 10:22 
Nováček
Nováček

Založen: 31. březen 2006
Nahoru
OK diki vsetkym idem sa pustit do toho.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 53 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.