Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 2. červenec 2020, 06:13

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Aplikace umí využít jen jedno vlákno procesoru? řešení?
PříspěvekZaslal v: st 17. červen 2020, 19:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. prosinec 2005
Nahoru
Ahoj, používám aplikaci "Trefík" která bohužel umí využít jen jedno vlákno procesoru. U Ryzen 5 je to tak pouze 1/12 výkonu a práce s programem je otřesná.

Neexistuje nějaká možnost jak pro tuto aplikaci nastavit, aby zvládla více vláken, popř. vytvořit nějaké "virtuální vlákno" cpu které by slučovalo více reálných vláken?

díky


 Profil  
 Předmět: Re: Aplikace umí využít jen jedno vlákno procesoru? řešení?
PříspěvekZaslal v: st 17. červen 2020, 20:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Nejde, musi to umet ten program.

Predstav si to treba jako hromadu pisku, kterou je treba prehazet jinam. Mas jednoho delnika a ten ma jednu lopatu. Kdyz jich tam nazenes 12 a "donutis" je vsechny najednou pracovat, tak se budou rvat o tu jednu lopatu a moc toho neudelaji :)

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Aplikace umí využít jen jedno vlákno procesoru? řešení?
PříspěvekZaslal v: st 17. červen 2020, 21:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. prosinec 2005
Nahoru
to je mi jasné, proto jsem to spíš viděl že by byla nějaká aplikace (koordinátor těch dělníků), té bych přiřadil ty vlákna co chci a v Trofíku bych ve správci přiřadil to virtuální vlákno ... Jako optimalizace je otřesná ... každá aktulizace slibuje zrychlení ale skutek utek a práce v tom je utrpení :(


 Profil  
 Předmět: Re: Aplikace umí využít jen jedno vlákno procesoru? řešení?
PříspěvekZaslal v: st 17. červen 2020, 22:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Jiny priklad, jeden delnik s jednou lopatou stoji u hromady pisku a naklada do kolecka, dalsi ho vozi na nove misto a tam ceka dalsi delnik, ktery ho prohazuje sitem.

Kdyz jsi tvurce toho postupu a rozumis tomu, jak funguje, tak prihodis dalsi 3 delniky (pridas dalsi 3 vlakna) s kolecky a ti se budou radit do fronty, pockaji na nalozeni kolecka a prevazi pisek. Vis, ze nema cenu pridavat delniky k pisku a situ, protoze by se k te hromade nevesli a u jednoho sita by se pomlatili.

A ted si vem nejaky univerzalni program, ktery tomu nerozumi, rozseka to a necha zpracovat nezavisle...taky prihodi 3 delniky s kolecky, ale ti nevi, ze maji cekat na nalozeni kolecka a pendluji sem a tam s prazdnym. Dva delnici u sita nemaji co delat, protoze nemaji zadny pisek a dalsi dva delnici u hromady pisku o sebe zakopavaji a nemaji do ceho nakladat.

Proste potrebujes vedet co a jak rozdelit, na to podle me zadny univerzalni programek neni. Kdyby existoval, ta k by to spouste programu pomohlo.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 9 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.