PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Aplikace umí využít jen jedno vlákno procesoru? řešení?
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=37&t=282613
Stránka 1 z 1

Autor:  vsn [ st 17. červen 2020, 19:49 ]
Předmět:  Aplikace umí využít jen jedno vlákno procesoru? řešení?

Ahoj, používám aplikaci "Trefík" která bohužel umí využít jen jedno vlákno procesoru. U Ryzen 5 je to tak pouze 1/12 výkonu a práce s programem je otřesná.

Neexistuje nějaká možnost jak pro tuto aplikaci nastavit, aby zvládla více vláken, popř. vytvořit nějaké "virtuální vlákno" cpu které by slučovalo více reálných vláken?

díky

Autor:  Zivan [ st 17. červen 2020, 20:48 ]
Předmět:  Re: Aplikace umí využít jen jedno vlákno procesoru? řešení?

Nejde, musi to umet ten program.

Predstav si to treba jako hromadu pisku, kterou je treba prehazet jinam. Mas jednoho delnika a ten ma jednu lopatu. Kdyz jich tam nazenes 12 a "donutis" je vsechny najednou pracovat, tak se budou rvat o tu jednu lopatu a moc toho neudelaji :)

Autor:  vsn [ st 17. červen 2020, 21:12 ]
Předmět:  Re: Aplikace umí využít jen jedno vlákno procesoru? řešení?

to je mi jasné, proto jsem to spíš viděl že by byla nějaká aplikace (koordinátor těch dělníků), té bych přiřadil ty vlákna co chci a v Trofíku bych ve správci přiřadil to virtuální vlákno ... Jako optimalizace je otřesná ... každá aktulizace slibuje zrychlení ale skutek utek a práce v tom je utrpení :(

Autor:  Zivan [ st 17. červen 2020, 22:52 ]
Předmět:  Re: Aplikace umí využít jen jedno vlákno procesoru? řešení?

Jiny priklad, jeden delnik s jednou lopatou stoji u hromady pisku a naklada do kolecka, dalsi ho vozi na nove misto a tam ceka dalsi delnik, ktery ho prohazuje sitem.

Kdyz jsi tvurce toho postupu a rozumis tomu, jak funguje, tak prihodis dalsi 3 delniky (pridas dalsi 3 vlakna) s kolecky a ti se budou radit do fronty, pockaji na nalozeni kolecka a prevazi pisek. Vis, ze nema cenu pridavat delniky k pisku a situ, protoze by se k te hromade nevesli a u jednoho sita by se pomlatili.

A ted si vem nejaky univerzalni program, ktery tomu nerozumi, rozseka to a necha zpracovat nezavisle...taky prihodi 3 delniky s kolecky, ale ti nevi, ze maji cekat na nalozeni kolecka a pendluji sem a tam s prazdnym. Dva delnici u sita nemaji co delat, protoze nemaji zadny pisek a dalsi dva delnici u hromady pisku o sebe zakopavaji a nemaji do ceho nakladat.

Proste potrebujes vedet co a jak rozdelit, na to podle me zadny univerzalni programek neni. Kdyby existoval, ta k by to spouste programu pomohlo.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/